10% Koningsdagactie

Ontvang t/m dinsdag 30 april 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

EPDM Blog van EPDM XL

Waar is EPDM niet goed tegen bestand?

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een populaire materialensoort voor dakbedekkingen, waterdichtingen en andere toepassingen in de bouw- en constructiebranche. Hoewel EPDM vele voordelen heeft, zijn er ook bepaalde omgevingsfactoren waartegen het materiaal niet bestand is.

Lees meer

Hoe kan ik EPDM dakbedekking reinigen?

Vaak krijgen wij de vraag of EPDM ook gereinigd moet worden, wij gaan u hierover meer vertellen in dit blog. U zult er tijdens het lezen van dit blog snel achter komen dat EPDM zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Toch zijn er enkele maatregelen die u kunt nemen zodat u dak nog langer meegaat.

Lees meer

EPDM gebruiken als loodvervanger

Bij het nieuw bouwen of renoveren van daken, wordt de loodslabbe steeds vaker vervagen voor een veel duurzamer alternatief zoals EPDM. Een loodslabbe verwijst naar de aansluiting aan de bovenkant van het dak en dicht bij de gevel. Deze loodslabben worden daar aangebracht om de kwetsbare plekken waterdicht te maken en houden. Tijden geleden werden deze slabben gemaakt van lood, maar eigenlijk is EPDM hier veel meer geschikt voor.

Lees meer

Op zoek naar wortelwerende EPDM dakbedekking?

Op zoek naar dakbedekking voor uw sedumdak of groendak? EPDM is hiervoor een uitstekende optie, in dit blog zullen we u vertellen over de vele mooi eigenschappen en voordelen van deze soort dakbedekking.

Lees meer

Mastiek vs bitumen

Vroeger werd er vaak gekozen voor mastiek als dakbedekking, later kwam hier vaak bitumen voor in de plaats. Tegenwoordig zijn er hiervoor duurzamere opties beschikbaar zoals EPDM, in dit blog leest u waarom u het beste kunt kiezen voor EPDM als alternatief voor mastiek en bitumen.

Lees meer

EPDM met grind als ballast?

Het Europese EPDM van EPDMXL kan op meerdere manieren gemonteerd worden. Zo wordt het in de meeste gevallen op het dak gelijmd, maar u kunt er ook voor kiezen om grind of tegels te gebruiken als ballast voor EPDM. EPDM met ballast is een zeer duurzame en simpele oplossing. In dit blog vertellen we u meer over deze mooie voordelen.

Lees meer

Waarom PIR isolatie

PIR is een veelal gebruikt materiaal wanneer het gaat om het isoleren van een woning of gebouw, maar waarom is dat zo en wat zijn de eigenschappen van PIR-isolatie? In dit blog vertellen we u over de mooie voordelen van PIR-isolatie.

Lees meer

Waarvoor gebruik ik een EPDM knelprofiel

Een EPDM-knelprofiel is een ideale oplossing als afwerking voor uw dak, het ziet er strak uit en zorgt ervoor dat het EPDM extra stevig op zijn plek wordt gehouden. Een knelprofiel is toepasbaar voor bijna alle soorten dakbedekking zoals EPDM en bitumen.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat