Gratis EK bal bij aankoop dakpakket

Bij aankoop van een EPDM dakpakket ontvangt u tijdelijk een gratis Adidas replica EK2021 bal!
*Maximaal 1 bal per klant.

EPDM Blog van EPDM XL

De beste ondergrond voor zonnepanelen is EPDM

Zonnepanelen kunnen u een behoorlijk voordeel op uw energierekening opleveren. Dat is dan ook de reden dat steeds meer mensen er aan beginnen. Maar wat is nou de beste ondergrond voor zonnepanelen op een plat dak?

Lees meer

Hoe voorkom ik vocht in mijn muur?

Zie je op het plafond op zolder donkere vlekken of schimmelvorming? Dan is de kans groot dat er vocht vanuit het dak je huis in lekt. Nog erger is de lekkage als er na verloop van tijd ook vochtplekken in je muren verschijnen. Het is in dat geval zaak om snel te handelen en de juiste maatregelen te treffen om de problemen voor eens en altijd op te lossen.

Daklekkage: hoe los ik het op?

Een belangrijke oorzaak van daklekkages is een verouderde of slecht aangelegde dakbedekking. Met name veel bitumen dakbedekkingen die in Nederland in de jaren tachtig zijn gelegd, beginnen nu langzaamaan tekenen van veroudering te vertonen. Om nog maar te zwijgen over nog oudere daken van mastiek; die komen in de praktijk gelukkig nog maar weinig voor.

Niet elke dakbedekking is even bestendig tegen lekkage en dat heeft onder meer te maken met de eigenschappen van het gebruikte materiaal. Neem nu EPDM: dat is volledig waterdicht en daarmee bestand tegen de zwaarste regenbuien. Ook heeft dit materiaal geen moeite met uitzetten en krimpen en ontstaan hierdoor bij temperatuursveranderingen geen scheurtjes die leiden tot lekkage.

Hoe leg ik waterdichte dakbedekking aan?

Minstens zo belangrijk als de gebruikte dakbedekking is de wijze waarop deze is aangebracht. Een materiaal als EPDM garandeert immers alleen volledige waterdichtheid op het moment dat de stroken op het dak naadloos op elkaar aansluiten. En dat betekent dat het aanbrengen ervan exact op de voorgeschreven manier moet gebeuren.

Bij EPDM XL bieden we makkelijk hanteerbare EPDM stroken die zich in korte tijd op elk plat of licht hellend dak laten aanbrengen. De talkloze stroken maken een eenvoudige verlijming mogelijk zonder het gebruik van primer. Ze kunnen niet alleen worden ingezet voor het afwerken van daken, maar ook voor waterdichte verbindingen.

Optrekkend en doorslaand vocht: hoe bestrijd ik dat?

Vocht in muren komt niet alleen via het dak binnen. Zo kan er bijvoorbeeld ook sprake zijn van optrekkend of doorslaand vocht dat via de grond of de muur de woning binnendringt. Is in jouw huis het eerste het geval? Dan kan het helpen om onder de vloer een slabbe of foamglas aan te brengen. Zo voorkom je dat het vocht naar boven kan kruipen.

Komt het vocht echter via de buitenmuur binnen? Ook dan kun je de waterdichte EPDM stroken van EPDM XL gebruiken. Breng ze in dit geval aan op de buitenzijde van het buitenspouwblad en voorkom daarmee dat een heftige regenbui verstrekkende in de toekomst gevolgen heeft. Bekijk direct al onze EPDM dakbedekking.

Leg EPDM op uw dak in het voorjaar!

Heeft u lekkage ontdekt aan uw platte dak? Het voorjaar is de ideale tijd om uw dakbedekking te vervangen! Als u kiest voor EPDM als dakbedekking bent u snel klaar en bent u minimaal 50 jaar verzekerd van een goede dakbedekking.

Lees meer

Dakgoot reparatie met EPDM

Na alle neerslag van de afgelopen tijd, lijkt het nu snel lente te worden. De ideale tijd om klusjes in en rondom huis te doen. De laatste weken is er flink wat neerslag gevallen, dus uw dakgoot is goed getest. In sommige gevallen betekend dit ook dat er lekkage aan het licht is gekomen. Hiervoor hebben wij de ideale oplossing! Want dakgoot reparatie met EPDM is niet alleen de meest duurzame optie, maar ook nog eens makkelijk zelf te doen.

Lees meer

Is EPDM duurder dan bitumen?

U heeft nieuwe dakbedekking nodig voor een plat dak of een dak met lichte helling? Grote kans dat u de mogelijkheden heeft teruggebracht tot twee, namelijk EPDM en bitumen. Beide hebben zo hun voordelen, maar is EPDM duurder dan bitumen?

Lees meer

EPDM op het platte dak van uw schuur

Heeft uw schuurtje een nieuwe dakbedekking nodig? Dit kan met EPDM snel en eenvoudig gedaan worden. Een EPDM dak op een schuur geeft vele voordelen. Zo is het bijvoorbeeld direct op maat te bestellen. Dit maakt de klus een stuk makkelijker!

Lees meer

EPDM of DPC gebruiken als waterkeringsfolie?

Heeft u last van vocht in uw kelder of kruipruimte? Of gaat u verbouwen of renoveren waarbij de muren en vloeren uiteraard vochtvrij en waterdicht moeten worden? Dan kunt u kiezen voor DPC folie of EPDM. Maar wat is nu het beste? Wij gaan er dieper op in.

Lees meer

EPDM als gevelbekleding

Wilt u de gevel van uw huis wind- en waterdicht maken? Dan kunt u prima uit de voeten met de stroken EPDM van EPDM XL. EPDM rubber heeft vele voordelen en hiermee kunt u er van uitgaan dat u een hoogwaardige afdichting van uw gevel krijgt die tientallen jaren meegaat.

Lees meer

Copyright © 2021 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat