10% Koningsdagactie

Ontvang t/m dinsdag 30 april 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

EPDM Blog van EPDM XL

EPDM op een hellend dak?

Het Europese EPDM van EPDMXL is niet alleen geschikt voor een plat dak, maar ook voor licht hellende daken. Hellende daken hebben namelijk mooie eigenschappen ten opzichte van platte alternatieven. In dit blog bespreken we de belangrijkste kenmerken en informeren we u over de mooie voordelen van EPDM.

Lees meer

Zonnepanelen op een EPDM dak

U ziet het de laatste tijd steeds vaker, zonnepanelen op daken van huizen en gebouwen. Dit is natuurlijk een erg mooie en duurzame investering om de huidige hoge energiekosten te drukken. Deze investering begint zichzelf vanaf dag één al terug te verdienen en uw maandelijkse kosten zullen al meteen lager zijn. In dit blog informeren we over de plaatsing van zonnepanelen en met name de combinatie met EPDM dakbedekking.

Lees meer

Waar kan ik EPDM allemaal voor gebruiken?

EPDM is inzetbaar voor vele toepassingen, zo kunt u het uiteraard gebruiken bij het aanleggen van een sedum- of groendak, plat en licht hellend dak, een vijver, maar kan het ook gebruikt worden voor gevelbekleding en luchtdicht bouwen. In dit blog gaan we wat verder in op deze vele mooie toepassingen.

Lees meer

Ontluchting EPDM dak

Een goede ontluchting van een pand is belangrijk, want een goede ontluchting door middel van een dakdoorvoer heeft grote invloed op uw gezondheid. Zonder goede ontluchting of ventilatie van een ruimte is de luchtvochtigheid vaak erg hoog, wat kan leiden tot bijvoorbeeld schimmelvorming. Om gezondheidsklachten te voorkomen en schimmel en vocht in uw pand buiten de deur te houden, is een goede dakdoorvoer voor ontluchting dan ook onmisbaar!

Lees meer

Plaatsen van dakbedekking onder uw sedumdak?

Bent u opzoek naar een milieuvriendelijk en onderhoudsvrij dak? Dan hebben wij de ideale oplossing voor u! Ons EPDM heeft een gemiddelde levensduur van 50 jaar en is daarmee zeer duurzaam. Deze eigenschappen samen zorgen ervoor dat EPDM perfect te combineren is met een sedumdak dak, hiermee kunt u dan weer enkele mooie voordelen behalen. In dit blog zullen we u hier meer over vertellen.

Lees meer

EPDM op hout verlijmen

Zoekt u de beste dakbedekking voor een plat dak met houten ondergrond? EPDM kan direct op hout aangebracht worden! Hiervoor heeft u geen vakman of klusbedrijf nodig, u kunt dit gewoon zelf. In dit artikel gaan we dieper in over het verlijmen van EPDM op hout.

Lees meer

De keuze tussen Europees of Amerikaans EPDM

Veel mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing voor hun dakbedekking komen uit bij de keuze tussen Europees of Amerikaans EPDM, in dit blog zullen we u de belangrijkste verschillen uitleggen. Bij EPDM XL verkopen we alleen het Europese EPDM, omdat wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Lees meer

Welke kant moet ik EPDM lijmen?

Als u toe bent aan een nieuw dak, of bijvoorbeeld een aanbouw met een plat dak aan uw huis heeft laten plaatsen en u heeft gekozen voor EPDM, dan wilt u natuurlijk graag direct aan de slag. Uw bestelling van EPDMXL wordt snel geleverd en op het moment dat u er klaar voor bent en de bestelling uit heeft gepakt, kunt u aan de slag. Alleen, aan welke kant moet EPDM eigenlijk gelijmd worden?

Lees meer

EPDM dakdoorvoer voor ontluchtingen

Tegenwoordig zie je het steeds meer, een veranda, blokhut, tuinhuis of overkapping in de tuin. Want wat is er nu lekkerder dan lekker in de eigen tuin genieten van een warme zomeravond, of juist de eerste mooie dagen van het voorjaar? Om het buiten zitten in het zomerseizoen zo lang mogelijk te rekken, wordt er steeds vaker een hout- of pelletkachel geplaatst. Maar waar moet de rook van de kachel naartoe?

Lees meer

Voor- en nadelen van een groendak

Een groendak of sedumdak zie je steeds vaker, vooral in stedelijk gebied. Want als je van groen houdt en je graag iets doet om biodiversiteit te bevorderen maar je hebt geen of weinig tuin, is een groendak een ideale manier om toch meer groen aan de leefomgeving toe te voegen.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat