GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

EPDM op hout verlijmen

Zoekt u de beste dakbedekking voor een plat dak met houten ondergrond? EPDM kan direct op hout aangebracht worden! Hiervoor heeft u geen vakman of klusbedrijf nodig, u kunt dit gewoon zelf. In dit artikel gaan we dieper in over het verlijmen van EPDM op hout.

EPDM op hout van onverwarmde daken

EPDM folie staat erom bekend dat het goed aan te brengen is op verschillende soorten ondergronden, zo ook op hout. Zo kunt u EPDM bijvoorbeeld verlijmen op houten dakbeschot, OSB platen of underlayment platen. EPDM direct op hout lijmen is dan ook geen enkel probleem. Waar u wel op moet letten, zijn daken van verwarmde ruimtes. Deze kunnen namelijk zorgen voor condensvorming tussen het EPDM en het hout, waardoor de dakconstructie aangetast wordt. Verderop in dit artikel leest u meer over hoe dit te voorkomen is.

EPDM dakbedekking aanbrengen op hout kan dus gewoon bij niet-verwarmde garages, carports, overkappingen of schuren. Dit moet worden gedaan met de juiste EPDM lijm. Ga nooit EPDM folie leggen op nat hout, want hierdoor kan de folie minder goed hechten.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

EPDM op hout lijmen van verwarmde daken

Zoals eerder benoemd, vergt het plaatsen van EPDM op een dak waarvan de ruimte regelmatig wordt verwarmd een andere aanpak. Om condensvorming tegen te gaan is het namelijk raadzaam om eerst PIR isolatie te plaatsen met daaronder dampremmende folie. Omdat EPDM van zichzelf dampdicht is kan het vocht nergens naar toe en blijft het opgesloten tussen het hout en de EPDM. Hierdoor zou het hout zou kunnen gaan rotten. Als u hier eerst PIR isolatieplaten aanbrengt is niet alleen de ruimte gelijk goed geïsoleerd, het neemt in combinatie met de dampremmende folie ook nog eens alle vochtproblemen weg.

Heeft u een verwarmde schuur of garage, of een andere ruimte die regelmatig verwarmd wordt dan is EPDM folie hier dus een prima optie als dakbedekking. Zorg er ook hier voor dat u de juiste EPDM lijm mee besteld. De EPDM lijm van EPDMXL is namelijk alleen geschikt voor de EPDM folie van EPDMXL. Ga niet experimenteren met andere soorten lijm, want vanwege de samenstelling van de lijm kan dit er voor zorgen dat de folie niet goed hecht.

EPDM voor houten dak snel in huis

Wilt u direct aan de slag gaan en EPDM bestellen die geschikt is om op een houten ondergrond kunt plaatsen? Bestel dan direct en wij zorgen ervoor dat u uw bestelling binnen 1-2 werkdagen in huis heeft. Uiteraard kunnen wij u ook voorzien van EPDM lijm, PIR isolatieplaten en dampremmende folie. Als u nog een hemelwaterafvoer of ontluchting gaat maken op het dak, dan kunt u ook deze direct mee bestellen, zodat u deze ook direct kunt verwerken op het dak. Heeft u nog meer informatie nodig over het verlijmen van EPDM folie op hout, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat