Weekendactie 12,5% korting

Tot en met maandag 24 januari geven wij 12,5% korting op het gehele assortiment! Wees er snel bij en profiteer nu!

EPDM Blog van EPDM XL

EPDM onder uw groendak of sedumdak

Als u nieuwe dakbedekking aanschaft, wilt u natuurlijk dat uw dak zo lang mogelijk meegaat. Daarnaast heeft u liefst zo min mogelijk omkijken naar het onderhoud ervan. Het zijn voordelen die zowel EPDM als groendaken bieden. Dus waarom zou u beide elementen niet combineren? Zo bent u verzekerd van een dak met een zeer lange levensduur en een prachtige, groene uitstraling.

Lees meer

EPDM folie

EPDM folie staat bekend om zijn veelzijdigheid en brede scala toepassingsmogelijkheden. Van daken tot goten en van gevels tot vijvers; het materiaal is vanwege zijn specifieke product eigenschappen geschikt als bekleding voor tal van objecten en gebouwen. In dit artikel bespreken we de specifieke voordelen van het type folie dat wij leveren.

Lees meer

EPDM rubber

EPDM rubber wordt veelgeroemd om zijn veelzijdigheid. Bekende materiaaleigenschappen zijn onder meer waterdichtheid, luchtdichtheid, onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid. Dat klinkt dus als de ideale dakbedekking. En dat is het ook! In dit artikel gaan we nader in op de belangrijkste eigenschappen en de voordelen in het dagelijks gebruik.

Lees meer

EPDM online bestellen

EPDM online bestellen, hoe gaat dat in zijn werk.? EPDM XL is de specialist in professionele EPDM dakbedekking, EPDM stroken en EPDM folie. Wanneer uw dak of uw dakgoot lekkage vertoond bent u bij ons aan het juiste adres. Drie weken wachten op EPDM dakbedekking op maat in de bouwmarkt is misschien heel normaal, maar bij EPDM XL niet!

Lees meer

Stormbestendigheid van uw dak

EPDM XL verkoopt oersterke EPDM dakbedekking van maar liefst 1,30mm dik die elke storm de baas is. Een goed EPDM dak is namelijk bestendig tegen elk weertype en de zwaarste stormen. Maar elk dak is toch stormbestendig zou je denken. Niets is echter minder waar. Het komt helaas nog teveel voor dat volledige daken wegwaaien door verkeerd en onjuist materiaalgebruik.

Lees meer

Wat is EPDM folie?

EPDM rubber folie is een hightech synthetisch rubber en staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer. EPDM vind zijn oorsprong in het Midden Oosten. Eind jaren 50 zochten ze een product dat bestand was tegen zeer grote temperatuurveranderingen. Het materiaal dienden bestand te zijn tegen UV straling, niet te verouderen of te verweken en flexibel te zijn. Het moest verschillen in temperatuur van - 75 tot + 125 graden kunnen overbruggen. EPDM was dé uitvinding.

Lees meer

EPDM dakbedekking voor het platte dak

Dakbedekking voor het platte dak kopen? Vroeger was er niet veel keuze wat betreft dakbedekking voor het platte dak. Het werd al gauw een mastiek, bitumen of pvc dak. Op zich geen probleem, maar het leverde ook meteen enkele beperkingen op. De levensduur van deze platte daken was namelijk vrij beperkt. Een bijkomend nadeel was ook het feit dat er altijd een dakdekker, installateur of andere specialist aan te pas moest komen om uw platte dak weer te voorzien van een nieuwe dakbedekking. Dergelijke klussen waren namelijk niet eenvoudig zelf te doen. Hier is verandering in gekomen sinds de komst van de EPDM dakbedekking. EPDM dakbedekking gaat namelijk niet alleen erg lang mee, maar is als dakbedekking voor uw platte dak ook erg geschikt en eenvoudig zelf te installeren.

Lees meer

Copyright © 2021 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat