Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

EPDM

EPDM, u heeft er vast al het e.e.a over gehoord. EPDM wordt ook wel EPDM folie of EPDM rubberfolie genoemd. EPDM is een hightech synthetisch rubber. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. De mogelijkheden van EPDM zijn eindeloos. EPDM is een revolutionair synthetisch rubber dat een ongekend lange levensduur heeft. Het materiaal is UV- en ozon bestendig en heeft een bijna ongeëvenaarde levensduur van ruim 50 jaar. EPDM is 100% recyclebaar en daardoor zeer duurzaam. Maar waarvoor is EPDM geschikt en waar komt het vandaan?

De geschiedenis van EPDM

Rond 1958 wordt EPDM uitgevonden. EPDM is in eerste instantie bedoeld als product voor het Midden-Oosten. In het Midden-Oosten is men op zoek naar een product wat als waterafdichting kan dienen en bestand is tegen de extreme temperatuurverschillen. Zo moet het nieuwe product in elk geval geschikt zijn voor temperaturen tussen de -75°C t/m +125°C . Daarbij moet het product overigens blijvend flexibel en UV-bestendig zijn. En niet geheel onbelangrijk is dat het product betaalbaar moet zijn, relatief goedkoop dus. In de jaren nadat EPDM op de markt komt gaat het heel snel. EPDM wordt snel uitgerold over de gehele wereld, maar in eerste instantie voor de zakelijke markt. De laatste jaren is er echter een duidelijke trend te zien en vervangt EPDM ook veel huidige toepassingen en wordt het ook toegepast op de particuliere markt. In hoofdlijnen zijn er 2 EPDM soorten, namelijk de Amerikaanse EPDM en de Europese EPDM. EPDM XL verkoopt vanwege de vele voordelen uitsluitend de Europese EPDM van het Nederlandse A merk TYTANE® .

Waar wordt EPDM gebruikt?

EPDM komt vaker voor dan u denkt. In het dagelijks leven komt u regelmatig in aanraking met rubber, veel van die rubbersoorten zijn gemaakt van EPDM. Zo wordt EPDM gebruikt in rubberprofielen van auto's, boten en vliegtuigen. Ook wordt EPDM in gevels toegepast als waterkering rondom kozijnen bijvoorbeeld, als vervanger van DPC folie. Maar ook transportbanden in fabrieken zijn gemaakt van EPDM. Er is ook EPDM vijverfolie speciaal voor vijvers en waterbassins. De reden daarvoor is eenvoudig, EPDM is zeer sterk en duurzaam en gaat bij normaal gebruik makkelijk 50 jaar mee. EPDM kan dus gebruikt worden voor tal van toepassingen zoals: vijvers, bassins, kelderafdichtingen, dakbedekking, gevelafdichting, afdichting van naden, dakgoot bekleding, zinken dakgoot renovatie en reparatie en ga zo maar door.

EPDM dakbedekking

De toepassing van EPDM dakbedekking als dakafdichting heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Dit komt door de unieke product eigenschappen van EPDM dakbedekking en de eenvoudige verwerkbaarheid. Zo wordt traditionele bitumen dakbedekking vaak doormiddel van een brander op uw dak bevestigd, wat uiteraard vele risico's met zich meebrengt. Denk hierbij aan de vele dakbranden veroorzaakt door het branden van bitumen dakbedekking. Ook is bitumen dakbedekking minder goed bestand tegen UV straling. Hierdoor is de levensuur ten opzichte van EPDM dakbedekking veel korter.

EPDM dakbedekking op maat

Doordat u de EPDM dakbedekking op maat besteld bij EPDM XL en hierdoor als 1 geheel op uw dak plaatst, is deze dakbedekking zeer eenvoudig zelf te plaatsen. Met EPDM dakbedekking op maat bent u verzekerd van een zeer solide en betrouwbaar, betaalbaar dak voor uw bedrijfshal, woning, schuur, veranda of overkapping. Een dak gemaakt van een goede kwaliteit EPDM dakfolie gaat ten minste 50 jaar mee. En gaat er een keer iets mis, dan is een EPDM dak eenvoudig te repareren. Besluit u om er later een groendak van te maken dan is dat geen probleem. Onze EPDM is namelijk worteldoorgroei-bestendig. Ziet u toch op tegen het plaatsen van de EPDM dakbedekking dan kunnen wij u uiteraard een handje helpen. Maar mede door de meegeleverde uitgebreide handleiding en de videohandleidingen die u op onze website kunt vinden zal dit normaal gesproken niet nodig zijn.

Kenmerken EPDM dakbedekking

Bij EPDM XL kunt u EPDM dakbedekking kopen met een dikte van 1,00 en 1,30 mm. Bekijk hieronder diverse kenmerken van onze TYTANE® EPDM dakbedekking van 1,30mm dik zoals gewicht, rek, type en levensduur.

Kenmerken EPDM dakbedekking 1,30mm
Dikte 1,30mm
Type Europese EPDM
Rek in % 400%
Gewicht per m2 1,60 kg / m2
Kwaliteitsklasse A-kwaliteit
Kleur Zwart
Levensduur Minimaal 50 jaar
Ozon- en UV bestendig Ja
Wortelbestendig Ja
Brandveilig verwerken Ja
Recyclebaar Ja

Tabel 1: EPDM dakbedekking 1,30 mm

 

De voordelen van EPDM dakbedekking van EPDM XL

  • IJzersterk product van Nederlandse bodem van het merk Tytane
  • Zeer eenvoudig te plaatsen door doe-het-zelver en specialist.
  • Enkelzijdige verlijming met EPDM lijm en hierdoor corrigeerbaar tijdens het plaatsen van het EPDM
  • Geschikt als dakbedekking onder een groendak of sedumdak.
  • Lange levensverwachting van minimaal 50 jaar.
  • Direct een 100% waterdicht dak
  • Brandveilig verwerken, geen brander nodig zoals bij bitumen dakbedekking.
  • Geschikt voor zowel een plat dak als een hellend dak.

 

EPDM stroken voor uw dakgoot

EPDM stroken worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt om een dakgoot weer opnieuw waterdicht te krijgen. Of om uw dakgoot te renoveren. Met onze EPDM contactlijm en EPDM kit verlijmd u eenvoudig de EPDM strook in de dakgoot en degoot kan op deze manier weer jaren mee. EPDM is duurzamer dan zink en is daarom een steeds vaker toegepast product. Speciaal geschikt voor een EPDM dakgoot hebben wij ook EPDM hemelwaterafvoeren. EPDM stroken kunnen trouwens ook worden gebruikt voor luchtdicht bouwen met EPDM of als gevelbekleding.

EPDM voor luchtdichtbouwen

Luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker in de woning en utiliteitsbouw. Zeker met alle huidige en aankomende klimaat verbeteringsplannen kun je bijna niet meer om EPDM heen. Luchtdichtbouwen is een belangrijk onderdeel geworden tijdens het bouwproces.

EPDM als gevelbekleding

Ook als gevelbekleding wordt EPDM regelmatig ingezet. Veel bouwprojecten worden voorzien van EPDM als gevelbekleding. EPDM als gevelbekleding inzetten heeft erg veel voordelen en is relatief goedkoop. De gevelbekleding wordt eenvoudig vastgezet met onze EPDM kit.

EPDM kopen

EPDM koopt u eenvoudig online bij EPDM XL. Of u de EPDM nu gebruikt als dakafdichting, , dakgootbekleding of gevelbekleding, bij ons kunt u altijd de juiste EPDM kopen. Twijfelt u hoe u EPDM op de juiste manier moet toepassen? Neem dan contact met ons op.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat