GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

EPDM stroken gebruiken voor luchtdicht bouwen

Er zijn diverse manieren waarop lucht uw gebouw of woning kan binnendringen, zoals spleten in de muren of verouderde isolatie en dakbedekking op het dak. Dit zorgt voor ongewenste problemen zoals warmteverlies, vochtproblemen en schimmelvorming. Luchtdicht bouwen met EPDM stroken biedt hier de perfecte oplossing voor.

De Europese richtlijn voor energieprestatie van gebouwen

Tegenwoordig is luchtdicht bouwen de standaard en een onmisbaar punt van de bouwsector. Dit is grotendeels te danken aan de Europese richtlijn voor energieprestatie van gebouwen. Deze richtlijn legt regels vast met betrekking tot de energieprestatie van gebouwen in de Europese Unie.

Het doel van de richtlijn is om, waar mogelijk, de energieprestatie van Europese gebouwen te verbeteren. Luchtdicht bouwen speelt hierbij een essentiële rol, omdat het voorkomt dat warme lucht ontsnapt en koude lucht binnenkomt, wat de energieprestatie aanzienlijk kan verminderen. Een gebouw dat luchtdicht is, biedt niet alleen meer comfort om in te wonen en te werken, maar draagt ook bij aan een betere energie-efficiëntie.

EPDM sluit aan bij de trend van luchtdicht bouwen

In lijn met luchtdicht bouwen is EPDM de laatste jaren steeds populairder geworden als dakbedekking. Goed aangebracht, biedt dit materiaal volledige lucht- en vochtdichtheid, waardoor het flink bijdraagt aan de energie-efficiëntie van uw woning. Met een levensduur van maar liefst vijftig jaar dragen EPDM stroken ook bij aan duurzaamheid. Een perfecte match met EPDM dakbedekking is PIR-isolatie. Dit duurzame isolatiemateriaal kan zelfs dienen als dampscherm, op voorwaarde dat de naden zorgvuldig worden afgedicht op de onderliggende muur of dakconstructie.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Door luchtdicht te bouwen, voorkomt u problemen met geluid en vocht 

Het verbeterde comfort van luchtdicht bouwen is niet onverwacht. Verlies van warmte resulteert vaak in koude plekken en tocht in kamers. Dakisolatie is hierbij essentieel, aangezien warme lucht opstijgt en bij voorkeur via het dak van een woning moet ontsnappen. Dit kan echter alleen gebeuren wanneer isolatie en dakbedekking van slechte kwaliteit zijn.

Alle soorten en maten EPDM stroken koopt u bij EPDMXL! 

De grote elasticiteit van EPDM maakt het bijzonder geschikt voor gebruik in gevelbouw. Vooral in Nederland, bekend om zijn wisselende weersomstandigheden, komt deze eigenschap goed van pas. Of het nu vriest of er een hittegolf is; het materiaal kan vele malen krimpen en uitzetten zonder scheuren of breuken te veroorzaken.

De EPDM stroken van EPDM XL zijn eenvoudig te installeren en zijn beschikbaar in diverse breedtes en diktes. Kies uit stroken met een breedte variërend van 100 tot 1000 mm en een dikte van 1,00 of 1,30 mm. De optimale afmetingen hangen af van uw specifieke toepassing en voorkeuren. Standaard worden de stroken geleverd in lengtes van 20 meter.
 
Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat