Met Pinksteren klussen?!

Profiteer direct en ontvang 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

*Actie loopt t/m maandag 29 mei!

Waarvoor gebruik ik een EPDM knelprofiel

Een EPDM-knelprofiel is een ideale oplossing als afwerking voor uw dak, het ziet er strak uit en zorgt ervoor dat het EPDM extra stevig op zijn plek wordt gehouden. Een knelprofiel is toepasbaar voor bijna alle soorten dakbedekking zoals EPDM en bitumen.

Waarom gebruik maken van een knelprofiel EPDM

Een EPDM-knelprofiel is een enkelvoudig profiel die gebruikt wordt bij een verbinding van EPDM tegen een opstaande muur zoals een schoorsteen of opbouw. Hiermee zorgt u ervoor dat het EPDM stevig bevestigd wordt aan de bovenzijde. Het knelprofiel is voorzien van ribbels om de dakbedekking te borgen, ook heeft dit aluminium knelprofiel voldoende schroefgaten om deze stevig te bevestigen met speciale EPDM schroeven. Wel is het belangrijk er goed op te letten dat u ook door het EPDM heen moet schroeven, daarom is het verstandig de gaten goed af te kitten met onze oersterke EPDM-kit. Ook moet de bovenzijde van het knelprofiel worden af gekit om lekkage te voorkomen.

Daktrimmen van EPDMXL

Een daktrim hoeft u niet per se te gebruiken, wel verbetert het de duurzaamheid van uw dak en heeft het natuurlijk een veel mooiere uitstraling. Wij van EPDMXL raden dit dan ook zeker aan, maar waarom?

 • Een daktrim beschermt het dak tegen de weersomstandigheden zoals wind en regen
 • U kunt kiezen uit vele soorten en kleuren daktrimmen
 • Een daktrim is zeer gemakkelijk door uzelf te monteren
 • Een daktrim voorkomt nesteling van vogels en ongedierte onder het EPDM
 • Daktrimmen houden de EPDM-folie goed tegen het dak gedrukt, zodat er geen lekkage kan ontstaan.

Daktrimmen
 1. EPDM daktrim 45mm lengte 1650mm incl. koppelstukken, schroeven en ringen EPDM daktrim 45mm lengte 1650mm incl. koppelstukken, schroeven en ringen
  Per stuk
  € 29,83
  Incl. BTW
 2. EPDM daktrim buitenhoek 45mm incl. koppelstukken, schroeven en ringen EPDM daktrim buitenhoek 45mm
  Per stuk
  € 27,16
  Incl. BTW
 3. EPDM daktrim binnenhoek 45mm incl. koppelstukken, schroeven en ringen EPDM daktrim binnenhoek 45mm incl. koppelstukken, schroeven en ringen
  Per stuk
  € 27,16
  Incl. BTW
 4. Daktrim standaard binnenhoek antraciet 45mm Daktrim standaard binnenhoek antraciet 45mm
  Per stuk
  € 18,95
  Incl. BTW

Koop bij EPDMXL

Bij EPDMXL kunt u terecht voor veel verschillende soorten daktrimmen, zo hebben wij natuurlijk de standaard zilverkleurige aluminium daktrim. Daarnaast kunt u deze trim ook bestellen in de kleur zwart (RAL9005) en antraciet (RAL7016). Ook hebben wij in ons assortiment een speciale EPDM-daktrim en kraaltrim. Zo is er voor u altijd wel een daktrim die bij u smaak past. Ook staan er voor u videohandleidingen ter beschikking om u zo goed mogelijk te voorzien van advies. Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen, onze experts staan 5 dagen per week voor u klaar.

Copyright © 2023 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat