10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang dit hele weekend 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

*Actie loopt t/m zondag 5 februari!

EPDM op een hellend dak?

Het Europese EPDM van EPDMXL is niet alleen geschikt voor een plat dak, maar ook voor licht hellende daken. Hellende daken hebben namelijk mooie eigenschappen ten opzichte van platte alternatieven. In dit blog bespreken we de belangrijkste kenmerken en informeren we u over de mooie voordelen van EPDM.

Voordelen van een hellend dak

Het belangrijkste en grootste kenmerk van een hellend dak is uiteraard de architectonische vorm. Deze vorm kent natuurlijk veel verschillende varianten, waaronder het mansardedak, zadeldak, lessenaars dak en gebogen dak. Natuurlijk zijn niet al deze vormen geschikt voor EPDM dakbedekking, dit wordt dan weer bepaald door de hellingsgraad van het dak. In de meeste gevallen geldt dat een hellingsgraad onder de 20% betekent dat het dak in de categorie licht hellend valt. In dit geval kunt u EPDM hier uitstekend op verlijmen, ook versterken EPDM en hellende daken elkaar ook nog eens in sommige gevallen.

EPDM dakbedekking

Energie besparen met een licht hellend dak

Een hellend dak biedt eigenlijk altijd een aantal specifieke voordelen, hoe klein de helling ook is. Dit begint al op het gebied van punten als duurzaamheid en efficiëntie. Gebouwen met hellende daken kunnen namelijk op een veel compactere manier gebouw worden en is er minder grondoppervlakte nodig. Ook heeft deze manier van bouwen positieve gevolgen op het gebied van energiebesparing. In deze tijd, waarin duurzaamheid en klimaatverandering een grote rol spelen, is dit een erg belangrijk voordeel. Dit alles wordt ook nog eens versterkt omdat een hellend dak veel gemakkelijker luchtdicht te maken is.

Koop EPDM van EPDMXL!

Het Europese EPDM van EPDMXL kunt u perfect gebruiken bij het aanleggen van een licht hellend of plat dak. EDPM bevat namelijk enkele zeer mooie eigenschappen, zo heeft het een levensduur van gemiddeld wel 50 jaar, is het zeer gemakkelijk door uzelf te verwerken, heeft het weinig onderhoud nodig en is het op maat te bestellen. Wilt u snel klaar zijn, kies dan voor een EPDM dakpakket. Dit pakket bevat alles wat u nodig heeft: EPDM bodemlijm, EPDM contactlijm, EPDM folie en bij een XL-pakket ontvangt u hier ook nog eens EPDM kit en een hemelwaterafvoer naar keuze bij.

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat