GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m donderdag 25 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

blaasvorming onder EPDM voorkomen

Als u EPDM op uw dak wilt gaan leggen wilt u natuurlijk trots kunnen zijn op het gedane werk en lang genieten van een lekkagevrij dak. Er is dan ook niets vervelender dan het ontdekken van lelijke luchtbellen of bobbels onder de dakbedekking. Dit is iets wat zeker kan gebeuren, maar gelukkig is het ook eenvoudig te voorkomen. In dit artikel gaan we er dieper op in hoe u blaasvorming onder EPDM-dakbedekking vermijdt door het opvolgen van enkele simpele adviezen.

De juiste werkomstandigheden om EPDM te leggen

Het strak aanbrengen van EPDM-dakbedekking begint door ervoor te zorgen dat de juiste basisvoorwaarden om aan de slag te gaan gecreëerd zijn. Als eerst zijn de weersomstandigheden van cruciaal belang. Het verlijmen van EPDM-folie tijdens of vlak na een regenbui of in de vrieskou vergroot de kans op blaasvorming onder het EPDM. Ook hecht de EPDM-lijm een stuk minder goed als de weersomstandigheden niet optimaal zijn. Maar wat zijn dan de meest optimale weersomstandigheden? Een minimale buitentemperatuur van 5 graden Celsius en maximale luchtvochtigheid van 75% gelden als algemeen geaccepteerde richtlijn voor het aanbrengen van EPDM.

Op de weersomstandigheden heeft u natuurlijk geen invloed, maar dat heeft u wel op een andere belangrijke voorwaarde om luchtbellen onder de EPDM-dakbedekking te voorkomen. Dat is namelijk de lijm die u gebruikt! De Europese EPDM van EPDMXL verlijmt u het beste met een combinatie van bodemlijm en contactlijm (voor randen en opstanden). Onze EPDM-dakbedekking en lijmen zijn van het Nederlandse kwaliteitsmerk Tytane en in onze handleiding kunt u lezen hoe en wanneer welke lijmsoort het beste gebruikt kan worden. Daarnaast staat op onze pagina met EPDM-lijmen bij elk product nauwkeurig omschreven waar u welke lijm voor nodig heeft.

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Verspreid de EPDM-contactlijm goed

Wees met het aanbrengen van de speciale EPDM-contactlijm niet te ongeduldig, anders ontstaat er vroeg of laat gasvorming onder de EPDM-dakbedekking. Dit komt tot uiting in kleine blaasjes en luchtbelletjes, wat na verloop van tijd steeds beter zichtbaar wordt.

Gelukkig is dit een proces dat uit zichzelf weer omkeert. Na ongeveer 6 maanden trekken de meeste bobbels onder het EPDM-folie weer weg zonder dat u er iets aan hoeft te doen. Zaak is dan wel dat de contactlijm niet te dik is aangebracht, want dat kan ervoor zorgen dat er tijdens het drogen nog meer luchtbellen kunnen ontstaan.

Het navolgen van bovenstaande tips en het lezen en goed opvolgen van onze handleiding verkleint de kans op bobbels in elk geval aanzienlijk. Daar komt bij dat correct aangebrachte EPDM-dakbedekking uw dak beschermd tegen lekkage, met blaasjes of zonder. Normaal gesproken zult u merken dat het aanbrengen van EPDM geen enkel probleem is en dat het mooi strak afgewerkt op uw dak komt te liggen.

EPDM kopen bij EPDMXL

Als u het Europese EPDM van EPDMXL koopt bent u verzekerd van een dakbedekking die minimaal 50 jaar mee zal gaan. U bestelt het simpel op maat of in een EPDM pakket. In dit pakket zit EPDM op de maat die u aangegeven heeft en alle lijm die u nodig heeft om het op uw dak te leggen. In het XL pakket krijgt u er zelfs een regenwaterafvoer naar keuze bij. Komt u er niet uit of wilt u graag technisch advies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat