Aangepaste dienstverlening

EPDM XL is vanwege Hemelvaartsdag donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei gesloten.
U kunt natuurlijk wel online alvast uw bestelling plaatsen.

EPDM Blog van EPDM XL

Stormbestendigheid van uw dak

EPDM XL verkoopt oersterke EPDM dakbedekking van maar liefst 1,30mm dik die elke storm de baas is. Een goed EPDM dak is namelijk bestendig tegen elk weertype en de zwaarste stormen. Maar elk dak is toch stormbestendig zou je denken. Niets is echter minder waar. Het komt helaas nog teveel voor dat volledige daken wegwaaien door verkeerd en onjuist materiaalgebruik.

Lees meer

Wat is EPDM folie?

EPDM rubber folie is een hightech synthetisch rubber en staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer. EPDM vind zijn oorsprong in het Midden Oosten. Eind jaren 50 zochten ze een product dat bestand was tegen zeer grote temperatuurveranderingen. Het materiaal dienden bestand te zijn tegen UV straling, niet te verouderen of te verweken en flexibel te zijn. Het moest verschillen in temperatuur van - 75 tot + 125 graden kunnen overbruggen. EPDM was dé uitvinding.

Lees meer

EPDM dakbedekking voor het platte dak

Dakbedekking voor het platte dak kopen? Vroeger was er niet veel keuze wat betreft dakbedekking voor het platte dak. Het werd al gauw een mastiek, bitumen of pvc dak. Op zich geen probleem, maar het leverde ook meteen enkele beperkingen op. De levensduur van deze platte daken was namelijk vrij beperkt. Een bijkomend nadeel was ook het feit dat er altijd een dakdekker, installateur of andere specialist aan te pas moest komen om uw platte dak weer te voorzien van een nieuwe dakbedekking. Dergelijke klussen waren namelijk niet eenvoudig zelf te doen. Hier is verandering in gekomen sinds de komst van de EPDM dakbedekking. EPDM dakbedekking gaat namelijk niet alleen erg lang mee, maar is als dakbedekking voor uw platte dak ook erg geschikt en eenvoudig zelf te installeren.

Lees meer

Copyright © 2021 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat