Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

Hoe dik moet EPDM dakbedekking zijn?

EPDM folie bestaat in diverse varianten en afmetingen. Zo is er bijvoorbeeld Amerikaans EPDM folie met talk en Europese EPDM zonder talk. Bij EPDM XL richten we ons uitsluitend op het betrouwbare Europese EPDM folie van het merk Tytane®, beschikbaar in diktes van 1,00 mm en 1,30 mm. Maar wat is nu de optimale dikte voor EPDM folie?

Invloed van dikte EPDM op de waterdichtheid

Voor diegenen die nog niet vertrouwd zijn met dit materiaal, kan het soms lastig zijn om je voor te stellen dat een dunne laag EPDM folie een volledige waterdichtheid kan bieden voor een plat of licht hellend dak. De dikte is namelijk niet altijd de enige indicator van de kracht en duurzaamheid van een materiaal. Als een voorbeeld verwijzen we vaak naar de binnenband van een autoband, die ook dun is maar specifiek is ontworpen om de goede prestaties te leveren in uiteenlopende omstandigheden.

EPDM folie is dunner dan traditionele dakbedekkingsmaterialen, zoals bijvoorbeeld bitumen dakbedekking of ander dakleer. De verminderde dikte heeft echter verschillende voordelen. Het maakt de installatie snel en eenvoudig, zonder de noodzaak van meerdere lagen die op het dak moeten worden aangebracht via verhitting. Dit leidt tot een snellere plaatsing en verhoogt de veiligheid, wat dan ook kosten bespaard.

Dikte dakbedekking is afhankelijk van uw eigen wensen

Welke dikte EPDM folie de juiste keuze is voor uw dak, hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeuren en de specifieke eisen die u stelt. Als u van plan bent om het dak zelden of bijna nooit te betreden, is de 1,00 mm variant vaak voldoende. Het is echter van belang om het folie correct volgens de instructies op onze website aan te brengen, zelfs als het dak weinig wordt belopen. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat een dikte van 1,30 mm nog duurzamer is. Met deze dikte kunt u 50 jaar of zelfs langer genieten van een zorgeloze dakbedekking.

Overweeg ook dat u in de toekomst mogelijk uw dak vaker zult gebruiken dan aanvankelijk gedacht. Stel bijvoorbeeld dat u overweegt zonnepanelen te installeren of dat u denkt aan het plaatsen van airconditioning in uw pand. Zulke installatiewerkzaamheden kunnen aanzienlijke belasting op uw dakbedekking leggen. En wat als u een toekomstig dakterras of groendak overweegt? In deze situaties is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een dikte van 1,30 mm. Zoals u kunt zien, biedt EPDM-dakbedekking veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Europese EPDM folie met een dikte van 1,3mm

Als u zich optimaal wilt voorbereiden op de toekomst, dan is EPDM folie met een dikte van 1,30 mm bijzonder geschikt voor zeer verschillende toepassingen. Deze dikte maakt het EPDM folie doorgaans goed beloopbaar. Bovendien biedt de hoge elasticiteit van dit materiaal bescherming tegen scheuren, waardoor het zelfs bij regelmatig gebruik vele decennia meegaat.

Hoe dikker de door u gekozen EPDM folie is, des te kleiner is de kans op beschadiging door scherpe voorwerpen, en deze bestendigheid wordt vaak aangeduid als de ponswaarde. EPDM staat gelukkig bekend om zijn uitstekende ponswaarde. Mocht er onverhoopt toch een gaatje of beschadiging ontstaan, dan is het afdichten met onze EPDM kit een snelle en eenvoudige oplossing.

Over het algemeen adviseren wij altijd voor zekerheid te gaan bij woonhuizen en bedrijfspanden, wat neerkomt op een EPDM dikte van 1,30 mm. Als u echter op zoek bent naar dakbedekking voor een tuinhuis, serre of schuurtje, volstaat een dikte van 1,00 mm doorgaans ook.

EPDM folie koopt u bij de expert

Met jarenlange ervaring in dit hoogwaardige materiaal, staat EPDM XL klaar om u te ondersteunen bij het vernieuwen van uw dakbedekking of het vinden van de juiste oplossing voor een nieuw te bouwen (tuin)huis. We bieden op maat gemaakt EPDM folie en complete EPDM dakpakketten, inclusief de benodigde hoeveelheid lijm en kit. Daarnaast hebben we een assortiment van speciale EPDM daktrimmen, hemelwaterafvoeren en PIR dakisolatieplaten beschikbaar in onze online winkel. Als u nog twijfelt of vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor deskundig advies.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat