GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Hoe voorkom ik vocht in mijn muur?

Zie je op het plafond op zolder donkere vlekken of schimmelvorming? Dan is de kans groot dat er vocht vanuit het dak je huis in lekt. Nog erger is de lekkage als er na verloop van tijd ook vochtplekken in je muren verschijnen. Het is in dat geval zaak om snel te handelen en de juiste maatregelen te treffen om de problemen voor eens en altijd op te lossen.

Daklekkage: hoe los ik het op?

Een belangrijke oorzaak van daklekkages is een verouderde of slecht aangelegde dakbedekking. Met name veel bitumen dakbedekkingen die in Nederland in de jaren tachtig zijn gelegd, beginnen nu langzaamaan tekenen van veroudering te vertonen. Om nog maar te zwijgen over nog oudere daken van mastiek; die komen in de praktijk gelukkig nog maar weinig voor.

Niet elke dakbedekking is even bestendig tegen lekkage en dat heeft onder meer te maken met de eigenschappen van het gebruikte materiaal. Neem nu EPDM: dat is volledig waterdicht en daarmee bestand tegen de zwaarste regenbuien. Ook heeft dit materiaal geen moeite met uitzetten en krimpen en ontstaan hierdoor bij temperatuursveranderingen geen scheurtjes die leiden tot lekkage.

Hoe leg ik waterdichte dakbedekking aan?

Minstens zo belangrijk als de gebruikte dakbedekking is de wijze waarop deze is aangebracht. Een materiaal als EPDM garandeert immers alleen volledige waterdichtheid op het moment dat de stroken op het dak naadloos op elkaar aansluiten. En dat betekent dat het aanbrengen ervan exact op de voorgeschreven manier moet gebeuren.

Bij EPDM XL bieden we makkelijk hanteerbare EPDM stroken die zich in korte tijd op elk plat of licht hellend dak laten aanbrengen. De talkloze stroken maken een eenvoudige verlijming mogelijk zonder het gebruik van primer. Ze kunnen niet alleen worden ingezet voor het afwerken van daken, maar ook voor waterdichte verbindingen.

EPDM stroken
 1. EPDM strook breedte 5cm dikte 1,30mm lengte 20 meter EPDM strook breedte 5cm dikte 1,30mm lengte 20 meter
  Per stuk
  € 16,95
  Incl. BTW
 2. EPDM strook breedte 5cm dikte 1,00mm lengte 20 meter EPDM strook breedte 5cm dikte 1,00mm lengte 20 meter
  Per stuk
  € 14,96
  Incl. BTW
 3. EPDM strook breedte 5cm dikte 0,50mm lengte 20 meter EPDM strook breedte 5cm dikte 0,50mm lengte 20 meter
  Per stuk
  € 8,95
  Incl. BTW
 4. Zelfklevende EPDM strook 1,30mm | 60cm breed, lengte 20 meter Zelfklevende EPDM strook breedte 60cm dikte 1,30mm lengte 20 meter
  Per stuk
  € 329,89
  Incl. BTW

Optrekkend en doorslaand vocht: hoe bestrijd ik dat?

Vocht in muren komt niet alleen via het dak binnen. Zo kan er bijvoorbeeld ook sprake zijn van optrekkend of doorslaand vocht dat via de grond of de muur de woning binnendringt. Is in jouw huis het eerste het geval? Dan kan het helpen om onder de vloer een slabbe of foamglas aan te brengen. Zo voorkom je dat het vocht naar boven kan kruipen.

Komt het vocht echter via de buitenmuur binnen? Ook dan kun je de waterdichte EPDM stroken van EPDM XL gebruiken. Breng ze in dit geval aan op de buitenzijde van het buitenspouwblad en voorkom daarmee dat een heftige regenbui verstrekkende in de toekomst gevolgen heeft. Bekijk direct al onze EPDM dakbedekking.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat