GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

EPDM Blog van EPDM XL

Kan ik EPDM op zink lijmen?

Bij het herstellen of verbeteren van uw dakgoot is het onvermijdelijk: het lijmen van EPDM op zink. Het is op zichzelf niet moeilijk, maar het nemen van bepaalde maatregelen is essentieel. In dit artikel willen we stap voor stap uitleggen hoe u op een eenvoudige manier EPDM op zink kunt lijmen.

 

 

Lees meer

Duurzame EPDM dakbedekking

Recentelijk hebben we nog gesproken over de langdurige effectiviteit van EPDM dakbedekking. Deze langdurigheid heeft echter niet alleen directe voordelen, maar brengt ook indirecte positieve aspecten met zich mee. De eigenschappen die ervoor zorgen dat een EPDM dak tot wel vijftig jaar meegaat, garanderen tevens een hoog niveau van milieuvriendelijkheid. Dit is een opsteker voor iedereen die zich inzet voor een betere leefomgeving voor de toekomstige generaties.

Lees meer

Zelf dakbedekking van uw dak verwijderen

Als u overweegt om nieuwe dakbedekking aan te brengen vanwege schade aan de huidige, kan dit vaak vrij eenvoudig zelf gedaan worden. Niettemin is het niet altijd vereist. EPDM kan rechtstreeks over de bestaande dakbedekking worden geplaatst, hoewel het soms handiger is om de oude bedekking te verwijderen. Hier delen we handige tips voor het zelf verwijderen van dakbedekking.

Lees meer

EPDM Dakbedekking: Voordelen voor Huizen en Bedrijfspanden

Het kiezen van de juiste dakbedekking voor uw huis of bedrijfspand is belangrijk. EPDM-dakbedekking is een uitstekende keuze. Wat is EPDM? Het is een soort rubberachtig materiaal dat erg geschikt is als dakbedekking. Hier gaan we bekijken waarom EPDM een goede optie is voor zowel huizen als bedrijfspanden.

Lees meer

Waar EPDM dakbedekking kopen?

EPDM dakbedekking biedt talloze voordelen en is het ideale materiaal voor zowel platte als (licht) hellende daken. Vooral op platte daken, waar het risico op lekkage groter is, is EPDM de beste keuze. Hieronder vindt u enkele van de vele voordelen van EPDM dakbedekking:

 

Lees meer

Hoe dik moet EPDM dakbedekking zijn?

EPDM folie bestaat in diverse varianten en afmetingen. Zo is er bijvoorbeeld Amerikaans EPDM folie met talk en Europese EPDM zonder talk. Bij EPDM XL richten we ons uitsluitend op het betrouwbare Europese EPDM folie van het merk Tytane®, beschikbaar in diktes van 1,00 mm en 1,30 mm. Maar wat is nu de optimale dikte voor EPDM folie?

Lees meer

Kan EPDM folie op elke ondergrond?

EPDM-folie is een veelzijdig materiaal dat op verschillende soorten oppervlakken kan worden toegepast. Dit artikel zal u een beter inzicht bieden in de geschikte en ongeschikte ondergronden voor het aanbrengen van EPDM-folie. Hoewel algemeen bekend is dat EPDM op houten ondergronden kan worden aangebracht, zijn er ook gevallen waarin EPDM zonder problemen over bestaande dakbedekking kan worden gelegd. We hebben de meest gestelde vragen over EPDM en geschikte ondergronden voor u op een rijtje gezet.

 

Lees meer

Nieuw in het assortiment: Loodvervanger

Het veelzijdige en milieuvriendelijke materiaal genaamd Tytane's Loodvervanger biedt een alternatief voor traditioneel lood in verschillende toepassingen. Het wordt vaak ingezet om naden, voegen, daken, gevels, kozijnen en verbindingen volledig waterdicht te maken. In deze blogpost kunt u uitgebreide details vinden over dit product:

 

Lees meer

Waarom kiezen voor een EPDM daktrim?

We krijgen vaak de vraag wat het voordeel is van de speciale EPDM daktrim, gezien het prijskaartje hoger is dan dat van de standaard daktrim. Een daktrim vertegenwoordigt echter meer dan alleen de randafwerking van uw EPDM dak; het heeft ook een essentiële functie.

Lees meer

Een groendak met EPDM dakbedekking?

Wanneer u besluit om nieuwe dakbedekking aan te schaffen, is het vanzelfsprekend dat u streeft naar een zo lang mogelijke levensduur van uw dak, met zo min mogelijk onderhoud. Deze voordelen worden zowel geboden door EPDM als groendaken. Waarom zou u dan niet overwegen om deze twee elementen te combineren? Op die manier verzekert u zichzelf van een dak dat niet alleen extreem duurzaam is, maar ook een prachtige, groene uitstraling heeft.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat