GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

EPDM dakbedekking op een overkapping leggen?

EPDM is een materiaal dat veel gebruikt wordt als dakbedekking voor overkappingen. Het is een folie dat gemaakt is van synthetische rubber. Het materiaal heeft veel voordelen ten opzichte van andere dakbedekking soorten. In dit blog vertellen we u welke voordelen dat zijn en waarom EPDM zo geschikt is voor overkappingen.

 

EPDM duurzaam en onderhoudsvrij

Ten eerste is EPDM duurzaam en bestendig tegen weersomstandigheden zoals zon, regen, wind en hagel. EPDM is enorm flexibel, juist omdat het zo flexibel is scheurt het EPDM veel minder snel. Het folie krimpt namelijk bij kou en zet juist uit bij warmte. Het heeft een lange levensduur en hoeft niet vaak vervangen te worden. Dit betekent dat een overkapping met EPDM-dakbedekking veel jaren meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Wel kunt u zo af en toe wat bladeren en vuil verwijderen van het dakoppervlak, zo bent u ervan verzekerd dat uw dak lekkagevrij blijft. Het heeft een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar, vele andere soorten dakbedekking hebben vaak een levensduur van zo`n 30 jaar.

 

Gemakkelijk te installeren op uw overkapping

Ten tweede is EPDM lichtgewicht en eenvoudig te installeren. Het materiaal is gemakkelijk te snijden en aan te passen aan de vorm van het dak van uw overkapping, wat betekent dat er weinig afval is en dat de installatie snel en efficiënt verloopt. U krijgt bij uw bestelling dan ook een handleiding waarin stap voor stap beschreven staat hoe u de klus tot een goed einde kunt brengen.  Bovendien is EPDM waterdicht, wat betekent dat water niet door het materiaal zal sijpelen en de constructie van de overkapping zal beschadigen.

 

Milieuvriendelijke oplossing voor uw overkapping

Ten derde is EPDM milieuvriendelijk. Het materiaal bevat geen giftige stoffen en is recyclebaar. Bovendien is het niet brandgevaarlijk en zal het niet bijdragen aan de verspreiding van brand in geval dat er brand uit zou breken. Wel raden wij u sterk aan om het folie schoon te maken met een groene zeep, op deze manier brengt u ook geen schade aan het epdm aan.

 

Gemakkelijk bestellen bij EPDMXL

U kunt EPDM bij EPDMXL gewoon op maat of in een pakket bestellen, zo kunt u meteen zelf de juiste afmeting selecteren zodat u zelf niet hoeft te knippen in het folie. Bij ons kunt u ook terecht voor meerdere bijproducten zoals bodemlijm, contactlijm, kit, daktrimmen, PIR-isolatie, hemelwaterafvoeren en verschillende gereedschappen t.b.v. de installatie. U kunt daarnaast ook kiezen tussen diktes EPDM, voor een overkapping raden wij 1,00mm dik aan. Hiermee bespaart u flink kosten en heeft u toch jarenlang profijt van uw nieuwe dak.

 

EPDM dakpakket
 1. EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 190,90
  Incl. BTW
 2. EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 140,24
  Incl. BTW
 3. EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 209,43
  Incl. BTW
 4. EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 158,76
  Incl. BTW

 

Topservice van EPDMXL!

Voor vragen of advies kunt u altijd terecht bij onze klantenservice, onze experts met tientallen jaren ervaring helpen u graag waar nodig. Onze klantenservice is van maandag t/m vrijdag geopend van 8:30 uur tot 17:00 uur, in het weekend kunt u ons natuurlijk altijd een mailtje sturen. Ons team doet hun uiterste best om uw bestelling al binnen 2 werkdagen op een door u gekozen locatie af te leveren. Ook kunt u bij ons uw bestelling af te halen, u kunt 5 dagen per week bij ons terecht op locatie in Wapenveld.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat