12,5% BLACKFRIDAYKORTING!

Profiteer direct en ontvang dit hele weekend 12,5% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt tot en met maandag 28 november!

Is de EPDM van EPDM XL zelfklevend?

Om maar met de deur in huis te vallen, nee, onze EPDM is niet zelfklevend. Zelfklevende EPDM lijkt namelijk makkelijker om te verwerken vanwege de plaklaag, maar onze jarenlange ervaring in dit materiaal heeft ons juist doen besluiten om niet voor zelfklevende EPDM te kiezen. Waarom niet? We gaan er dieper op in in dit artikel.

Eenvoudig verwerken van EPDM

Bij EPDM XL hebben we dus bewust gekozen om EPDM rubber te leveren dat niet zelfklevend is, maar verlijmd moet worden op een dak of goot. Het zelfklevende EPDM wordt Amerikaanse EPDM genoemd, en het niet-zelfklevende EPDM wordt Europese EPDM genoemd. Het grote verschil tussen deze twee soorten ontstaat door de manier van produceren. Aan het Amerikaanse EPDM wordt na het kalanderen (walsen) talk toegevoegd zodat de EPDM niet aan elkaar kleeft, en Europees EPDM wordt voorzien van een textiel doek. Hierdoor ontstaat ook de structuur in het EPDM. Waar Amerikaans EPDM glad is en er vanwege het gebruikte talkpoeder uitziet als een fietsbinnenband, is Europees EPDM voorzien van een bobbelige structuur dat dus veroorzaakt wordt door het gebruikte textieldoek.

EPDM dakbedekking

Waarom kiezen wij voor niet klevend EPDM?

Zelfklevend klinkt makkelijk, maar toch is Europees EPDM over het algemeen makkelijker te verwerken. Want als u Amerikaans EPDM op uw dak wilt gaan leggen, moet het vooraf goed gereinigd worden met een primer om alle talkresten te verwijderen. Gebeurd dit niet dan zal het EPDM minder goed hechten. Tevens moet dit EPDM dubbelzijdig verlijmd worden, waar bij de Europese variant enkelzijdig lijmen volstaat. Hierdoor zijn correcties na het verlijmen bij Europees EPDM wel mogelijk, en bij Amerikaans EPDM niet.

Een ander nadeel van zelfklevend EPDM is de naadverbinding. Eventuele naden moeten extra worden getapet om waterdichtheid te kunnen garanderen. Dit is bij Europees EPDM niet nodig. Ook is het aanbrengen van prefab hoeken of hemelwaterafvoeren gemakkelijker bij niet-zelfklevend EPDM.

EPDM goedkoop aanschaffen

Eerlijk is eerlijk, Amerikaans EPDM is goedkoper dan Europees EPDM. Maar als u dit artikel goed gelezen heeft, zult u zelf tot de conclusie komen dat u er met alleen de aanschaf van het EPDM nog niet bent. U heeft namelijk bij het verwerken van Amerikaans EPDM een primer nodig, meer lijm nodig dan bij de Europese variant, tape nodig, en het duurt langer om het te leggen. Daarom denken wij dat Europees EPDM onder de streep goedkoper is dan Amerikaans EPDM.

EPDM XL heeft alles voor een goed EPDM dak

Bent u overtuigd en wilt u Europese A-kwaliteit EPDM op uw dak? Kijk dan snel verder in onze webshop. Wij bieden u EPDM dakbedekking op maat, EPDM folierollen en EPDM dakpakketten aan. Deze pakketten zijn compleet, dus inclusief de juiste hoeveelheden lijm en kit. Ook kunt u voor alle toebehoren zoals hemelwaterafvoeren en prefab hoeken bij ons terecht. Pak het gelijk goed aan en isoleer uw dak met onze PIR dakisolatieplaten. Als u alles wat u nodig heeft toegevoegd heeft aan het winkelwagentje, kunt u veilig uw order afronden. Wij zullen er vervolgens voor zorgen dat u uw bestelling binnen 3 werkdagen in huis heeft, zodat u snel aan de slag kunt!

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat