Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

EPDM op het dak van uw tuinhuis?

Op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor uw schuurdak? EPDM is de ideale keuze voor platte of licht hellende schuurdaken. Het leggen van EPDM is eenvoudig en biedt tal van voordelen. Bovendien kan het op maat worden besteld, waardoor de klus meteen veel gemakkelijker wordt!

Met EPDM een schuurdak renoveren

In de loop der jaren kan het dak van een schuur aanzienlijke slijtage ondervinden als gevolg van verschillende weersomstandigheden. Vooral als het dak al wat ouder is, is het verstandig om dit regelmatig te inspecteren en tijdig te renoveren of te vervangen om lekkage te voorkomen. Hoewel dit wellicht geen alledaagse klus is, verzekeren wij u dat dit met EPDM gemakkelijk zelf te doen is. Het feit dat EPDM op maat kan worden besteld, voorkomt de noodzaak om zelf te knippen of te vouwen, en het gebruik van een brander of primer is overbodig.

EPDM op het schuurdak: waarom?

Het feit dat EPDM zelf eenvoudig te leggen is, hebt u ongetwijfeld al begrepen. Maar er zijn nog tal van andere redenen waarom u zou moeten kiezen voor EPDM als dakbedekking voor uw schuur:

 • Geen primer nodig bij het aanbrengen van EPDM.
 • Er komt geen brander aan te pas bij het leggen van EPDM; het kan eenvoudig worden verlijmd op het dakoppervlak.
 • EPDM is buitengewoon duurzaam en heeft een levensduur van wel 50 jaar.
 • Weersomstandigheden hebben geen invloed op EPDM. Het is bestand tegen (extreme) regen, hitte en kou, mede dankzij zijn hoge elasticiteit.
 • EPDM vereist minimaal onderhoud. Natuurlijk moeten standaardwerkzaamheden zoals het verwijderen van bladeren en vuil worden uitgevoerd. Vergeet ook niet om de hemelwaterafvoeren te controleren!
 • EPDM is uitstekend te combineren met PIR-isolatie. Dit is handig als uw schuur verwarmd is of als u overweegt deze te verwarmen.
 • EPDM is beloopbaar. Dit is bijzonder handig tijdens het installeren, onderhouden of bijvoorbeeld als u overweegt zonnepanelen te plaatsen.

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Hoe leg ik EPDM op een schuurdak?

Ongeacht of u van plan bent EPDM op het dak van een schuur, garage, woonhuis of bedrijfspand te plaatsen, een goede voorbereiding is essentieel. Nadat u het dak nauwkeurig heeft opgemeten, kunt u de benodigde materialen bestellen in de webshop van EPDM XL. Het is eenvoudig om de juiste afmetingen voor de EPDM dakbedekking in te voeren, en wij zorgen ervoor dat u het EPDM-materiaal op maat ontvangt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de juiste lijm meteen mee te bestellen, en indien nodig, EPDM hemelwaterafvoeren, binnen- of buitenhoeken en EPDM-kit toe te voegen aan uw bestelling.

Daarna kunt u aan de slag gaan. Voordat u begint, is het van belang dat het dak grondig is schoongemaakt en vrij is van obstakels. Plaats het EPDM-materiaal los op het dakoppervlak. Vouw een gedeelte terug en breng EPDM bodemlijm aan op deze zijde. Herhaal deze stap aan de andere kant en positioneer het EPDM zorgvuldig op de juiste locatie. Om ervoor te zorgen dat het optimaal hecht, dient u de randen van het schuurdak te bevestigen met dubbelzijdige EPDM contactlijm. Vervolgens kunt u de EPDM hemelwaterafvoeren met EPDM-kit monteren, indien dit van toepassing is. Voor een nette afwerking kunt u, indien gewenst, het dak voorzien van een aantrekkelijke daktrim.

De service van EPDMXL!

Bij ons kunt u eenvoudig dakbedekking op maat bestellen, waardoor onnodig afval wordt voorkomen en u geen risico loopt op beschadigingen of scheuren door zelf te knippen in het materiaal. Hierdoor verkleint u ook het risico op lekkages in de dakbedekking.

Ons assortiment omvat alles wat u nodig heeft voor uw project, waaronder PIR-dakisolatie, daktrimmen, verschillende soorten lijmen, hemelwaterafvoeren, ontluchtingen en een breed scala aan gereedschappen. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor u klaar om te helpen!

Als u de stappen nogmaals wilt doorlopen of visueel wilt volgen, raden we u aan onze praktische montagehandleidingen te raadplegen. Bij uw bestelling wordt een gedrukte versie van de handleiding meegeleverd voor uw gemak!

Handige suggestie: Vereenvoudig uw project en kies voor een EPDM dakpakket. Hierin zijn alle eerdergenoemde benodigdheden inbegrepen, en bovendien bespaart u op de kosten!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat