10% Pinksteractie

Ontvang t/m dinsdag 21 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

Kan ik EPDM op zink lijmen?

Bij het herstellen of verbeteren van uw dakgoot is het onvermijdelijk: het lijmen van EPDM op zink. Het is op zichzelf niet moeilijk, maar het nemen van bepaalde maatregelen is essentieel. In dit artikel willen we stap voor stap uitleggen hoe u op een eenvoudige manier EPDM op zink kunt lijmen.

Veel huizen in Nederland, vooral oudere woningen, hebben zinken dakgoten. Het is niet verbazingwekkend dat deze huizen vaak de hoogste onderhoudskosten met zich meebrengen. Dit komt deels door de dakgoten, waarvan het zink na verloop van tijd scheurt, slijt en roest. Het lijmen van EPDM op het zink is dan de beste manier om de dakgoot te herstellen.

EPDM op zink lijmen?

Natuurlijk is het lijmen met EPDM niet de enige optie om een dakgoot te herstellen. Er zijn andere materialen beschikbaar, maar die bieden over het algemeen niet dezelfde unieke combinatie van eigenschappen als EPDM. Deze rubbersoort is namelijk winddicht, waterdicht, bestand tegen wortelgroei, bijna onderhoudsvrij en buitengewoon duurzaam. Dat maakt het ideaal voor het bekleden van dakgoten.

De keuze van het type EPDM heeft ook invloed op het uiteindelijke resultaat. Wij adviseren Europese A-kwaliteit met een dikte van 1,30 mm, omdat deze meer bescherming biedt dan dunnere Amerikaanse varianten. Bij EPDM XL zijn deze stroken voordelig verkrijgbaar, inclusief de benodigde lijm voor het aanbrengen op zink.

EPDM lijmen in een zinken dakgoot?

Het lijmen van EPDM op het zink is niet altijd voldoende om de aanwezige schade aan een dakgoot te herstellen. Soms zijn de scheuren zo groot dat de hele goot moet worden vervangen. In dat geval kunt u de nieuwe houten dakgoot volledig bekleden met EPDM. Zelfs als de soldeernaden van de oude dakgoot bijna volledig loslaten, is het mogelijk de goot volledig te renoveren met EPDM. Over het algemeen volstaat echter een relatief betaalbare reparatie door het aanbrengen van EPDM in de meeste gevallen. Onze EPDM stroken zijn zeer geschikt voor het repareren of renoveren van uw zinken dakgoot.

We adviseren om de EPDM alleen op die delen van het zink te lijmen waar duidelijke slijtage of beschadiging zichtbaar is. Als de dakgoot sterk verouderd is en u jaarlijks kleine reparaties moet uitvoeren, overweeg dan misschien toch een volledige vervanging van de dakgoot met EPDM.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Hoe kan ik EPDM op zink lijmen?

Wanneer u zelf de dakgoot met EPDM gaat repareren, is het essentieel om de juiste stappen te volgen. Begin met het grondig reinigen van de dakgoot en leg vervolgens de EPDM-folie over het te repareren gedeelte. Breng daarna onze contactlijm aan op zowel het zink van de goot als op de onderkant van de rubberen stroken. Werk ten slotte de naden af met onze EPDM-kit.

Het is belangrijk om de EPDM-stroken stapsgewijs op het zink te lijmen. Op die manier verloopt het aanbrengen gemakkelijker en preciezer. Het verlijmen gaat het beste met een vachtroller of een lijmspuitbus. Heeft u nog vragen? Raadpleeg dan onze handleiding of stel ze via info@epdmxl.nl.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat