GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 28 juli een gratis EPDM toolbox ter waarde van €54,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

App dakbedekking of EPDM dakbedekking?

Het plaatsen van een nieuw dak is geen dagelijkse bezigheid, tenzij je natuurlijk dakdekker bent. Daarom is het erg belangrijk om de juiste materiaalsoort te kiezen. In dit artikel zetten we de verschillen tussen APP dakbedekking en EPDM-dakbedekking op een rij, zodat je zelf de juiste afweging kunt maken.

 

Wat is APP dakbedekking?

APP dakbedekking, ook wel bekend als APP-bitumen, is een type dakbedekking dat bestaat uit een combinatie van bitumen en een plastische kunststof genaamd Atactisch Polypropyleen. Dit polymeer zorgt ervoor dat het bitumen soepel blijft, zelfs bij hoge temperaturen. Het grote verschil met gewoon bitumen is dat APP-bitumen pas bij temperaturen tussen 140 en 150 graden Celsius vloeibaar wordt. Dit materiaal is daarom beter bestand tegen Uv-straling.

 

Wat is EPDM-dakbedekking?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetisch rubber. De combinatie van grondstoffen zorgt voor een dakbedekking met vele voordelen. In tegenstelling tot andere materialen zoals bitumen, hoeft het niet op het dak gebrand te worden. De Europese variant kan namelijk gewoon gelijmd worden, zonder gebruik te maken van een brander. EPDM kan ook beter tegen zowel lage als hoge temperaturen, omdat het materiaal flexibel is.

 

Eigenschappen van EPDM en APP-bitumen

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van EPDM en APP-bitumen op een rij gezet.

APP-bitumen EPDM
Aangebracht met een brander Gelijmd op het dak
Levensduur van ongeveer 20 jaar Levensduur van minimaal 50 jaar
Goed bestand tegen UV-straling UV-straling heeft totaal geen invloed
Kwetsbaar voor worteldoorgroei 

Worteldoorgroeibestendig (ideaal voor groendaken)

Relatief goedkope dakbedekking  Relatief dure dakbedekking 
Moet door een vakman worden geplaatst 

Kan door een doe-het-zelver worden geplaatst

 

EPDM dakpakket
  1. EPDM dakgoot pakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakgoot pakket Basic 1,00mm dikte
    Per stuk
    € 33,89
    Incl. BTW
  2. EPDM dakgoot pakket XL 1,00mm dikte EPDM dakgoot pakket XL 1,00mm dikte
    Per stuk
    € 81,95
    Incl. BTW
  3. EPDM dakgoot pakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakgoot pakket Basic dikte 1,30mm
    Per stuk
    € 35,89
    Incl. BTW
  4. EPDM dakgoot pakket XL 1,30mm dikte EPDM dakgoot pakket XL dikte 1,30mm
    Per stuk
    € 83,95
    Incl. BTW

 

EPDM kopen bij EPDMXL!

We hopen dat deze informatie je helpt bij het maken van de juiste keuze voor dakbedekking. Bij EPDMXL kun je kwalitatief hoogwaardig Europees EPDM-folie kopen, dat minimaal 50 jaar waterdicht blijft. We bieden ook de juiste lijmen, PIR-isolatie, daktrimmen en EPDM-hemelwaterafvoeren aan. Je kunt je folie bij ons op maat bestellen of in een handig en compleet dakpakket waarbij we de juiste hoeveelheid lijm voor je dakoppervlak berekenen. Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat