GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Wanneer EPDM dakbedekking leggen?

U hebt EPDM aangeschaft of overweegt het aan te schaffen, maar wanneer is het beste moment om het te leggen voor een optimale hechting? In dit blog gaan we dat voor u ophelderen.

Het beste moment om EPDM te leggen

EPDM kan gedurende bijna elk seizoen worden geplaatst vanwege zijn weerbestendigheid tegen extreme temperaturen. Echter, voor het verlijmen van de EPDM-dakbedekking adviseren we een minimale temperatuur van 5 graden Celsius aan te houden. Bij lagere temperaturen kan de lijm minder goed drogen en daardoor minder goed hechten. In geval van nood, zoals bij lekkages, zorg er dan voor dat de lijm op de juiste temperatuur is. Daarnaast is een droge en schone ondergrond essentieel voor een goede hechting. Vocht of vuil op de ondergrond kan de hechting negatief beïnvloeden. Het plaatsen van EPDM tijdens periodes met goed weer is aan te bevelen, zodat het materiaal voldoende tijd heeft om uit te harden voordat het wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Plaatsing tijdens extreme hitte of kou kan namelijk de hechting beïnvloeden en de levensduur van het materiaal verkorten. Over het algemeen is het raadzaam om EPDM te plaatsen tijdens gunstige weersomstandigheden en op een droge, schone ondergrond.

Kenmerken van EPDM dakbedekking

EPDM-dakbedekking staat bekend om zijn buitengewone duurzaamheid, met een levensduur die gemiddeld wel 50 jaar kan zijn. Het vereist weinig onderhoud, hoewel het aanbevolen is af en toe bladeren of vuil van het dak te verwijderen. Bovendien is dit materiaal zeer flexibel en past het zich aan aan de ondergrond doordat het uitzet bij warmte en krimpt bij kou. Deze eigenschap voorkomt vrijwel alle scheuren of beschadigingen, waardoor EPDM lang meegaat. Daarnaast is EPDM bestand tegen chemicaliën, waardoor het geschikt is voor gebruik in industriële omgevingen.

 

EPDM dakpakket
 1. EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 190,90
  Incl. BTW
 2. EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 140,24
  Incl. BTW
 3. EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 209,43
  Incl. BTW
 4. EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 158,76
  Incl. BTW

 

EPDMXL is de EPDM specialist! 

Bij EPDMXL is het mogelijk om op maat gemaakte EPDM te bestellen, waardoor u thuis niet hoeft te knippen en direct aan de slag kunt zodra uw bestelling arriveert. Binnen slechts 2 werkdagen wordt uw bestelling bij u thuis afgeleverd, compleet met een handleiding die handige tips bevat voor het voltooien van uw project. Onze klantenservice staat klaar om uw vragen te beantwoorden; onze experts zijn beschikbaar gedurende 5 dagen per week!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat