GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Kan ik EPDM leggen in de winter?

Een EPDM dak maken is natuurlijk het fijnste om te doen in het voorjaar. Droog, een lekker zonnetje, dan is het zeker geen straf om met nieuwe dakbedekking bezig te gaan. Maar wat als het minder goed weer is, als het bijvoorbeeld vriest of sneeuwt? Is het dan wel zo'n goed idee om EPDM te gaan leggen? EPDM leggen in de winter kan wel, maar u moet wel weten wat u doet en wanneer!

Waar let je op tijdens EPDM leggen in de winter

EPDM wordt op het dak gelijmd, en daar zit direct het grootste knelpunt. Ga je namelijk EPDM leggen bij een temperatuur kouder dan 5 graden Celsius, dan hecht en droogt de lijm een stuk minder goed. Ook als de luchtvochtigheid hoger is dan 80% dan adviseren wij om een andere dag te kiezen voor het plaatsen van de EPDM dakbedekking. Gelukkig zijn er vaak meer dan voldoende mooie dagen in de winter, zodat u als u het een beetje goed inplant, prima in de winter EPDM kunt plaatsen.

* Tip: Bewaar de EPDM lijm op kamertemperatuur. In de winter kan het in de ochtend nog behoorlijk koud zijn, maar tegen de middag is het vaak al een stuk warmer. Als u dan EPDM gaat leggen met lijm op kamertemperatuur, is de kans groot dat dit zonder problemen kan.

EPDM lijm
 1. EPDM contactlijm in drukvat set drukvat-contactlijm-set
  Per stuk
  € 299,95
  Incl. BTW
 2. EPDM kit worst 600CC epdm-sealant-kit-worst
  Per stuk
  € 17,75
  Incl. BTW
 3. EPDM contactlijm in spuitbus 750ml Spuitbus contactlijm 750ml
  Per stuk
  € 20,95 € 18,95
  Incl. BTW
 4. EPDM contactlijm in drukvat 22 liter EPDM Lijm in Drukvat
  Per stuk
  € 219,95
  Incl. BTW

Kan ik EPDM plaatsen als het sneeuwt of gesneeuwd heeft?

Als u bovenstaande goed gelezen heeft, weet u eigenlijk het antwoord al. Als het sneeuwt is de luchtvochtigheid sowieso te hoog en wordt de ondergrond waarop het EPDM verlijmt wordt erg nat. Als u dan EPDM gaat lijmen is de kans groot dat het niet goed droogt dus niet goed hecht. Heeft het gesneeuwd de nacht voordat u EPDM wilt gaan leggen, dan hoeft dit niet direct een probleem te zijn. Zorg ervoor dat de ondergrond vrij van sneeuw is, en dat deze niet te vochtig is. Is de ondergrond toch te nat, wacht dan nog een dag. Als u wel aan de slag kunt, let dan tijdens en na de klus goed op, want het EPDM kan erg glad worden.

Extra tip voor het plaatsen van EPDM in de winter

Zijn de weersomstandigheden goed, en gaat u met de EPDM dakbedekking aan de slag? Dan hebben wij nog een extra tip voor u. Kies in de winter voor EPDM op maat, en niet voor EPDM stroken! De reen daarvoor is simpel. Met EPDM stroken moet er extra gelijmd worden bij de naadverbinding. Als u EPDM op maat besteld, krijgt u de EPDM geleverd op precies de juiste afmeting. Bij EPDM XL is EPDM op maat bestellen heel gemakkelijk. Voeg de EPDM met de gewenste dikte toe aan het winkelmandje, en u zult zien dat u direct een keuze moet maken voor de afmeting. Vul hier de afmeting van uw dak in en rondt de bestelling af. Dat scheelt in de koude wintermaanden heel wat extra lijmwerk!

EPDM in de winter leggen, natuurlijk kan dat!

Als u bovenstaande tips en adviezen goed in de gaten houdt, is het geen enkel probleem om in de winter aan de slag te gaan met EPDM. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u last heeft van lekkage, en dat er wel een oplossing moet komen voordat er verdere schade ontstaat. Volg onze adviezen goed op, en wij weten zeker dat u gauw weer voorzien bent van een waterdicht dak! Als u online besteld heeft u de bestelling binnen 3 werkdagen in huis. Bestel direct de juiste EPDM lijm en kit mee zodat u vervolgens direct aan de slag kunt. Heeft u toch nog twijfels of vragen over bijvoorbeeld het materiaal, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat