GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m donderdag 25 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Het verschil tussen bitumen en EPDM dakbedekking

Bitumen en EPDM zijn beide populaire materialen voor dakbedekking, maar wat is het verschil tussen deze twee materialen? In deze blog gaan we dieper in op deze vraag en bekijken we de voor- en nadelen van beide materialen.

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen is een materiaal dat wordt gewonnen uit aardolie. Het wordt vaak gebruikt als dakbedekking vanwege zijn duurzaamheid en waterbestendigheid. Bitumen dakbedekking wordt vaak gebruikt voor platte daken, maar kan ook worden gebruikt voor balkon bedekking en andere toepassingen.

Er zijn verschillende soorten bitumen dakbedekking, waaronder dakleer bitumen. Dit is een type bitumen dat vaak wordt gebruikt als onderlaag voor andere dakbedekkingen, zoals shingles.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is een synthetisch rubber dat wordt gebruikt als dakbedekking vanwege zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Het wordt vaak gebruikt voor platte daken en is ook geschikt voor balkon bedekking en andere toepassingen.

EPDM kan op verschillende manieren worden bevestigd, waaronder lijmen op bitumen. Dit maakt het een veelzijdig materiaal dat kan worden gebruikt voor verschillende soorten dakbedekkingen.

 

Levensduur van EPDM vs bitumen dakbedekking

Beide materialen hebben een lange levensduur, maar EPDM heeft over het algemeen een langere levensduur dan bitumen. EPDM dakbedekking heeft een levensduur van ongeveer 50 jaar, terwijl bitumen een levensduur heeft van zo`n 30 jaar. Dit maakt EPDM ook zeer geschikt voor het dragen van zonnepanelen, in dit geval is het wel sterk aan te raden om te kiezen voor onze 1,30mm dikke variant. Het prijsverschil van EPDM en bitumen is dan wel iets aan het nadeel van EPDM, hier staat de kwaliteit en langere levensduur dus tegenover.

 

EPDM op bitumen lijmen

Een ander voordeel van EPDM, is dat je de betumineuze dakbedekking hier gewoon op kunt verlijmen. Hiermee is de bitumen dakbedekking levensduur meteen een heel stuk langer en bent u verzekerd van een zo goed als onderhoudsvrij dak. 

Omdat het aanbrengen van EPDM gewoon met lijm kan worden gedaan, heeft u hierbij dan ook geen expert nodig. Veel andere soorten dakbedekking moeten op het dak gebrand worden, dit wordt vaak gedaan door een dure expert. Deze kosten kunt u bij EPDM gewoon in de zak houden, dat is ook nog eens mooi meegenomen!

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Waarom kopen bij EPDMXL?

U kunt bij ons de dakbedekking gewoon op maat bestellen, zo voorkomt u onnodig afval en hierbij hoeft u zelf niet te gaan knippen in het folie. Dit voorkomt de kans op beschadigingen en scheuren, en daarnaast lekkages in het folie. 

Uiteraard hebben wij in ons assortiment alles wat u nodig heeft voor uw klus, zoals PIR isolatie, daktrimmen, diverse lijmen, hemelwaterafvoeren, ontluchtingen en gereedschappen. Wanneer u vragen heeft, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat