10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang dit gehele weekend 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

*Actie loopt t/m zondag 26 maart !

EPDM Blog van EPDM XL

Garagedak bekleden met EPDM dakbedekking

Bent u op zoek naar een manier om uw garagedak te bedekken? Dan is EPDM-dakbedekking wellicht de ideale oplossing voor u! EPDM wordt veel gebruikt als dakbedekking omdat het geschikt is voor vrijwel elke situatie. In dit artikel leest u meer over de voordelen van EPDM.

Lees meer

App dakbedekking of EPDM dakbedekking?

Het plaatsen van een nieuw dak is geen dagelijkse bezigheid, tenzij je natuurlijk dakdekker bent. Daarom is het erg belangrijk om de juiste materiaalsoort te kiezen. In dit artikel zetten we de verschillen tussen APP dakbedekking en EPDM-dakbedekking op een rij, zodat je zelf de juiste afweging kunt maken.

Lees meer

Stadsuitloop en hemelwaterafvoer

Als u EPDM-dakbedekking plaatst, is het essentieel om rekening te houden met de afvoer van hemelwater. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een EPDM-stadsuitloop kunt integreren in uw EPDM dak om ervoor te zorgen dat het regenwater goed wordt afgevoerd.

Lees meer

Wat is de levensduur van EPDM dakbedekking?

Als u op zoek bent naar een duurzame en betrouwbare dakbedekking, dan is EPDM-dakbedekking een uitstekende optie. EPDM is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn weerstand tegen extreme temperaturen, weersomstandigheden en Uv-straling. Dit type dakbedekking gaat minimaal 50 jaar mee en biedt veel voordelen ten opzichte van andere dakbedekkingsmaterialen. In dit blog gaan we dieper in op de levensduur van EPDM-dakbedekking.

 

Lees meer

EPDM en uv-straling

EPDM is een synthetische rubbersoort, dat enorm populair is als dakbedekking. EPDM heeft vele voordelen, in dit blog zullen we dieper ingaan op deze voordelen van EPDM-dakbedekking en de effecten van Uv-straling op dit materiaal.

Lees meer

Hoe moeilijk is het zelf aanbrengen van EPDM

EPDM zelf aanbrengen en plaatsen is iets dat veel mensen zelf doen. Toch zijn er nog steeds veel mensen die twijfelen of ze deze klus wel aankunnen. EPDM zelf aanbrengen en plaatsen is vaak eenvoudiger dan u denkt. In dit artikel leest u alles over het plaatsen van EPDM.

Lees meer

Waar is EPDM niet goed tegen bestand?

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een populaire materialensoort voor dakbedekkingen, waterdichtingen en andere toepassingen in de bouw- en constructiebranche. Hoewel EPDM vele voordelen heeft, zijn er ook bepaalde omgevingsfactoren waartegen het materiaal niet bestand is.

Lees meer

Hoe kan ik EPDM dakbedekking reinigen?

Vaak krijgen wij de vraag of EPDM ook gereinigd moet worden, wij gaan u hierover meer vertellen in dit blog. U zult er tijdens het lezen van dit blog snel achter komen dat EPDM zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Toch zijn er enkele maatregelen die u kunt nemen zodat u dak nog langer meegaat.

Lees meer

EPDM gebruiken als loodvervanger

Bij het nieuw bouwen of renoveren van daken, wordt de loodslabbe steeds vaker vervagen voor een veel duurzamer alternatief zoals EPDM. Een loodslabbe verwijst naar de aansluiting aan de bovenkant van het dak en dicht bij de gevel. Deze loodslabben worden daar aangebracht om de kwetsbare plekken waterdicht te maken en houden. Tijden geleden werden deze slabben gemaakt van lood, maar eigenlijk is EPDM hier veel meer geschikt voor.

Lees meer

Copyright © 2023 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat