GRATIS ADIDAS EK 2024 BAL!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 23 juni een gratis replica Adidas EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Duurzaam bouwen met EPDM

De beste materialen voor duurzaam bouwen

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk begrip dat ook in de bouwsector zijn intrede heeft gedaan. Duurzaam bouwen en verbouwen is inmiddels de nieuwe standaard en dat betekent andere keuzes op het gebied van arbeidsprocessen en materialen. In dit artikel bespreken wij de beste duurzame bouwmaterialen die momenteel in gebruik zijn.

Wat is duurzaam bouwen precies?

Duurzaam bouwen betekent dat er tijdens de bouw rekening wordt gehouden met de invloed op het milieu. Dat kan op tal verschillende manieren. Bijvoorbeeld in de ontwerpfase, door te kiezen voor een veelzijdige constructie die makkelijk aanpasbaar is voor eventuele latere bewoners. Of in de uitvoerende fase, door te werken met materialen die minimaal belastend zijn voor het milieu.

Niet alleen tijdens het ontwerp en de bouw kan er rekening worden gehouden met milieueffecten, maar ook tijdens verbouw of sloop. De makelaar of aannemer kan u over het algemeen vertellen of een bestaand gebouw voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. Ook in de technische specificaties van een woning worden alle maatregelen en gebruikte materialen doorgaans opgesomd.

Aan welke eisen moeten duurzame bouwmaterialen voldoen?

Als u duurzaam wilt bouwen, zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Allereerst is het van belang om al in de ontwerpfase te kiezen voor milieuvriendelijke bouwmethoden en materialen. Wilt u bouwen op de plek van een bestaand gebouw? Kies dan niet direct voor sloop, maar bekijk eerst de mogelijkheden voor renovatie.

Een centrale rol in duurzaam bouwen speelt uiteraard ook energiezuinigheid. Kies waar mogelijk voor energiebesparende oplossingen die leiden tot een lager energieverbruik. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Groendaken of sedumdaken en zonnepanelen zijn uitstekende voorbeelden van maatregelen met een hoge energie-efficiëntie.

Wat zijn de beste duurzame bouwmaterialen?

Hout is nog altijd een van de meest gebruikte materialen in de houtsector en past ook prima binnen de trend van duurzaam bouwen. Het is dan wel van belang om te kiezen voor FSC- of PEFC-hout, zodat het voortbestaan van belangrijke bossen en natuurgebieden niet in gevaar komt. Deze gecertificeerde houtsoorten zijn dan ook een milieubewuste keuze.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Een ander materiaal dat in uw duurzame bouwproject echt niet mag ontbreken, is EPDM folie. Deze duurzame kunststof is UV-bestendig, waterkerend en gaat maar liefst meer dan een halve eeuw mee. Niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor bitumen dakbedekking, maar ook een betere optie dan een milieubelastende dakgootbekleding van zink. Meer weten? Vraag aanvullende informatie aan via het contactformulier of bel naar +31 (0)38 376 0604.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat