GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

EPDM voor op een balkon en dakterras

Een dakterras is een uitstekende oplossing als uw huis of appartement geen tuin heeft en u toch van de zon wilt genieten. Ook een balkon kan eenvoudig zo worden ingericht dat het een ideale plek wordt om van het weer en de buitenlucht te genieten. Toch heeft een dakterras op een plat dak een nadeel: als het niet goed is aangelegd, neemt de kans op lekkage toe. EPDM dakbedekking biedt de perfecte oplossing voor zowel dakterrassen als balkons!

Een solide dakconstructie is cruciaal voor een dakterras

Voordat u een dakterras aanlegt, is het belangrijk om eerst te controleren of de constructie sterk genoeg is om het gewicht te dragen. Bij moderne woningen is dit meestal geen probleem, maar bij oudere panden kan het draagvermogen aanzienlijk lager zijn. Het vooraf controleren van de constructie voorkomt problemen met het dak en onverwachte kosten.

Als de constructie sterk genoeg is, hoeft u alleen nog maar te kiezen welk type dakbedekking u wilt gebruiken. Voor platte daken zijn EPDM en bitumen de meest populaire opties voor een dakterras. Bitumen is echter veel gevoeliger voor veranderende weersomstandigheden, wat ten koste kan gaan van uw terras. Bovendien moet bitumen na ongeveer 10 jaar vervangen worden, terwijl EPDM minstens 50 jaar meegaat.

*Tip: Laat deze controle altijd uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf.

EPDM dakbedekking voor een dakterras

EPDM dakbedekking onderscheidt zich van bitumen en andere soorten dakbedekking door uitstekende specificaties op het gebied van drukbelasting en is ongevoelig voor het uitzetten en krimpen van bijvoorbeeld houten vlonders op een dakterras. Hierdoor kunnen vlonders probleemloos op EPDM worden aangebracht. Gebruik bij het plaatsen van een vlonder echter altijd rubberen tegels of kruisjes om de balken op te ondersteunen.

In plaats van een vlonder kunt u ook kiezen voor mooie, strakke tegels op uw dakterras. Deze kunnen eveneens op EPDM-folie worden gelegd. Hierbij is het echter ook noodzakelijk om eerst rubberen tegels of kruisjes (tegeldragers) te gebruiken. Voor een vlakke vloer moet het dak echter plat zijn en geen lichte helling hebben. Bij het gebruik van grove tegels met scherpe randen is het aan te raden een extra doek op de dakbedekking te leggen om schade te voorkomen.

EPDM dakpakket
 1. EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 190,90
  Incl. BTW
 2. EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 140,24
  Incl. BTW
 3. EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 209,43
  Incl. BTW
 4. EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 158,76
  Incl. BTW

EPDM voor een balkon

Het plaatsen van EPDM op een balkon wordt steeds populairder, vanwege de vele voordelen die het biedt. EPDM is waterdicht en bestand tegen diverse weersomstandigheden. Daarnaast is het beloopbaar, wat erg handig is voor een balkon. Met EPDM op uw balkon voorkomt u lekkages en het is een uitstekend materiaal om bijvoorbeeld kunstgras of een zeil op te leggen. Zo kunt u een heerlijke plek creëren voor uzelf.

Het isoleren van een dakterras op een plat dak

Als u van plan bent om een nieuwe dakbedekking voor uw platte dak met dakterras aan te brengen, overweeg dan ook om isolatie te overwegen. Goede isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Sommige isolatiematerialen kunnen echter moeite hebben met de belasting van een zwaar dakterras, wat de beloopbaarheid kan beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om hierin de juiste keuze te maken.

PIR isolatie is uitstekend geschikt voor een dakterras. De isolatieplaten zijn namelijk goed beloopbaar, hebben een hoge belastbaarheid en blinken uit in isolerende eigenschappen. U kunt de PIR platen zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van het platte dak plaatsen. Bekijk onze handige videohandleiding voor meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat.

Heeft u nog vragen over het materiaal EPDM of over het gebruik ervan op een balkon of dakterras? Neem dan gerust contact met ons op. Bij EPDM XL vindt u naast EPDM en PIR isolatie ook alle benodigdheden en accessoires, waarmee u uw project tot een succes kunt maken!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat