GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

De eigenschappen en voordelen van EPDM dakbedekking

Indien u een geschikte dakbedekking zoekt voor een plat of licht hellend dak, of als u overweegt uw dak te vernieuwen, dan bieden wij bij EPDMXL het ideale antwoord met ons complete EPDM-pakket. Of u nu een handige klusser bent of een ervaren professional, wij leveren enkel hoogwaardige EPDM-dakbedekking van topkwaliteit, zonder het gebruik van talk.

Het productieproces van EPDM-dakbedekking

Ons Europees vervaardigde EPDM ontstaat door de polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en Di Monomeer. Later in dit productieproces worden enkele andere stoffen toegevoegd, zoals zwavel en roet, die het EPDM geschikt maken voor gebruik als dakbedekking met de bijbehorende eigenschappen. Primer is niet nodig bij EPDM, en het is ook niet nodig om het schoon te houden, omdat EPDM geen talk bevat. EPDM wordt gewoon op het dak gelijmd, dit kunt u doen met onze speciale en oersterke EPDM lijm en kit. Bovendien is EPDM buitengewoon elastisch en bestand tegen aanzienlijke temperatuurverschillen, variërend van -40 °C tot +130 °C, waardoor de kans op scheuren uiterst gering is.

Kenmerken van EPDM dakbedekking

Dankzij het schone oppervlak van ons Europese EPDM wordt een eenvoudige en snelle verwerking gegarandeerd. Omdat EPDM op het dak moet worden gelijmd, is het gemakkelijk zelf te doen met behulp van onze meegeleverde handleiding of online videohandleidingen. Bij EPDMXL kunt u EPDM op maat bestellen, waardoor u het EPDM niet zelf hoeft bij te snijden en direct aan de slag kunt zodra u uw bestelling heeft ontvangen. Ook biedt EPDMXL de mogelijkheid om te kiezen voor een compleet EPDM-dakpakket, inclusief onze EPDM-dakbedekking, EPDM-bodemlijm, en EPDM-contactlijm. Bij een XL-pakket ontvangt u ook nog eens EPDM-kit en een hemelwaterafvoer naar keuze!

Gemakkelijk in gebruik en weinig onderhoud vereist

Een van de belangrijkste voordelen van EPDM dakbedekking is de gebruiksvriendelijkheid ervan. Het leggen van een EPDM-dak is relatief eenvoudig en vereist geen brander, in tegenstelling tot traditionele bitumen dakbedekking. Hierdoor is er geen risico op brandgevaar, en u hoeft zich niet bezig te houden met hoge verzekeringspremies, zoals bij bitumen dakbedekking.

Na de installatie vergt uw EPDM-dak ook nauwelijks onderhoud. Het synthetische rubber vormt geen ideale voedingsbodem voor zaken zoals algen en mossen, waardoor het maar weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Mogelijk moet u af en toe wat bladeren van het dak verwijderen, maar dit is zo ongeveer het enige onderhoud waar u rekening mee hoeft te houden.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Lange levensduur van EPDM dakbedekking

Ondanks het minimale onderhoud dat het EPDM in onze EPDM dakpakketten vereist, heeft dit geen enkele invloed op de buitengewoon lange levensduur ervan. In tegenstelling tot traditionele bitumen daken, die vaak al binnen enkele decennia moeten worden vervangen, gaat de Europese variant van EPDM dakbedekking met gemak een halve eeuw mee.

Dit betekent dat u zorgeloos kunt genieten van uw woning en geen zorgen hoeft te maken over de staat van de dakbedekking. Ook lekkage komt nauwelijks voor, aangezien EPDM dakbedekking uitstekend scoort op waterdichtheid en zich qua elasticiteit prima handhaaft bij zelfs de meest extreme temperatuurverschillen. Krimpen en uitzetten leiden dan ook niet tot scheuren of breuken.

Koop uw EPDM bij EPDMXL!

Bij EPDMXL bieden wij uitsluitend hoogwaardig Europees EPDM van A-kwaliteit aan. Onze EPDM met een dikte van 1,3 mm is bijzonder aan te bevelen. Deze dikte is perfect te combineren met zonnepanelen of een sedumdak, wat bij andere diktes niet wordt aangeraden. Ook voor gereedschap en andere benodigdheden zoals daktrimmen, PIR-isolatie of dakontluchtingen bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij onze uitgebreide voorraad kunnen wij snelle leveringen garanderen. Als u op een werkdag bestelt, ontvangt u uw bestelling al de volgende werkdag op een door u gekozen locatie!

 

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat