10% Pinksteractie

Ontvang t/m dinsdag 21 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

Ontluchting EPDM dak

Een goede ontluchting van een pand is belangrijk, want een goede ontluchting door middel van een dakdoorvoer heeft grote invloed op uw gezondheid. Zonder goede ontluchting of ventilatie van een ruimte is de luchtvochtigheid vaak erg hoog, wat kan leiden tot bijvoorbeeld schimmelvorming. Om gezondheidsklachten te voorkomen en schimmel en vocht in uw pand buiten de deur te houden, is een goede dakdoorvoer voor ontluchting dan ook onmisbaar!

 

Een dakdoorvoer voorkomt gezondheidsklachten

Als er in een ruimte te weinig ontluchting is en vocht en warmte niet goed weg kunnen, bestaat er dus kans op schimmelvorming . Wat begint met een paar kleine zwarte plekjes in het plafond of de muur breidt zich al gauw uit naar meerdere plekken in huis. Dit duidt op een vochtprobleem, waardoor de schimmels ontstaan. Voor mensen met luchtwegproblemen en allergieproblemen kan dit dan ook voor gezondheidsklachten zorgen, maar ook mensen die hier geen last van hebben kunnen er last van krijgen. Ontluchting is dus erg belangrijk en het is eigenlijk maar een kleine investering. Als u een plat of licht hellend dak met EPDM dakbedekking heeft, kunt u dus maar beter gelijk voor een goede dakdoorvoer zorgen!

 

Dakdoorvoer plaatsen op een EPDM dak

Een dakdoorvoer is een gat in het dak en daarom is het zeer belangrijk dat dit goed en waterdicht wordt geplaatst op uw dak. Wanneer u dus bijvoorbeeld een aanbouw laat maken of een overkapping of tuinhuis met een plat dak wilt plaatsen, is het slim de dakdoorvoer direct te monteren tijdens het bouwen. Als u heeft gekozen voor EPDM dakbedekking dan kunt u zelf de dakdoorvoer plaatsen. Dit is vrij eenvoudig te doen. Teken deze af op het EPDM met bijvoorbeeld een krijtje en knip een gat in het EPDM-folie op de plek waar de dakdoorvoer moet komen. Plaats vervolgens de dakdoorvoer door het dak en werk deze waterdicht af met een EPDM manchet. Gebruik speciale EPDM kit om deze waterdicht af te werken zodat u geen last van lekkage krijgt.

 

Ontluchtingen
 1. Dakdoorvoer dubbelwandig 150 / 160mm Dakdoorvoer dubbelwandig 150 / 160mm
  Per stuk
  € 53,95
  Incl. BTW
 2. Dakdoorvoer dubbelwandig 90 / 100mm Dakdoorvoer dubbelwandig 90 / 100mm compleet
  Per stuk
  € 32,95
  Incl. BTW
 3. Dakdoorvoer dubbelwandig 70 / 80mm Dakdoorvoer dubbelwandig 70 / 80mm compleet
  Per stuk
  € 28,94
  Incl. BTW
 4. Dakdoorvoer dubbelwandig 50 / 60mm Dakdoorvoer dubbelwandig 50 / 60mm compleet
  Per stuk
  € 25,95
  Incl. BTW

 

Dubbelwandige dakdoorvoer van EPDMXL

Een goede ontluchting van een woning of bedrijfspand is dus belangrijk voor uw gezondheid en zorgt tevens voor goede ventilatie. Een meer dan goede en kleine investering om de leefbaarheid voor u en uw huisgenoten of bijvoorbeeld personeel te verbeteren. Ook kunt u de dakdoorvoer gebruiken om bijvoorbeeld een kachelpijp van een houtkachel in een veranda of blokhut door het dak heen te plaatsen. Naast een dakdoorvoer met verschillende afmetingen en een EPDM manchet kunt u bij EPDM XL terecht voor alle benodigdheden voor een EPDM dak. EPDM folie is gemakkelijk op maat te bestellen en ook zaken als EPDM hemelwaterafvoeren en PIR isolatie vindt u in onze webshop. Heeft u hulp of advies nodig over het plaatsen van de ontluchting dan staan onze experts voor u klaar.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat