12,5% WEEKACTIE!

Ontvang t/m donderdag 29 februari 12,5% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en klus met korting!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Duurzame EPDM dakbedekking

Recentelijk hebben we nog gesproken over de langdurige effectiviteit van EPDM dakbedekking. Deze langdurigheid heeft echter niet alleen directe voordelen, maar brengt ook indirecte positieve aspecten met zich mee. De eigenschappen die ervoor zorgen dat een EPDM dak tot wel vijftig jaar meegaat, garanderen tevens een hoog niveau van milieuvriendelijkheid. Dit is een opsteker voor iedereen die zich inzet voor een betere leefomgeving voor de toekomstige generaties.

Onze dakbedekking staat bekend om haar minimale impact op het milieu.

Het Duitse kunststofcentrum SKZ uit Würzburg voerde onderzoek uit naar de levensduur van elastomeer EPDM dakbanen in opdracht van belangrijke instanties zoals het overkoepelende orgaan van de Duitse rubberindustrie (WDK) en de Benelux vereniging van EPDM-producenten (VESP). De verwachte levensduur speelt een cruciale rol bij het vaststellen van de milieueffecten, omdat de invloed hiervan rechtlijnig is.

Het is dan ook niet verrassend dat EPDM dakbedekking een uitstekende reputatie heeft op het gebied van milieuvriendelijkheid. Verscheidene onafhankelijke studies uitgevoerd door gerenommeerde instituten zoals Boom en het NIBE tonen aan dat dit type dakbedekking voor platte daken de minste impact op het milieu heeft.

In tegenstelling tot andere dakmaterialen, zoals bitumen of roofing, wordt EPDM zonder brander geïnstalleerd, is het uitstekend recyclebaar, vergt het weinig onderhoud, is het bestand tegen UV-straling, ideaal voor zonnepanelen en heeft het een zeer lange levensduur. Ongewapende en ongecacheerde EPDM folie blijkt in de praktijk de minste milieubelasting te hebben, waarbij de daaraan verbonden milieukosten verwaarloosbaar zijn.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

EPDM folie: duurzaam en herbruikbaar.

Ondanks de grote milieuvriendelijkheid zijn er uiteraard enkele milieueffecten merkbaar bij de productie en toepassing van EPDM, met name in de eerste fase van de cyclus, zoals de winning, transport en raffinage van aardolie.

Maar zodra het in gebruik is genomen, verminderen de milieueffecten aanzienlijk. EPDM rubber staat bekend om zijn duurzaamheid en gaat maar liefst twee keer zo lang mee als bitumineuze dakbedekkingsmaterialen.

Als we EPDM met bitumen vergelijken, is de prijs van bitumen dakbedekking weliswaar lager. Echter, de levensduur van bitumen is slechts ongeveer 25 jaar, beduidend korter dan de 50 jaar van EPDM dakbedekking. Bij groendaken is de levensduur zelfs nog langer. Na gebruik kan EPDM folie tot slot worden hergebruikt of gerecycled.

EPDM XL biedt deskundig en kosteloos advies!

Wil je meer weten over de minimale milieubelasting van EPDM of over het aanbrengen van deze dakbedekking? Neem onze handleiding door of stel je vragen aan een van onze deskundige medewerkers. Bel vrijblijvend naar +31 (0)85-0656814 of neem contact met ons op via info@epdmxl.nl.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat