GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

EPDM Blog van EPDM XL

EPDM op het dak van uw tuinhuis?

Op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor uw schuurdak? EPDM is de ideale keuze voor platte of licht hellende schuurdaken. Het leggen van EPDM is eenvoudig en biedt tal van voordelen. Bovendien kan het op maat worden besteld, waardoor de klus meteen veel gemakkelijker wordt!

Lees meer

Bitumen dakbedekking vervangen

Bent u van plan om binnenkort een bitumen dak te vernieuwen? In de loop der jaren wordt een bitumen dak blootgesteld aan diverse elementen, zoals neerslag en uv-straling. Daarom is het van groot belang om uw dak regelmatig te onderhouden. Vraagt u zich af hoe u bitumen op de juiste manier kunt verwijderen en wanneer dit het beste uitgevoerd kan worden?

Lees meer

Zonnepanelen en EPDM: Wat u moet weten

Als u op zoek bent naar manieren om uw huis energiezuiniger te maken, dan heeft u ongetwijfeld al overwogen om zonnepanelen te installeren. Zonnepanelen als dakbedekking levert u flink wat energie op. Maar als u woont in een huis met een plat dak, dan weet u waarschijnlijk dat er heel wat extra factoren zijn waarmee u rekening moet houden wanneer u zonnepanelen wilt plaatsen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste dingen die u moet weten wanneer het gaat om zonnepanelen en EPDM-daken.

Lees meer

EPDM knelprofiel: Waar gebruik ik deze voor?

Een EPDM-knelprofiel is handig om te gebruiken als afwerking voor uw dak. Het geeft een strakke uitstraling en zorgt ervoor dat het EPDM stevig op zijn plek blijft. Het knelprofiel kan gebruikt worden bij bijna alle soorten dakbedekking, zoals EPDM en bitumen.

Wilt u een plat dak waterdicht laten aansluiten aan een muur? Dan is een muuraansluitprofiel of knelprofiel een must. Hiermee vermijdt u het binnendringen van water tussen de muur en de dakbedekking.

Lees meer

Plat dak met lekkage repareren

Een plat dak kan gevoelig zijn voor lekkage. Dit komt dan voornamelijk door verkeerde of verouderde soorten dakbedekking. Maar een lekkage is vervelend en het is zaak om dit zo snel mogelijk op te lossen. In dit artikel gaan we er op in hoe u het beste lekkage aan een plat dak kunt repareren.

 

Lees meer

Het verschil tussen bitumen en EPDM dakbedekking

Bitumen en EPDM zijn beide populaire materialen voor dakbedekking, maar wat is het verschil tussen deze twee materialen? In deze blog gaan we dieper in op deze vraag en bekijken we de voor- en nadelen van beide materialen.

 

Lees meer

Isoleren van een warm, koud en omgekeerd dak

Als u onze vorige blogs heeft gelezen dan weet u inmiddels dat EPDM de beste keuze is als dakbedekking op een plat of licht hellend dak. Om nog meer plezier uit een EPDM dak te halen, praten we u bij over isolatie. Want hoe isoleert u nou eigenlijk een warm of omgekeerd dak?

Lees meer

EPDM dakbedekking op een plat dak plaatsen?

Bent u op zoek naar nieuwe dakbedekking voor het platte dak van uw woning of gebouw? EPDM is dan vrijwel altijd de beste oplossing, dit is namelijk enorm gemakkelijk te plaatsen en op maat te bestellen. Lees meer over de andere voordelen van EPDM!

Lees meer

Zonnepanelen installeren op EPDM dakbedekking

Geld besparen en oog voor het milieu, dat zijn vaak de voornaamste redenen om zonnepanelen op uw dak te laten installeren. Maar hoe zit dat met zonnepanelen op EPDM? Hoe gaat dit in zijn werk en hoe kunt u dit het beste doen?

Lees meer

blaasvorming onder EPDM voorkomen

Als u EPDM op uw dak wilt gaan leggen wilt u natuurlijk trots kunnen zijn op het gedane werk en lang genieten van een lekkagevrij dak. Er is dan ook niets vervelender dan het ontdekken van lelijke luchtbellen of bobbels onder de dakbedekking. Dit is iets wat zeker kan gebeuren, maar gelukkig is het ook eenvoudig te voorkomen. In dit artikel gaan we er dieper op in hoe u blaasvorming onder EPDM-dakbedekking vermijdt door het opvolgen van enkele simpele adviezen.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat