GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Welke kant moet ik EPDM lijmen?

Als u toe bent aan een nieuw dak, of bijvoorbeeld een aanbouw met een plat dak aan uw huis heeft laten plaatsen en u heeft gekozen voor EPDM, dan wilt u natuurlijk graag direct aan de slag. Uw bestelling van EPDMXL wordt snel geleverd en op het moment dat u er klaar voor bent en de bestelling uit heeft gepakt, kunt u aan de slag. Alleen, aan welke kant moet EPDM eigenlijk gelijmd worden?

EPDM lijmen aan de onder- of bovenkant

De EPDM folie die u bij EPDMXL koopt is Europese EPDM, wat betekend dat er geen gebruik is gemaakt van talk. Dit betekend ook dat het totaal niet uitmaakt aan welke kant u de lijm aanbrengt. EPDM is een homogeen materiaal en heeft dus geen onderkant of bovenkant, beide kanten zijn gelijk. U zult echter wel zien dan aan een van beide kanten een merk staat, in het geval van ons EPDM is dat Tytane. Wij adviseren onze klanten om het EPDM met de merknaam naar boven te leggen. Want mocht u na tientallen jaren het dak willen vervangen, of dient u door onvoorziene omstandigheden een noodreparatie uit te voeren, dan kunt u nog precies zien waar u het EPDM vandaan heeft. Ook kunt u dan zelf aan vrienden of buren vertellen waar u het materiaal gekocht heeft, mochten zij ook een klus gepland hebben met dit kwalitatieve materiaal!

Niet waar: EPDM aan de verkeerde kant lijmen geeft luchtbellen onder de folie

Als u een dak heeft waarop EPDM gelegd is en u heeft ooit problemen gehad met luchtbellen of blaasvorming onder de folie, dan is het uitgesloten dat dit komt omdat het EPDM aan de verkeerde kant is gelijmd. Beide zijden van het rubber zijn echt absoluut gelijk. Dit heeft dus een andere oorzaak gehad, bijvoorbeeld dat de randen niet goed vastgelijmd zaten en het EPDM is gaan werken. Zorg er ook voor dat u de juiste lijm gebruikt en dat u het materiaal verwerkt bij de juiste weersomstandigheden.

Gaat u zelf de EPDM dakbedekking op uw dak leggen, wees dan niet bang dat het dak minder goed waterdicht is omdat u de folie aan de verkeerde kant lijmt. Want ook qua hechting van het EPDM geen verschil welke kant u verlijmd.

EPDM en speciale EPDM lijm online kopen

Om er zeker van te zijn dat u de juiste materialen aanschaft, adviseren wij om bij onze EPDM dakbedekking ook onze eigen EPDM lijmen te kopen. Als u andere lijm gebruikt kunnen wij de hechting niet garanderen en heeft u kans dat het materiaal minder lang meegaat. Als u niet exact weet hoeveel lijm of kit u nodig heeft, kunt u bij ons een EPDM dakpakket aanschaffen. Hierin zit EPDM dakbedekking op maat van uw dak, met hierbij ruim voldoende bodem- en contactlijm om de klus te klaren. Het rekensommetje maken wij voor u! Heeft u verder nog vragen over het materiaal of over uw bestelling, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

EPDM lijmen
 1. EPDM contactlijm in drukvat set drukvat-contactlijm-set
  Per stuk
  € 299,95
  Incl. BTW
 2. EPDM kit worst 600CC epdm-sealant-kit-worst
  Per stuk
  € 17,75
  Incl. BTW
 3. EPDM contactlijm in spuitbus 750ml Spuitbus contactlijm 750ml
  Per stuk
  € 20,95 € 18,95
  Incl. BTW
 4. EPDM contactlijm in drukvat 22 liter EPDM Lijm in Drukvat
  Per stuk
  € 219,95
  Incl. BTW

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat