Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

EPDM als gevelbekleding

Wilt u de gevel van uw huis wind- en waterdicht maken? Dan kunt u prima uit de voeten met de stroken EPDM van EPDM XL. EPDM rubber heeft vele voordelen en hiermee kunt u er van uitgaan dat u een hoogwaardige afdichting van uw gevel krijgt die tientallen jaren meegaat.

EPDM stroken toepassen in gevelbouw

Omdat EPDM een hoge elasticiteit heeft, is het gemakkelijk te gebruiken in de gevelbouw. In Nederland kennen we vaak uiteenlopende weersomstandigheden, waarbij deze eigenschap goed van pas komt. Als het heel warm is zet het rubber uit, en bij vrieskou krimpt het rubber. Omdat het EPDM elastisch is, zal het echter niet scheuren. Het EPDM is ook nog eens winddicht, wat de temperatuur in huis weer ten goede komt.

Een met EPDM beklede gevel heeft ook grote voordelen bij regenval. In ons natte land komt dit regelmatig voor, en met EPDM aan uw gevel beschermd u uw huis tegen deze vochtige omstandigheden. EPDM is namelijk extreem waterdicht, zodat u van vocht in de gevel geen last meer heeft!

EPDM stroken
 1. EPDM strook breedte 5cm dikte 1,30mm lengte 20 meter EPDM strook breedte 5cm dikte 1,30mm lengte 20 meter
  Per stuk
  € 16,95
  Incl. BTW
 2. EPDM strook breedte 5cm dikte 1,00mm lengte 20 meter EPDM strook breedte 5cm dikte 1,00mm lengte 20 meter
  Per stuk
  € 14,96
  Incl. BTW
 3. EPDM strook breedte 5cm dikte 0,50mm lengte 20 meter EPDM strook breedte 5cm dikte 0,50mm lengte 20 meter
  Per stuk
  € 8,95
  Incl. BTW
 4. Zelfklevende EPDM strook 1,30mm | 60cm breed, lengte 20 meter Zelfklevende EPDM strook breedte 60cm dikte 1,30mm lengte 20 meter
  Per stuk
  € 329,89
  Incl. BTW

Kozijnen afdichten met EPDM folie

Bij het bouwen van een huis kunnen er op diverse plekken openingen in gaten ontstaan. Denk hierbij aan naden en kieren bij bijvoorbeeld kozijnen. Omdat ons Europese EPDM rubber waterdicht is, is dit prima te gebruiken als afdichting. Vanwege de elastische eigenschappen kan dit snel en soepel, wat direct tijdwinst oplevert. U kunt de EPDM stroken bestellen in de afmeting die u nodig heeft, zodat u niet hoeft te knippen. De laatste jaren is het gebruik van EPDM vooral bij nieuwbouw sterk in opkomst. Niet alleen als dakbedekking, maar dus ook bij het bekleden van gevels en het waterdicht afwerken van naden en kieren.

Duurzame EPDM stroken voor afdichting van een pand

Het gebruik van EPDM in uw gevel zorgt dus voor een waterdichte en luchtdichte afwerking. Een ander groot bijkomend voordeel is dat EPDM geen onderhoud nodig heeft. Het gaat zonder probleem 50 jaar mee, en al die tijd bespaard u op onderhoudswerkzaamheden.

Voor luchtdicht bouwen, wat tegenwoordig dus steeds meer de norm wordt, is het gebruik van EPDM folie ideaal. Het materiaal heeft namelijk een uitermate hoge dampdiffusie weerstand en helpt dus mee om in- en exfiltratie te voorkomen van ongecontroleerde luchtstromen. Vochtproblemen in huis behoren hiermee tot de verleden tijd.

EPDM stroken kopen voor gevelbekleding

Om in te spelen op de huidige energiezuinige bouwmethodes, heeft EPDM XL speciale EPDM stroken in het assortiment opgenomen die hier uitermate geschikt voor zijn. Deze stroken zijn verkrijgbaar met breedtes van 10 centimeter tot 100 centimeter, zodat u bij elke klus precies kunt bestellen wat u nodig heeft. De stroken zijn verkrijgbaar met diktes van 1 en 1,3 millimeter en de lengte is standaard 20 meter. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de juiste EPDM lijm en kit om de stroken te verlijmen. Ook andere benodigdheden zoals een EPDM aandrukroller zijn bij ons te vinden.

Heeft u nog vragen over het gebruik van EPDM stroken als gevelbekleding, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat