10% WEEKENDKORTING!

Tot en met a.s maandag geven wij 10% korting op het gehele assortiment. Dus bestel snel! De korting wordt automatisch verrekend in de winkelwagen.

EPDM op balkon en dakterras

Een dakterras is een prima uitkomst als uw huis of appartement geen tuin heeft en u toch wilt genieten van de zon. Ook een balkon is makkelijk dusdanig in te richten dat het een ideale plek is om te genieten van het weer en de buitenlucht. Toch heeft een dakterras op een plat dak een nadeel, want als het niet goed aangelegd is wordt de kans op lekkage groter. EPDM dakbedekking is de oplossing op een dakterras of balkon!

Een goede dakconstructie is essentieel bij een dakterras

Voordat u besluit een dakterras aan te gaan leggen is het van belang om eerst te (laten) controleren of de constructie sterk genoeg is om voldoende gewicht te dragen. Bij veel moderne woningen vormt dit geen bezwaar, maar met name in oudere panden valt het belastbaar vermogen soms flink tegen. Het vooraf controleren hiervan voorkomt problemen met het dak en hieraan hangende kosten.

Als de constructie sterk genoeg is rest alleen nog de keuze voor een bepaald type dakbedekking. Op een plat dak behoren EPDM en bitumen tot de meest gekozen opties voor een dakterras. Maar doordat bitumen veel gevoeliger is voor veranderende weersomstandigheden, gaat dit vaak ten koste van uw terras. Ook moet bitumen na een jaar of 10 vervangen worden, terwijl EPDM minimaal 50 jaar meegaat.

*Tip: Laat deze controle altijd door een gecertificeerd bedrijf uitvoeren.

EPDM dakbedekking op een dakterras

EPDM dakbedekking verschilt ten opzichte van bitumen en andere soorten dakbedekking met uitstekende specificaties op het gebied van drukbelasting en is ongevoelig voor het uitzetten en krimpen van bijvoorbeeld houten vlonders op een dakterras. Hierdoor kunnen deze probleemloos op het EPDM worden aangebracht. Gebruik voor het plaatsen van een vlonder wel eerst rubberen tegels of kruisjes om de balken op te plaatsen.

In plaats van een vlonder kunt u natuurlijk ook mooie strakke tegels op het dakterras leggen. Ook deze kunnen op de EPDM folie worden geplaatst. Hier geldt echter ook dat u wel eerst rubberen tegels of kruisjes (tegeldragers) moet gebruiken. Wilt u een rechte vloer dan is het in dat geval wel noodzakelijk dat het dak plat is en geen lichte helling vertoont. Bij grove tegels met scherpe randen is het plaatsen van een extra doek op de dakbedekking aan te bevelen, om eventuele schade te voorkomen.

EPDM op een balkon

Op een balkon EPDM plaatsen wordt steeds populairder. Dit komt ongetwijfeld vanwege de vele voordelen dat EPDM biedt. Het is namelijk waterdicht en ongevoelig voor weersomstandigheden. Tevens is het beloopbaar, wat ook wel zo makkelijk is op een balkon. Met EPDM op het balkon voorkomt u lekkage en het is een prima materiaal om bijvoorbeeld kunstgras of een zeil overheen te leggen. Op deze manier creëert u een heerlijke plekje voor uzelf.

Dakterras op plat dak voorzien van isolatie

Als u toch al een nieuwe dakbedekking voor uw platte dak met dakterras gaat leggen, is het verstandig om ook eens isolatie te heroverwegen. Het isoleren van een gebouw is van belang voor het milieu en de portemonnee. Sommige isolatiematerialen hebben echter moeite met de belasting van een zwaar dakterras wat ten koste kan gaan van de beloopbaarheid. Het is dan ook belangrijk dat u hier de juiste keuze in maakt.

PIR isolatie is een isolatievorm die prima geschikt is voor een dakterras. PIR isolatieplaten zijn namelijk probleemloos beloopbaar, hebben een hoge belastbaarheid en minstens zo belangrijk: kenmerken zich door uitstekende isolerende eigenschappen. U kunt de PIR platen aan zowel de onderkant als de bovenkant van het platte dak plaatsen. Hoe dit in zijn werking gaat kunt u in onze handige videohandleiding bekijken.

Heeft u nog vragen over het materiaal EPDM of het toepassen van EPDM op een balkon of dakterras, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Naast EPDM en PIR isolatie kunt u bij EPDM XL terecht voor alle EPDM benodigdheden en toebehoren, zodat u uw klus tot een succes kunt maken!

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat