GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

EPDM Blog van EPDM XL

EPDM stroken gebruiken voor luchtdicht bouwen

Er zijn diverse manieren waarop lucht uw gebouw of woning kan binnendringen, zoals spleten in de muren of verouderde isolatie en dakbedekking op het dak. Dit zorgt voor ongewenste problemen zoals warmteverlies, vochtproblemen en schimmelvorming. Luchtdicht bouwen met EPDM stroken biedt hier de perfecte oplossing voor.

Lees meer

Heb ik EPDM primer nodig voor EPDM dakbedekking?

Veel verschillende soorten dakbedekking hebben enige vorm van voorbehandeling nodig voor een optimale hechting. Bij de Europese EPDM dakbedekking van EPDMXL is dit niet het geval, omdat wij de Europese variant verkopen heeft u geen voorbehandeling zoals een primer nodig. In deze blog vertellen we u hier meer over. 

Lees meer

Kun je lopen op een EPDM dak?

EPDM-dakbedekking heeft als een van de vele voordelen dat u er altijd op kunt lopen, of het nu winter of zomer is. Het blijft buigzaam en flexibel, wat betekent dat het niet stijf wordt, zelfs niet als het vriest. Dit maakt EPDM zeer gebruiksvriendelijk, vooral wanneer u het vergelijkt met traditionele dakbedekkingen zoals roofing (bitumen), die niet zo flexibel zijn. Dus, met EPDM heeft u het hele jaar door een betrouwbaar dak waar u op kunt lopen!

 
 
 

Lees meer

De eigenschappen en voordelen van EPDM dakbedekking

Indien u een geschikte dakbedekking zoekt voor een plat of licht hellend dak, of als u overweegt uw dak te vernieuwen, dan bieden wij bij EPDMXL het ideale antwoord met ons complete EPDM-pakket. Of u nu een handige klusser bent of een ervaren professional, wij leveren enkel hoogwaardige EPDM-dakbedekking van topkwaliteit, zonder het gebruik van talk.

Lees meer

EPDM of bitumen dakbedekking

Vroeger was een mastiek dak een gebruikelijke keuze voor de bedekking van platte of licht hellende daken, voornamelijk vanwege het beperkte aantal beschikbare alternatieven. Hoewel een mastiek dak enkele voordelen bood, bracht het ook aanzienlijke nadelen met zich mee. Dit artikel geeft meer inzicht in mastiek als dakbedekking en presenteert enkele alternatieven om te overwegen.

Lees meer

Kun je EPDM los op het dak leggen?

EPDM folie is een elastische rubberen dakbedekking die u op maat kunt bestellen. Hierdoor kan het dak efficiënt en gemakkelijk waterdicht worden gemaakt, wat zorgt voor een onderhoudsvriendelijke en buitengewoon duurzame oplossing. Met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar, en zelfs tot 60 jaar bij het gebruik van EPDM met grind als ballast, is het enorm duurzame oplossing voor uw dak.

Lees meer

Kimfixatie en EPDM dakbedekking

Het Europese EPDM van EPDM XL staat bekend om zijn elasticiteit, duurzaamheid en lange levensduur. Echter, het is belangrijk om op te merken dat de elasticiteit, met name in de hoeken van een dak, een potentieel risico kan vormen voor de levensduur van de EPDM dakbedekking. Door herhaaldelijk uitzetten en krimpen kan de EPDM na verloop van tijd losraken. In dit blog willen we u informeren over de voordelen van het toepassen van kimfixatie om dit probleem te adresseren.

Lees meer

Wat zijn de nadelen van EPDM dakbedekking?

EPDM is een innovatief product met indrukwekkende kenmerken en voordelen. Desondanks zijn er ook enkele (kleine) nadelen verbonden aan dit product. In dit artikel bespreken we de minder positieve punten van EPDM.

Lees meer

Wanneer EPDM dakbedekking leggen?

U hebt EPDM aangeschaft of overweegt het aan te schaffen, maar wanneer is het beste moment om het te leggen voor een optimale hechting? In dit blog gaan we dat voor u ophelderen.

Lees meer

Hoeveel kost EPDM?

EPDM wordt veel gebruikt en is veelzijdig in zijn toepassingen, maar vindt zijn voornaamste gebruik als dakbedekking. De vele voordelen ervan zijn bekend, maar wat zijn eigenlijk de kosten? Ontdek meer hierover in dit blog.

 
 
 
 

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat