GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Is de EPDM van EPDM XL zelfklevend?

Om maar met de deur in huis te vallen, nee, onze EPDM dakbedekking is niet zelfklevend. Toch hebben wij gekozen om zelfklevende en niet zelfklevende EPDM in ons assortiment op te nemen. Waarom? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Eenvoudig verwerken van EPDM

Bij EPDM XL hebben we dus bewust gekozen om zowel EPDM te leveren dat niet zelfklevend is, en EPDM te leveren dat wel zelfklevend is. Het zelfklevende EPDM en het niet-zelfklevende EPDM is van de Europese variant EPDM. Dit is wat ons betreft een de variant met vele voordelen t.o.v. van de Amerikaans variant EPDM. Het grote verschil tussen deze twee soorten ontstaat door de manier van produceren. Aan het Amerikaanse EPDM wordt na het kalanderen (walsen) talk toegevoegd zodat de EPDM niet aan elkaar kleeft, en Europees EPDM wordt voorzien van een textiel doek. Hierdoor ontstaat ook de structuur in het EPDM. Waar Amerikaans EPDM glad is en er vanwege het gebruikte talkpoeder uitziet als een fietsbinnenband, is Europees EPDM voorzien van een bobbelige structuur dat dus veroorzaakt wordt door het gebruikte textieldoek.

Waarom kiezen wij voor zelfklevend ÉN niet-klevend EPDM?

 Beide producten hebben zo hun voordelen en nadelen, voor gebruiksgemak kiest u gemakkelijk onze zelfklevende variant. In ons assortiment hebben wij een 1,3mm dikke variant voor professionele toepassingen en een 0,85mm dikke variant voor overige toepassingen. Deze producten hebben een standaardlengte van 20 meter, de breedtemaat kunt u uiteraard zelf kiezen. Wij hebben de breedtematen: 5cm,10cm,20cm,30cm,40cm,50cm en 60cm.

Onze niet-klevende stroken kunt u bestellen in de diktes 1,3mm, 1,0mm en 0,5mm met een lengte van 20 meter. Deze kunt u bestellen in de volgende breedtematen: 10cm,20cm,30cm,40cm,50cm,60cm,70cm,80cm,90cm en 100cm.

Welke dikte strook voor welke toepassing?

Toepassing: 1,30mm 1,00mm 0,50mm
Dakgoot renovatie  ✅   ✅ 
Afwerking EPDM dak  ✅   ✅ 
Afwerken waterdichte verbindingen  ✅   ✅ 
Loodvervanger/loodslabbe  ✅   ✅  ✅ 
Kozijnafdichting  ✅   ✅  ✅ 
Luchdicht bouwen  ✅   ✅  ✅ 
Gevelbekleding  ✅   ✅  ✅ 
Dak woning/bedrijfspand  ✅ 
Dak veranda/schuur/overkapping  ✅   ✅ 

EPDM dakbedekking
  1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
    Per stuk
    € 2,49
    Incl. BTW
  2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
    Per stuk
    € 199,95
    Incl. BTW
  3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking  op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
    Per stuk
    € 11,95 € 10,95
    Incl. BTW
  4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
    Per stuk
    € 14,94 € 13,89
    Incl. BTW

EPDM goedkoop aanschaffen

Zelfklevende EPDM is uiteraard duurder dan onze ‘gewone’ EPDM stroken, dit komt deels door gemakkelijke verwerking van deze stroken. Daarnaast heeft u bij de zelfklevende stroken geen EPDM-lijm nodig, wegens de Acrylaat kleeflaag hecht het zelfklevende EPDM zeer goed. Wel moet u hierbij nog de randen afkitten, de laatste 2 cm van de flap (buitenrand) van het zelfklevende EPDM kit u bij met onze EPDM kit voor een sterke en waterdichte afdichting.

 

EPDM XL heeft alles voor een goed EPDM dak

Bent u overtuigd en wilt u Europese A-kwaliteit EPDM op uw dak? Kijk dan snel verder in onze webshop. Wij bieden u EPDM dakbedekking op maat, EPDM folierollen en EPDM dakpakketten aan. Deze pakketten zijn compleet, dus inclusief de juiste hoeveelheden lijm en kit. Ook kunt u voor alle toebehoren zoals hemelwaterafvoeren en prefab hoeken bij ons terecht. Pak het gelijk goed aan en isoleer uw dak met onze PIR dakisolatieplaten. Als u alles wat u nodig heeft toegevoegd heeft aan het winkelwagentje, kunt u veilig uw order afronden. Wij zullen er vervolgens voor zorgen dat u uw bestelling binnen 2 werkdagen in huis heeft, zodat u snel aan de slag kunt!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat