12,5% WEEKACTIE!

Ontvang t/m donderdag 29 februari 12,5% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en klus met korting!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Kabeldoorvoer voor een plat dak met EPDM

Een kabeldoorvoer is een belangrijk onderdeel van een plat dak, of het nu gaat om een woonhuis, bedrijfspand of ander gebouw. Het zorgt ervoor dat elektriciteitskabels veilig en netjes door het dak heen worden geleid. Hierbij is het van belang dat de kabeldoorvoer waterdicht is en goed aansluit op de dakbedekking. In dit artikel gaan we dieper in op de kabeldoorvoer op een plat dak met EPDM.

Kabeldoorvoer in combinatie met dakbedekking?

EPDM is een synthetisch rubber dat al jarenlang wordt gebruikt als dakbedekking. Het is gemaakt van ethyleen, propyleen en dieen-monomeer en heeft een aantal belangrijke eigenschappen die het geschikt maken als dakbedekking. Zo is het waterdicht, Uv-bestendige en heeft het een lange levensduur. Bovendien is EPDM relatief makkelijk te installeren en te onderhouden.

Waarom is een goede kabeldoorvoer belangrijk?

Een kabeldoorvoer is belangrijk omdat het zorgt voor een veilige en nette manier om elektriciteitskabels door het dak te leiden. Hierbij is het van belang dat de kabeldoorvoer waterdicht is, zodat er geen water in het gebouw kan komen. Ook moet de kabeldoorvoer goed aansluiten op de dakbedekking, zodat er geen lucht tussen kan komen en er geen warmte kan ontsnappen.

 

EPDM dakpakket
 1. EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 236,91
  Incl. BTW
 2. EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 184,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 254,84
  Incl. BTW
 4. EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 202,95
  Incl. BTW

 

Hoe werkt een kabeldoorvoer op een plat dak?

Een kabeldoorvoer op een plat dak met EPDM werkt op dezelfde manier als een kabeldoorvoer op een ander soort dakbedekking. Er wordt een gat gemaakt in het dak waar de kabels doorheen kunnen worden geleid. Vervolgens wordt er een kabeldoorvoer geplaatst die waterdicht is en goed aansluit op de dakbedekking.

Stappenplan voor de installatie

Het installeren van een kabeldoorvoer op een plat dak met EPDM-dakbedekking kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste stappen en materialen kan het worden volbracht. Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding voor het installeren van een kabeldoorvoer op een plat dak met EPDM-dakbedekking:

Stap 1: Locatie van de kabeldoorvoer

Allereerst moet u bepalen waar u de kabeldoorvoer op het dak wilt plaatsen. Zorg ervoor dat u de juiste locatie kiest, zodat de kabels op de meest geschikte plek het dak kunnen verlaten. Markeer de exacte locatie van de kabeldoorvoer op het dak. Gebruik hiervoor een potlood en een meetlint om ervoor te zorgen dat de markeringen nauwkeurig zijn.

Stap 2: Bereid de EPDM-dakbedekking voor

Voordat u de kabeldoorvoer installeert, moet u de EPDM-dakbedekking voorbereiden. Zorg ervoor dat het gebied rond de markeringen schoon en droog is. Gebruik hiervoor een schone doek of een borstel. Daarna kunt u het gebied rond de markeringen snijden met een scherp mesje. Zorg ervoor dat u alleen het EPDM-dakbedekking doorsnijdt en niet het dakoppervlak.

Stap 3: Plaats de kabeldoorvoer

Nu kunt u de kabeldoorvoer plaatsen op de gemarkeerde locatie. Zorg ervoor dat de doorvoer goed op zijn plaats zit en dat de openingen goed zijn uitgelijnd met de markeringen op het dak. Verwijder vervolgens de folie die de kleeflaag bedekt aan de onderkant van de kabeldoorvoer. Druk de kabeldoorvoer stevig op zijn plaats, zodat de kleeflaag goed hecht aan het dakoppervlak. Zorg ervoor dat u de doorvoer goed aandrukt en ervoor zorgt dat er geen luchtbellen of vouwen ontstaan.

Stap 4: Breng EPDM kit aan

Breng vervolgens EPDM kit aan op de randen van de kabeldoorvoer om ervoor te zorgen dat er geen water onder de doorvoer kan komen. Breng de kit gelijkmatig aan met behulp van een kitpistool. Zorg ervoor dat u de kit zorgvuldig aanbrengt en dat er geen openingen of lekkages ontstaan.

Stap 5: Bevestig de kabels

Nu kunt u de kabels door de kabeldoorvoer trekken en deze bevestigen aan hun respectieve aansluitpunten. Zorg ervoor dat u de kabels op de juiste manier bevestigt en dat er geen knikken of breuken ontstaan.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat