Aangepaste dienstverlening

EPDM XL is vanwege Hemelvaartsdag donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei gesloten.
U kunt natuurlijk wel online alvast uw bestelling plaatsen.

EPDM

EPDM, u heeft er vast al het e.e.a over gehoord. EPDM wordt ook wel EPDM folie of EPDM rubberfolie genoemd. EPDM is een hightech synthetisch rubber. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. De mogelijkheden van EPDM zijn eindeloos. EPDM is een revolutionair synthetisch rubber dat een ongekend lange levensduur heeft. Het materiaal is UV en ozon bestendig en heeft een bijna ongeëvenaarde levensduur van ruim 50 jaar. EPDM is 100% recyclebaar en daardoor zeer duurzaam. Maar wat kun je met EPDM waarvoor is EPDM geschikt en waar komt het vandaan?

De geschiedenis van EPDM

Rond 1958 wordt EPDM uitgevonden. EPDM is in eerste instantie bedoeld als product voor het Midden-Oosten. In het Midden-Oosten is men op zoek naar een product wat als waterafdichting kan dienen en bestand is tegen de extreme temperatuur verschillen. Zo moet het nieuwe product in elk geval geschikt zijn voor temperaturen van -75°C t/m +125°C . Daarbij moet het product overigens blijvend flexibel en UV-bestendig zijn. En niet geheel onbelangrijk het product moet betaalbaar zijn en dus relatief goedkoop. Het product EPDM is geboren, en in de jaren erna gaat het heel snel. EPDM wordt snel uitgerold over de gehele wereld in eerste instantie voor de zakelijke markt. De laatste jaren is er echter een duidelijke trend te zien en vervangt EPDM ook veel huidige toepassingen en wordt het ook toegepast op de particuliere markt. In hoofdlijnen zijn er 2 EPDM soorten de Amerikaanse EPDM en de Europese EPDM. EPDM XL verkoopt vanwege de vele voordelen de Europese EPDM van het Nederlandse A merk TYTANE® .

EPDM toepassingen

EPDM komt vaker voor dan u denkt in het dagelijks leven komt u regelmatig in aanraking met rubber, veel van die rubbersoorten zijn gemaakt van EPDM. Zo wordt EPDM gebruikt in rubberprofielen van auto's, boten en vliegtuigen. Ook wordt EPDM in gevels toegepast als waterkering rondom kozijnen bijvoorbeeld als vervanger voor DPC folie. Maar ook transportbanden in fabrieken zijn gemaakt van EPDM. Er is ook EPDM vijverfolie speciaal voor vijvers en waterbassins. Maar telkens is er 1 belangrijke overeenkomst, EPDM is zeer sterk en duurzaam en gaat bij normaal gebruik rustig 50 jaar mee. EPDM kan wordt dus gebruik worden voor tal van toepassingen zoals: vijvers, bassins, kelderafdichtingen, dakbedekking, gevelafdichting, afdichting van naden, dakgoot bekleding, zinken dakgoot renovatie en reparatie en ga zo maar door.

EPDM dakbedekking

De toepassing van EPDM dakbedekking als dakafdichting heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Dit komt door de unieke product eigenschappen van EPDM dakbedekking en de eenvoudige verwerkbaarheid. Zo wordt traditionele bitumen dakbedekking vaak doormiddel van branden op uw dak bevestigd, wat uiteraard vele risico's met zich meebrengt denk hierbij aan de vele dakbranden veroorzaakt door het branden van bitumen dakbedekking. Ook is bitumen dakbedekking minder goed bestand tegen UV straling. Hierdoor is de levensuur ten opzichte van EPDM dakbedekking veel korter.

EPDM dakbedekking op maat

Doordat u de EPDM dakbedekking op maat besteld bij EPDM XL en hierdoor als 1 geheel op uw dak plaatst, is deze dakbedekking zeer eenvoudig zelf te plaatsen. Met EPDM dakbedekking op maat bent u verzekerd van een zeer solide en betrouwbaar, betaalbaar dak voor uw bedrijfshal, woning schuur of veranda of overkapping. Een dak gemaakt van een goede kwaliteit EPDM dakfolie gaat ten minste 50 jaar mee. En gaat er een keer iets mis, dan is een EPDM dak eenvoudig te repareren. En besluit u om er later een groendak van te maken dan is dat geen probleem. Onze EPDM is namelijk wortel doorgroei bestendig. Ziet u toch op tegen het plaatsen van de EPDM dakbedekking dan kunnen wij u uiteraard een handje helpen. Maar door de meegeleverde uitgebreide handleiding zal dit normaal gesproken niet nodig zijn.

Kenmerken EPDM dakbedekking 1,30mm

Bij EPDM XL kunt u EPDM dakbedekking kopen met een dikte van 1,00 en 1,30 mm. Bekijk hieronder diverse kenmerken van onze TYTANE® EPDM dakbedekking zoals gewicht, rek, type en levensduur.

Kenmerken EPDM dakbedekking 1,30mm
Dikte 1,30mm
Type Europese EPDM
Rek in % 400%
Gewicht per m2 1,60 kg / m2
Kwaliteitsklasse A-kwaliteit
Kleur Zwart
Levensduur 50 jaar
Ozon en UV bestendig Ja
Wortelbestendig Ja
Brandveilig verwerken Ja
Recyclebaar Ja

Tabel 1: EPDM dakbedekking 1,30 mm

 

EPDM dakbedekking de voordelen

  • IJzersterk product van Nederlandse bodem van 1,30mm dikke Tytane EPDM folie
  • Zeer eenvoudig te plaatsen door doe-het-zelver en specialist.
  • Enkelzijdige verlijmbaar met de EPDM lijm en hierdoor corrigeerbaar tijdens het plaatsen en verlijmen van de EPDM folie
  • Geschikt als dakbedekking onder een groendak of sedumdak.
  • Lange levensverwachting van minimaal 50 jaar.
  • Direct een 100% waterdicht dak
  • Brandveilig verwerken, geen brander nodig zoals bij bitumen dakbedekking.
  • Geschikt voor zowel een plat dak als een hellend dak.

 

EPDM vijverfolie

EPDM vijverfolie is ook een van de toepassingen van EPDM. EPDM vijverfolie bevat geen brandvertragers of stoffen die schadelijk kunnen zijn voor bijvoorbeeld de in de vijver levende vissen of andere dieren. EPDM vijverfolie is verkrijgbaar geheel op maat. Een sub variant van de EPDM vijverfolie wordt weer gebruikt voor waterkerende systemen zoals waterbassins. Ook EPDM vijverfolie is voordelige en goedkoop verkrijgbaar en te koop bij EPDM XL.

EPDM stroken voor uw dakgoot

EPDM stroken worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt om uw dakgoot weer opnieuw waterdicht te krijgen. Of om uw dakgoot te renoveren. Met onze EPDM contactlijm en EPDM kit verlijmd u eenvoudig de EPDM strook in uw dakgoot uw zinken dakgoot kan op deze manier weer jaren mee. EPDM is duurzamer dan zink is daarom een steeds vaker toegepast product. Speciaal geschikt voor uw EPDM dakgoot hebben wij ook EPDM hemelwaterafvoeren. EPDM stroken kunnen trouwens ook worden gebruikt voor luchtdicht bouwen met EPDM of als gevelbekleding.

EPDM voor luchtdichtbouwen

Luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker in de woning en utiliteitsbouw. Zeker met alle en aankomende klimaat verbeteringsplannen kun je niet meer heen om EPDM. Luchtdichtbouwen is een belangrijk onderdeel geworden tijdens het bouwproces.

EPDM als gevelbekleding

Ook als gevelbekleding wordt EPDM regelmatig ingezet. Veel bouwprojecten worden voorzien van EPDM als gevelbekleding. EPDM als gevelbekleding inzetten heeft erg veel voordelen en is relatief goedkoop. EPDM gevelbekleding wordt eenvoudig vastgezet met onze EPDM kit.

EPDM kopen

EPDM koopt u eenvoudig online bij EPDM XL. Of u de EPDM nu gebruikt als dakafdichting, vijverfolie, dakgootbekleding of gevelbekleding, bij ons kunt u altijd de juiste EPDM kopen. Twijfelt u hoe u EPDM op de juiste manier moet toepassen? Neem dan contact met ons op.

Copyright © 2021 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat