12,5% WEEKACTIE!

Ontvang t/m donderdag 29 februari 12,5% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en klus met korting!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Kun je EPDM los op het dak leggen?

EPDM folie is een elastische rubberen dakbedekking die u op maat kunt bestellen. Hierdoor kan het dak efficiënt en gemakkelijk waterdicht worden gemaakt, wat zorgt voor een onderhoudsvriendelijke en buitengewoon duurzame oplossing. Met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar, en zelfs tot 60 jaar bij het gebruik van EPDM met grind als ballast, is het enorm duurzame oplossing voor uw dak.

EPDM met grind als ballast

De duurzaamheid van de dakbedekking op een plat of licht hellend dak wordt sterk beïnvloed door de weersomstandigheden. In de zomer kan de temperatuur op het dak oplopen tot wel 80 graden Celsius. Bovendien heeft regen invloed op de levensduur van de dakbedekking. Als water op het dak blijft staan, neemt het risico op lekkage toe, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Daarom is de combinatie van EPDM met grind ideaal. EPDM-folie is van nature UV-bestendig en kan hoge temperaturen doorstaan. Als u ervoor zorgt dat de regenwaterafvoer goed functioneert, voorkomt u ook dat er zich plassen op het dak vormen, waardoor lekkage wordt voorkomen. Door grind als ballast op het dak te leggen, wordt de UV-straling gereflecteerd, waardoor de dakbedekking nog minder wordt blootgesteld aan schadelijke effecten. Bovendien biedt het grind enige isolatie, waardoor de temperatuur binnenshuis iets minder hoog wordt.

EPDM met ballast: een duurzame keuze!

EPDM-folie, een flexibele rubberen dakbedekking, is verkrijgbaar bij ons op maat, waardoor een dak snel en eenvoudig waterdicht kan worden afgewerkt. Een EPDM-dak staat bekend om zijn duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid, met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar. Wanneer u kiest voor EPDM met grind als ballast, wordt de levensduur zelfs verder verlengd. De bevestiging van EPDM kan op diverse manieren plaatsvinden, waaronder verlijming, maar ook door gebruik te maken van ballast zoals grind of tegels.

Een bijzonder duurzame toepassing is het gebruik van EPDM met ballast. In deze methode wordt de EPDM-folie niet verlijmd aan de ondergrond, waardoor het risico op beschadigingen of scheuren nog verder wordt verminderd. Het is echter belangrijk om de hoeken wel te verlijmen, zodat het EPDM op de meest kwetsbare punten stevig vastzit. Dit kan worden gedaan door EPDM contactlijm te gebruiken bij de hoeken en randen. Door grind als ballast te gebruiken, wordt warmte en UV-straling gereflecteerd, waardoor de EPDM-folie nog beter beschermd is tegen de elementen.

Belangrijk: Het is alleen mogelijk om EPDM te ballasten met grind als de constructie van het betreffende gebouw berekend is op het extra gewicht van de ballastlaag. Grind kan namelijk aanzienlijk zwaar zijn. Het is tevens noodzakelijk om de ballastlaag regelmatig schoon te maken en vrij te houden van mos en ander onkruid.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Kosten besparen met grind op EPDM dakbedekking

EPDM-folie zonder bevestiging met ballast op het dak leggen is eveneens een kostenefficiënte optie. Wanneer u EPDM bestelt, ontvangt u een EPDM-membraan van hoogwaardige Europese kwaliteit, waardoor het gebruik van een primer overbodig is en kosten worden bespaard. Wel is voldoende lijm nodig om het gehele oppervlak te verlijmen. Hoewel dit grotendeels eenzijdig is, kunnen de kosten van EPDM-lijm aanzienlijk oplopen. Om kosten te verminderen, kunt u ervoor kiezen grind als ballast te gebruiken. De randen moeten nog steeds worden verlijmd, maar over het algemeen is het grind op zichzelf al voldoende om de EPDM-folie stevig op zijn plaats te houden.

EPDM koopt u bij EPDM XL!

Bij EPDM XL streven we ernaar uw bestelling snel te bezorgen, zodat u deze binnen 2 werkdagen op een door u gekozen locatie ontvangt. Voor vragen of advies kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice; onze EPDM-experts staan vijf dagen per week voor u klaar!

Bekijk ook onze videohandleiding voor het verlijmen van de dakrand via deze link.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat