GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Heb ik EPDM primer nodig voor EPDM dakbedekking?

Veel verschillende soorten dakbedekking hebben enige vorm van voorbehandeling nodig voor een optimale hechting. Bij de Europese EPDM dakbedekking van EPDMXL is dit niet het geval, omdat wij de Europese, talkvrije variant verkopen heeft u geen voorbehandeling zoals een primer nodig. In deze blog vertellen we u hier meer over. 

Europese EPDM dakbedekking

Een van de voordelen van Europees EPDM is dat het geen primer nodig heeft tijdens de installatie, in tegenstelling tot sommige andere soorten dakbedekking. Dit komt door de unieke chemische samenstelling van EPDM. Omdat Europees EPDM geen talk bevat, heeft u geen primer nodig voor de klus. Dit bespaart niet alleen tijd en geld tijdens de installatie, maar minimaliseert ook het risico op installatiefouten. Het vereenvoudigt het leggen van het EPDM en zorgt voor een duurzame en betrouwbare prestatie van het dak op lange termijn. Daarnaast hebben wij producten van A-kwaliteit, onze EPDM lijmen hebben geen activator nodig zoals bij vele andere leveranciers wel het geval is. 

 

Europees EPDM vs Amerikaans EPDM

Tussen de Europese en Amerikaanse varianten van EPDM zitten er enkele belangrijke verschillen. Zo is Europees EPDM talkvrij geproduceerd, hierdoor heeft u geen flashing tape of primer nodig bij het leggen van het EPDM. U kunt Europees EPDM gewoon verlijmen met onze oersterke EPDM contactlijm en EPDM bodemlijm. Daarnaast hoeft Europees EPDM niet schoongemaakt te worden alvorens u begint met het leggen, dit is wel het geval bij de Amerikaanse variant van EPDM. Bij Amerikaans EPDM moet de lijm dubbelzijdig aangebracht worden, bij Europees EPDM kunt u het grootste gedeelte gewoon enkelzijdig verlijmen. Dit komt door de zeer goede hechting van de EPDM lijmen. Ook zit er een verschil in de diktes en maten van de soorten EPDM, de Amerikaanse variant is vaak alleen verkrijgbaar met een dikte van 1,14 of 1,15mm terwijl u de Europese variant EPDM kunt verkrijgen met een dikte van 1,30mm.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Unieke voordelen van Europees EPDM

Er zijn enkele belangrijke redenen waarom Europese EPDM de voorkeur verdient. Zo kan het bijvoorbeeld worden besteld met een dikte van 1,30 mm, dit sterk wordt aanbevolen voor wie dakbedekking wil combineren met een groen dak of zonnepanelen. Bovendien kan EPDM op maat worden besteld, waardoor het rubber niet hoeft te worden bijgesneden, wat het risico op lekkage of scheuren in het folie vermindert. Met een zeer lange levensduur van gemiddeld 50 jaar en minimale onderhoudsvereisten, biedt EPDM aanzienlijke voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking, zoals APP dakbedekking.

Bestel gemakkelijk en snel bij EPDMXL!

Als u geen zin heeft om zelf te berekenen welke materialen u nodig heeft en meteen aan de slag wilt, is een compleet EPDM dakpakket de ideale oplossing. Dit pakket bevat alles wat u nodig heeft, inclusief dakbedekking, bodem- en contactlijmen, kit en een hemelwaterafvoer naar keuze (bij aanschaf van een XL-pakket). Als u vragen heeft, kunt u altijd terecht bij de klantenservice, waar experts 5 dagen per week voor u klaar staan! Wanneer u op een werkdag voor 15:00 uur besteld, verzenden wij uw bestelling nog dezelfde dag! Meestal leveren wij binnen 1 of 2 werkdag(en). 

 

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat