Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

Een groendak met EPDM dakbedekking?

Wanneer u besluit om nieuwe dakbedekking aan te schaffen, is het vanzelfsprekend dat u streeft naar een zo lang mogelijke levensduur van uw dak, met zo min mogelijk onderhoud. Deze voordelen worden zowel geboden door EPDM als groendaken. Waarom zou u dan niet overwegen om deze twee elementen te combineren? Op die manier verzekert u zichzelf van een dak dat niet alleen extreem duurzaam is, maar ook een prachtige, groene uitstraling heeft.

Milieuvriendelijke combinatie van dakbedekking en begroeiing

Als een toegewijde bezoeker van onze website, bent u wellicht al op de hoogte van de populariteit van EPDM als dakbedekking. Wat u mogelijk nog niet hebt ontdekt, is dat EPDM niet alleen waterdicht is, maar ook bestand tegen wortelgroei. Deze eigenschappen maken uw dak bij uitstek geschikt voor het creëren van een groendak, waarop vegetatie aangebracht kan worden. Daarom vormt een groendak met EPDM dakbedekking de perfecte oplossing.

Toch zijn er nog meer redenen waarom groendaken en EPDM perfect samengaan. EPDM is namelijk een bijzonder milieuvriendelijk materiaal, dat de ecologische voordelen van een groendak nog verder benadrukt.

Met een groendak schept u bijkomende ruimte voor flora en fauna, en draagt u bij aan een verbeterde luchtkwaliteit. De begroeiing op het dak absorbeert namelijk fijnstof en CO², wat zorgt voor een gezondere omgeving. Dit is een kwestie die zowel nationaal als internationaal steeds belangrijker wordt.

Keuze in groendaken

Als u zich bewust bent van de voordelen van een groendak met EPDM dakbedekking,  blijft er nog een keuze over: het type vegetatie. Wat dat betreft zijn er twee veelgekozen opties: intensieve en extensieve groendaken. De extensieve variant is de meest gebruikte en staat ook bekend als een vegetatiedak. Hierbij bestaat de begroeiing voornamelijk uit vetplanten, zoals sedum, en mossen. Het dak wordt hierbij minimaal belast, waardoor de meeste dakconstructies zonder problemen de extra belasting aankunnen.

Dit is anders bij een intensief groendak, waar de vegetatie bestaat uit gras, struiken en soms zelfs bomen. Een dergelijk dak staat bekend als een daktuin. Vanwege de aanzienlijk hogere belasting is een robuuste dakconstructie absoluut noodzakelijk. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden dat deze belasting kan toenemen bij zware sneeuwval of wanneer het dak betreden wordt, zoals bij onderhoud aan de begroeiing. Bij twijfel raden we aan om contact op te nemen met onze experts, zodat u kunt rekenen op professioneel advies en optimale dakveiligheid.

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Voordeel voor het milieu én uw portemonnee

Ongeacht welk soort groendak u selecteert, u zult meteen de gunstige gevolgen ervan ervaren op uw financiën. De isolerende eigenschappen van de vegetatie op uw dak resulteren namelijk in een constante binnentemperatuur. Dit is niet alleen buitengewoon comfortabel, maar komt ook ten goede aan uw energiekosten.

Uw voordelen worden nog verder versterkt wanneer u kiest voor de hoogwaardige EPDM van EPDM XL. Met een zeer sterke dikte van 1,30 mm vormt dit materiaal een uiterst goede basis voor uw groendak. Lees hier alles over onze 1,30 mm EPDM dakbedekking. En ondanks deze hoge kwaliteit kunt u nog steeds vertrouwen op onze bekende lage prijzen voor al onze producten.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een groendak in combinatie met EPDM? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te bellen op +31 (0)85-0656814 of uw vraag te stellen via ons contactformulier.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat