GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

EPDM Blog van EPDM XL

Totaalrenovatie met EPDM

Nederland wordt steeds dichter bebouwd en dat betekent dat bouwgrond steeds schaarser en duurder wordt. In plaats van een nieuw huis laten bouwen, zien we in de praktijk steeds vaker dat bestaande huizen totaal gerenoveerd worden. In dit artikel vertellen wij u enkele belangrijke zaken waar u bij een totaalrenovatie rekening mee moet houden, en wat wij hier voor u in kunnen betekenen.

Lees meer

Nieuw in ons assortiment: Zelfklevend EPDM

Bij het kiezen van dakbedekking is het essentieel om een materiaal te selecteren dat lang meegaat, waterdicht is en bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Een steeds populairder wordende optie is zelfklevende EPDM-stroken. In deze blog zullen we bespreken wat zelfklevende EPDM-stroken zijn, de toepassingen en de voordelen.

Lees meer

Kun je EPDM als loodvervanger gebruiken?

Bij het nieuw bouwen of renoveren van daken, wordt de loodslabbe steeds vaker vervagen voor een veel duurzamer alternatief zoals EPDM. Een loodslabbe verwijst naar de aansluiting aan de bovenkant van het dak en dicht bij de gevel. Deze loodslabben worden daar aangebracht om de kwetsbare plekken waterdicht te maken en houden. Tijden geleden werden deze slabben gemaakt van lood, maar eigenlijk is EPDM hier veel meer geschikt voor.

Lees meer

Kabeldoorvoer voor een plat dak met EPDM

Een kabeldoorvoer is een belangrijk onderdeel van een plat dak, of het nu gaat om een woonhuis, bedrijfspand of ander gebouw. Het zorgt ervoor dat elektriciteitskabels veilig en netjes door het dak heen worden geleid. Hierbij is het van belang dat de kabeldoorvoer waterdicht is en goed aansluit op de dakbedekking. In dit artikel gaan we dieper in op de kabeldoorvoer op een plat dak met EPDM.

Lees meer

EPDM dakbedekking op een overkapping leggen?

EPDM is een materiaal dat veel gebruikt wordt als dakbedekking voor overkappingen. Het is een folie dat gemaakt is van synthetisch rubber. Het materiaal heeft veel voordelen ten opzichte van andere dakbedekking soorten. In dit blog vertellen we u welke voordelen dat zijn en waarom EPDM zo geschikt is voor overkappingen.

Lees meer

Wanneer kan ik het best EPDM plaatsen?

U heeft EPDM gekocht of wilt het gaan kopen, maar wanneer kunt u dit nou het beste plaatsen om de optimale hechting te kunnen garanderen? Dat gaan we u in dit blog vertellen.

Lees meer

Het gewicht per m2 van EPDM

Wanneer u een nieuw dak gaat plaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van EPDM-folie per vierkante meter. EPDM is een duurzaam materiaal dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. In deze tekst zullen we dieper ingaan op het gewicht van het folie, de voordelen en de levensduur van het materiaal.

 

 

Lees meer

Garagedak bekleden met EPDM dakbedekking

Bent u op zoek naar een manier om uw garagedak te bedekken? Dan is EPDM-dakbedekking wellicht de ideale oplossing voor u! EPDM wordt veel gebruikt als dakbedekking omdat het geschikt is voor vrijwel elke situatie. In dit artikel leest u meer over de voordelen van EPDM.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat