GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 28 juli een gratis EPDM toolbox ter waarde van €54,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Welke soort dakbedekking moet ik kiezen?

Als u op zoek bent naar dakbedekking voor uw woning of gebouw, overweegt u misschien EPDM-dakbedekking. Maar welke soort is de beste keuze? In dit artikel zullen we de belangrijkste verschillen tussen de twee grootste soorten EPDM-dakbedekking bespreken.

Verschillende manieren van productie

Er zijn verschillen tussen de Amerikaanse en Europese varianten van EPDM. Europese EPDM is talkvrij geproduceerd, waardoor er geen primer of flashing tape nodig is bij de installatie. Het kan gemakkelijk worden verlijmd met speciale bodem- en contactlijmen. Bovendien hoeft Europees folie niet schoongemaakt te worden voor installatie, terwijl dit wel nodig is voor de Amerikaanse variant. De Amerikaanse EPDM moet dubbelzijdig worden gelijmd, terwijl de Europese versie enkelzijdig voldoende is vanwege de zeer goede hechting van de EPDM-lijm. De maten en diktes van de rubberen folie verschillen ook: de Amerikaanse variant is alleen verkrijgbaar in 1,14 mm of 1,15 mm dikte, terwijl de Europese variant vaak 1,30 mm dik is.

 

Veelzijdigheid van EPDM dakbedekking

Er zijn verschillende redenen waarom Europese EPDM de betere keuze kan zijn. Zo kan het worden besteld met een dikte van 1,30 mm, wat sterk wordt aanbevolen als u de dakbedekking wilt combineren met een groen dak of zonnepanelen vanwege de isolerende werking, de sterke kwaliteit en het bevestigingssysteem van de panelen. Bovendien kan het EPDM op maat worden besteld, waardoor u het rubber niet hoeft te knippen, wat lekkage of scheuren in het folie kan voorkomen. Het EPDM heeft ook een zeer lange levensduur van gemiddeld 50 jaar en heeft weinig tot geen onderhoud nodig, wat grote voordelen biedt ten opzichte van andere soorten dakbedekking zoals APP dakbedekking.

 

EPDM dakpakket
  1. EPDM dakgoot pakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakgoot pakket Basic 1,00mm dikte
    Per stuk
    € 33,89
    Incl. BTW
  2. EPDM dakgoot pakket XL 1,00mm dikte EPDM dakgoot pakket XL 1,00mm dikte
    Per stuk
    € 81,95
    Incl. BTW
  3. EPDM dakgoot pakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakgoot pakket Basic dikte 1,30mm
    Per stuk
    € 35,89
    Incl. BTW
  4. EPDM dakgoot pakket XL 1,30mm dikte EPDM dakgoot pakket XL dikte 1,30mm
    Per stuk
    € 83,95
    Incl. BTW

 

Bestel gemakkelijk en snel!

Als u geen zin heeft om zelf te berekenen welke materialen u nodig heeft en meteen aan de slag wilt, is een compleet EPDM dakpakket de ideale oplossing. Dit pakket bevat alles wat u nodig heeft, inclusief dakbedekking, bodem- en contactlijmen, kit en een hemelwaterafvoer naar keuze (bij aanschaf van een XL-pakket). Als u vragen heeft, kunt u altijd terecht bij de klantenservice, waar experts 5 dagen per week voor u klaar staan!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat