10% WEEKENDKORTING!

Tot en met a.s maandag geven wij 10% korting op het gehele assortiment. Dus bestel snel! De korting wordt automatisch verrekend in de winkelwagen.

EPDM hemelwaterafvoer

Een EPDM hemelwaterafvoer zorgt ervoor dat een EPDM dakgoot goed functioneert. Een goede hemelwaterafvoer is ook bij een plat dak essentieel. Zonder waterafvoer kan er al snel een verstopping of lekkage ontstaan. Onze EPDM hwa zijn allen voorzien van een EPDM slabbe die aan de PE buis of koker is gelast. Dit voorkomt lekkage bij de afvoer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
    • Alle prijzen inclusief BTW Altijd scherpe prijzen

    • Levering binnen 2 werkdagen Levering in Benelux

    • Gratis verzending Vanaf €500,-

per pagina

Verschillende EPDM hemelwaterafvoeren

Welke EPDM hemelwaterafvoer u nodig heeft is afhankelijk van de situatie. De ronde EPDM hemelwaterafvoer past u toe als afvoer voor een plat dak waarbij u het hemelwater recht naar beneden wilt laten afvoeren door een EPDM dakgoot of EPDM dak. In de praktijk is dit de meest toegepaste EPDM waterafvoer oplossing. Deze ronde EPDM afvoeren zijn te verkrijgen in afmetingen met een diameter variërend van 50mm tot 125mm. Welke grootte u nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid regenwater die het dak te verwerken krijgt.

Over het algemeen volstaan EPDM hemelwaterafvoeren met een diameter tot 75mm op daken als tuinhuisjes, schuren of kleine overkappingen, terwijl grotere EPDM daken een EPDM hwa van meer dan 75mm nodig hebben.

De EPDM hwa met zijuitloop gebruikt u wanneer u het water door de zijkant van een opstaande dakrand wilt afvoeren. Vereiste hierbij is dat het dak over een rechte of schuine opstand beschikt. Bij een rechte opstand gebruikt u de EHWA rechte zijuitloop, bij een schuine opstand gebruikt u de 45 graden schuine variant. 

De EPDM hemelwaterafvoer aansluiten

De EPDM hemelwaterafvoer plaatsen is vrij eenvoudig doordat deze geprefabriceerd zijn. U legt eerst de EPDM dakbedekking en snijdt daarna een gat in de EPDM. De grootte van dit gat is afhankelijk van de diameter van de afvoer. Hierna plaatst u de hemelwaterafvoer in het gat. Vervolgens markeert u de rand van de hemelwaterafvoer en haalt u de EPDM hwa weer weg. Voor de beste hechting is tweezijdige verlijming met de contactlijm noodzakelijk. Breng zowel EPDM contactlijm aan op de EPDM dakbedekking als de EPDM hemelwaterafvoer. Plaats tenslotte de afvoer weer op zijn plek en druk deze goed aan met de EPDM aandrukroller. Voor een goede hechting van de lijm is stevig aandrukken belangrijk en daarmee voorkomt u dat er bij de afvoer alsnog een lekkage ontstaat. Als laatste werkt u de naad af met de EPDM kit .

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat