10% Pinksteractie

Ontvang t/m dinsdag 21 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

EPDM met grind als ballast?

Het Europese EPDM van EPDMXL kan op meerdere manieren gemonteerd worden. Zo wordt het in de meeste gevallen op het dak gelijmd, maar u kunt er ook voor kiezen om grind of tegels te gebruiken als ballast voor EPDM. EPDM met ballast is een zeer duurzame en simpele oplossing. In dit blog vertellen we u meer over deze mooie voordelen.

Kosten besparen met grind op EPDM

De levensduur van EPDM is met gemiddeld wel 50 jaar erg duurzaam, de EPDM-folie wordt bij het toepassen van ballast niet verlijmd aan de ondergrond, waardoor er nog minder snel beschadigingen of scheuren ontstaan. U dient de hoeken echter wel te verlijmen, zodat het EPDM op de meest kwetsbare punten zeker weten goed vastzit. Dit kunt u doen door bij de hoeken en randen EPDM-contactlijm te gebruiken. Als u de EPDM-folie ballast met grind, dan wordt warmte en Uv-straling weerkaatst, zodat het EPDM zelf nóg minder te lijden heeft.

Soorten grind voor een EPDM dak

Het is belangrijk dat u er wel goed aan denkt dat uw constructie wel berekend is op het extra gewicht van de ballast, omdat grind natuurlijk erg zwaar kan zijn. Ook is het reinigen om de laag ballast regelmatig te reinigen en te ontdoen van mos en ander onkruid. Ook de soort grind is belangrijk, zo is het aan te raden om een laag grind van 3 tot 4 centimeter aan te houden zodat het grind niet wegwaait en de EPDM stevig op zijn plaats blijft. De meest geschikt soorten grind zetten we hieronder voor u op een rijtje:

  • Nordic Grey Grind
  • Nero Ebano Grind
  • Moraine Grind
  • Kasteelgrind
  • Flat Pebbles stenen
  • Cordoba Grind
  • Alpengrind

*Gemiddeld weegt 1m3 zo`n 1600 kg.                                                                                                         

A-kwaliteit EPDM-dakbedekking van EPDMXL

Bij EPDMXL bent u aan het juiste adres voor A-kwaliteit Europees EPDM dakbedekking, ons EPDM-folie is talkvrij en daarom direct op uw dak te verlijmen. Dat is erg prettig wanneer u niet kiest voor ballast, maar het verlijmen van de EPDM. Hiervoor hebben wij de juiste EPDM-lijm en EPDM-kit. Wanneer u kiest voor het ballasten van uw dak met grind, bevelen wij sterk aan om te kiezen voor EPDM van 1,30mm dik.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat