10% Pinksteractie

Ontvang t/m dinsdag 21 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

Wat zijn de nadelen van EPDM dakbedekking?

EPDM is een innovatief product met indrukwekkende kenmerken en voordelen. Desondanks zijn er ook enkele (kleine) nadelen verbonden aan dit product. In dit artikel bespreken we de minder positieve punten van EPDM.

Bestand tegen wortelgroei, waterdicht, duurzaam, licht van gewicht en breed inzetbaar - de voordelen van EPDM dakbedekking lijken eindeloos. Betekent dit dan dat er helemaal geen nadelen zijn aan dit materiaal? Natuurlijk wel, maar in de meeste situaties zijn deze niet van toepassing. Het is echter verstandig om op de hoogte te zijn van de mogelijke nadelen, daarom bespreken we ze hieronder.

Is EPDM gevoelig voor chloor? 

EPDM-rubber vertoont een uitstekende weerstand tegen vrijwel elke denkbare substantie en belasting. Desalniettemin vormt één element een uitzondering op deze regel: chloor. Dakbedekking van EPDM is bijzonder gevoelig voor aantasting door chloor, waardoor het gebruik van chloorhoudende middelen op het dak niet aan te raden is.
Over het algemeen is dit geen groot probleem, maar in bepaalde situaties is contact met chloor bijna onvermijdelijk. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u de gelukkige eigenaar bent van een zwembad en als uw tuinhuisje of veranda zich toevallig direct naast het zwembad bevindt.
Toegegeven, de kans is klein. Maar als deze situatie op u van toepassing is, is het verstandig om geen EPDM te gebruiken voor het dak van deze gebouwen. Een onbedoelde introductie van chloor in het zwembad kan namelijk voor onaangename verrassingen zorgen!

De kosten in aanschaf van EPDM

Gelukkig hebben we het belangrijkste nadeel van EPDM al behandeld. Maar zijn er dan helemaal geen andere nadelen? Dat hangt af van het perspectief. Sommige critici noemen de kostprijs van EPDM dakbedekking als een nadeel, maar deze beoordeling is vaak gebaseerd op korte-termijnoverwegingen. Wij vinden dat geen eerlijke vergelijking.

Hoewel er goedkopere alternatieven op de markt zijn, hebben deze over het algemeen een aanzienlijk kortere levensduur dan EPDM. Op de lange termijn ben je dus niet goedkoper uit, maar juist duurder. Na slechts enkele decennia moet je vaak volledig nieuwe dakbedekking aanschaffen, terwijl een EPDM-dak tot wel een halve eeuw meegaat!

Wij beschouwen de prijs van EPDM daarom niet als een nadeel, maar eerder als een voordeel. De prijs is namelijk zeer concurrerend wanneer je het in verhouding plaatst tot de geleverde kwaliteit. Dit geldt met name voor Europese kwaliteits-EPDM van 1,30 mm dik. Reken maar uit: met iets meer investering krijg je een veel langere levensduur en aanzienlijk lagere onderhoudskosten. Tel uit de winst!

EPDM dakpakket
 1. EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 179,95
  Incl. BTW
 2. EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 132,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 198,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 149,94
  Incl. BTW

Heeft EPDM dakbedekking nog meer dakbedekking?

Met de bespreking van de eerder genoemde twee punten hebben we alle mogelijke nadelen van EPDM reeds behandeld. De kans dat deze punten van toepassing zijn op uw specifieke situatie is zeer klein. Dit maakt EPDM dakbedekking in veel gevallen een ideale keuze voor u. Heeft u echter nog vragen over mogelijke nadelen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen via +31 (0)85-0656814 voor meer informatie.

 

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat