10% Koningsdagactie

Ontvang t/m zondag 28 april 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Wanneer kan ik het best EPDM plaatsen?

U heeft EPDM gekocht of wilt het gaan kopen, maar wanneer kunt u dit nou het beste plaatsen om de optimale hechting te kunnen garanderen? Dat gaan we u in dit blog vertellen.

Het beste moment om EPDM te plaatsen

EPDM kan op vrijwel elk moment van het jaar geplaatst worden, omdat het bestand is tegen extreme temperaturen. Wel raden wij sterk aan om bij het verlijmen van de EPDM-dakbedekking een minimale temperatuur van 5 graden Celsius aan te houden, wanneer het iets kouder is bestaat de kans dat de lijm minder goed droogt en dus ook minder goed hecht. Wanneer u toch per se moet gaan verlijmen vanwege bijvoorbeeld een lekkage, zorg er dan minimaal voor dat u lijm op goede temperatuur is. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond waarop het EPDM geplaatst wordt, droog en schoon is. Als het EPDM op een vochtige of vuile ondergrond wordt geplaatst, kan dit de hechting beïnvloeden. Het is ook aan te raden om het EPDM te plaatsen tijdens perioden van goed weer, zodat het materiaal voldoende tijd heeft om uit te harden voordat het blootgesteld wordt aan extreme weersomstandigheden. Als het EPDM in extreme hitte of kou geplaatst wordt, kan dit de hechting beïnvloeden en de levensduur van het materiaal verkorten. Al met al is het beste om EPDM te plaatsen tijdens perioden van goed weer en op een droge, schone ondergrond.

 

Eigenschappen van EPDM

EPDM-dakbedekking is enorm duurzaam en heeft een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar, ook heeft het maar weinig onderhoud nodig al raden wij aan wel af en toen wat bladeren of vuil van het dak te verwijderen. Daarnaast is het een zeer flexibel materiaal dat goed kan bewegen met de ondergrond waarop het geplaatst is, het zet namelijk uit bij warmte en krimpt bij kou. Hierdoor scheurt of beschadigt het EPDM vrijwel niet en gaat het zeer lang mee. EPDM is ook bestand tegen chemicaliën, dit maakt het ook geschikt voor gebruik in industriële omgevingen.

 

EPDM dakpakket
  1. EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte
    Per stuk
    € 179,95
    Incl. BTW
  2. EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte
    Per stuk
    € 132,95
    Incl. BTW
  3. EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte
    Per stuk
    € 198,95
    Incl. BTW
  4. EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte
    Per stuk
    € 149,94
    Incl. BTW

 

De voordelen van EPDMXL

Bij EPDMXL kunt u EPDM op maat bestellen, zo hoeft u thuis niet te knippen en kunt u bij ontvangst van uw bestelling meteen aan de slag. Deze bestelling krijgt u al binnen 2 werkdagen bij u thuis geleverd, hierbij krijgt u ook een handleiding met daarin tips voor bij het klaren van uw klus. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, onze experts staan 5 dagen per week voor u klaar!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat