10% Pinksteractie

Ontvang t/m dinsdag 21 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

EPDM aanbrengen op bitumen dakbedekking

Op veel platte en licht hellende daken ligt in Nederland bitumen. Vanaf de jaren 80 raakte deze dakbedekking in ons land erg populair, maar inmiddels zijn bitumen daken op steeds meer plekken aan vervanging toe. EPDM is door zijn vele voordelen een logische opvolger, maar kan dit gewoon aangebracht worden op de oude bitumen dakbedekking? Wij leggen uit hoe het werkt.

Kan EPDM over mijn bestaande dakbedekking?

Het aanbrengen van EPDM bovenop bestaande bitumen dakbedekking is een veelgehoorde wens. Dat is niet zo gek, want oud dakleer zit vaak stevig vastgeplakt op het dak en laat zich met zijn dikke laag taaie materiaal maar lastig verwijderen. Probeert u dit toch en gaat u iets te ruw te werk? Dan bestaat het risico dat u de onderliggende dakconstructie aantast.

Het laten liggen van de bestaande dakbedekking bespaart dan ook veel tijd, geld en risico’s. Maar kunt u EPDM zomaar op bitumen aanbrengen? In veel gevallen kan dat inderdaad. Maar let wel op de isolatie van de dakconstructie. Een koude constructie kan door temperatuurverschillen voor condensvorming tussen het EPDM en dakleer zorgen. Hierdoor verliest de lijm zijn hechteigenschappen.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

EPDM op dakleer plakken: vergeet dit niet

In verreweg de meeste gevallen kunt u EPDM echter probleemloos op bitumen aanbrengen. Kies hiervoor wel het juiste moment en controleer of het dakleer goed droog is. Zeker bij sporen van craquelé moet u er rekening mee houden dat de bestaande dakbedekking na een regenbui nog meerdere dagen vochtig blijft.

Ga pas aan de slag als u zeker weet dat het bitumen droog is. Dit is uiteraard om ervoor te zorgen dat de bodemlijm zijn hechteigenschappen behoudt. Is het dakleer nog relatief nieuw? Dan is het aanbrengen van EPDM wellicht een minder goed idee. De folie kan dan namelijk reageren op oliën in het dakleer, waardoor de zo gevreesde blaasvorming ontstaat.

Handige tips bij EPDM aanbrengen op bitumen

Ervan uitgaande dat de bitumen al jaren oud is en er geen sprake is van een koude dakconstructie, kan de EPDM probleemloos op het dakleer geplakt worden. Een laatste tip: bezem het dak goed schoon voordat u aan de slag gaat en verwijder eventuele loskomende leischilfers. Houdt in het achterhoofd dat u de rand gaat wegsnijden tot in de kim voor een goede hechting.

U kunt de EPDM met behulp van onze sterke bodemlijm rechtstreeks op de bitumen dakbedekking plakken. Voor optimale isolatie-eigenschappen van het dak kunt u overwegen om tussen het rubber en het dakleer nog een extra isolatielaag aan te brengen, zoals bijvoorbeeld PIR isolatieplaten. Zo weet u na het aanbrengen zeker dat u met het dak weer tal van jaren vooruit kunt.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat