Februari actie (10%)

Profiteert u van onze actie? Nu 10% korting op het gehele assortiment met de kortingscode EPDMXL19^gJ.

EPDM

EPDM is een hightech synthetisch rubber. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. De mogelijkheden van EPDM zijn eindeloos. EPDM is een revolutionair synthetisch rubber dat een ongekend lange levensduur heeft. Het materiaal is UV en ozon bestendig en heeft een bijna ongeëvenaarde levensduur van ruim 50 jaar. EPDM is 100% recyclebaar en daardoor zeer duurzaam.

EPDM toepassingen

EPDM komt vaker voor dan u denkt in het dagelijks leven komt u regelmatig in aanraking met rubber, veel van die rubbersoorten zijn gemaakt van EPDM. Zo wordt EPDM gebruikt in rubberprofielen van auto,s, boten en vliegtuigen. Ook wordt EPDM in gevels toegepast als waterkering rondom kozijnen bijvoorbeeld als vervanger voor DPC folie. Maar ook transportbanden in fabrieken zijn gemaakt van EPDM. Ook is er EPDM vijverfolie speciaal voor vijvers en waterbassins. Maar telkens is er 1 belangrijke overeenkomst, EPDM is zeer sterk en duurzaam en gaat bij normaal gebruik rustig 50 jaar mee. EPDM kan wordt dus gebruik worden voor tal van toepassingen zoals: vijvers, bassins, kelderafdichtingen, dakbedekking, gevelafdichting, afdichting van naden, dakgoot bekleding, zinken dakgoot renovatie en reparatie en ga zo maar door.

EPDM dakbedekking

De toepassing van EPDM dakbedekking heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Dit komt door de unieke producteigenschappen van EPDM en de eenvoudige verwerkbaarheid. Zo wordt traditionele bitumen dakbedekking vaak doormiddel van branden op uw dak bevestigd, wat uiteraard vele risico's met zich meebrengt denk hierbij aan de vele dakbranden veroorzaakt door het branden van bitumen dakbedekking. Ook is bitumen dakbedekking minder goed bestand tegen uv straling. Hierdoor is de levensuur ten opzichte van EPDM dakbedekking veel korter.

EPDM dakbedekking op maat

Doordat u de EPDM dakbedekking op maat besteld bij EPDM XL en hierdoor als 1 geheel op uw dak plaatst, is deze dakbedekking zeer eenvoudig zelf te plaatsen. Met EPDM dakbedekking op maat bent u verzekerd van een zeer solide en betrouwbaar, betaalbaar dak voor uw bedrijfshal, woning schuur of veranda of overkapping. Een dak gemaakt van een goede kwaliteit EPDM dakfolie gaat ten minste 50 jaar mee. En gaat er een keer iets mis. Een EPDM dak is eenvoudig te repareren. En besluit u om er later een groendak van te maken dan is dat geen probleem.Onze EPDM is namelijk wortel doorgroei bestendig. Ziet u toch op tegen het plaatsen van de EPDM dakbedekking dan kunnen wij u uiteraard een handje helpen of desgewenst helemaal. Maar door de meegeleverde uitgebreide handleiding zal dit normaal gesproken niet nodig zijn.

Daarom kiezen voor Europese EPDM

Er zijn er verschillende soorten EPDM rubber en EPDM systemen verkrijgbaar. Het grootse verschil is het type EPDM. Er bestaat namelijk Amerikaanse EPDM en Europese EPDM. Wij verkopen de zogenaamde schone Europese EPDM variant. Deze hoogwaardige Europese EPDM bevat geen talk. Het grootse voordeel is dat u die u niet hoeft te voorzien van een primer of flashing en hoeft te schuren voor het verkrijgen van een goede hechting zoals de Amerikaanse betalkte EPDM. Onze Europese EPDM kunt u hierdoor grotendeels enkelzijdig verlijmen. Dit scheelt zowel in de verwerkingstijd (arbeidsduur) en de extra kosten van primers.

Kenmerken EPDM dakbedekking 1,30mm

Bij EPDM XL kunt u Tytane EPDM dakbedekking kopen met een dikte van 1,00 en 1,30 mm. Bekijk hieronder diverse kenmerken van deze EPDM zoals gewicht, rek, type en levensduur.

Kenmerken EPDM dakbedekking 1,30mm
Dikte 1,30mm
Type Europese EPDM
Rek in % 400%
Gewicht per m2 1,60 kg / m2
Kwaliteitsklasse A-kwaliteit
Kleur Zwart
Levensduur 50 jaar
Ozon en UV bestendig Ja
Wortelbestendig Ja
Brandveilig verwerken Ja
Recyclebaar Ja

Tabel 1: Tytane EPDM dakbedekking 1,30 mm

Europese EPDM van EPDM XL de voordelen

  • Oersterk product van Nederlandse bodem van 1,30mm dikke Tytane EPDM folie
  • Zeer eenvoudig te plaatsen door doe-het-zelver en specialist.
  • Enkelzijdige verlijmbaar en hierdoor corrigeerbaar tijdens het plaatsen van de EPDM folie
  • Geschikt als dakbedekking onder een groendak of sedumdak.
  • Lange levensverwachting van minimaal 50 jaar.
  • Direct een 100% waterdicht dak
  • Brandveilig verwerken, geen brander nodig zoals bij bitumen dakbedekking.
  • Geschikt voor zowel een plat dak als een hellend dak.
Copyright © 2018 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat