GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Plat dak met lekkage repareren

Een plat dak kan gevoelig zijn voor lekkage. Dit komt dan voornamelijk door verkeerde of verouderde soorten dakbedekking. Maar een lekkage is vervelend en het is zaak om dit zo snel mogelijk op te lossen. In dit artikel gaan we er op in hoe u het beste lekkage aan een plat dak kunt repareren.

Waarom krijgt u lekkage aan een plat dak

Als u lekkage krijgt aan een plat dak dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Ook is het per soort dakbedekking verschillend waardoor er gaten of scheuren kunnen ontstaan in de dakbedekking. De hoofdoorzaak is simpel, het weer! De verschillende weersinvloeden zoals sneeuwval, vorst en vervolgens dooi en opwarming zorgen er voor dat de dakbedekking beurtelings koud en warm wordt waardoor het materiaal kan gaan krimpen en weer uitzetten. Hierdoor ontstaan soms scheurtjes in de dakbedekking die tot lekkage kunnen leiden.

Het is dan ook zaak om uw dakbedekking minimaal eenmaal per jaar te controleren. Vooral oudere dakbedekkingen die zijn gebaseerd op asfalt zijn gevoelig voor lekkage. Kwetsbare plekken zijn bijvoorbeeld schoorstenen, lichtkoepels, ontluchtingen, hemelwaterafvoeren, opstaande randen en dakranden.

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Bijkomende schade door daklekkage

Een lekkage aan het dak kan verregaande gevolgen hebben. Want zodra het dak niet meer goed is, kunnen ook de dakconstructie en eventuele isolatiematerialen ook beschadigen, wat de stevigheid van het totale dak aantast. Ook wordt het kostenplaatje om een dak te repareren zo wel erg hoog. We zullen daarom van twee bekende soorten dakbedekking eens met u doornemen hoe u een lekkage kunt repareren.

Lekkage roofing dak

Roofing wordt nog steeds vaak gebruikt voor platte daken. Als u een lekkage ontdekt in de roofing (bitumen) dan kunt u dit repareren met een bitumen reparatie strook, bitumen kit of glasvlies op de plek van de lekkage. Welke reparatie de beste is, is afhankelijk van de grote van de schade. Ook is het van belang of u zelf de lekkage gaat verhelpen of dat u het door een professional laat doen. Het aanbrengen van een bitumenstrook moet namelijk gedaan worden met een brander, wat de nodige veiligheidsrisico's met zich meebrengt.

Is de schade erg groot, of is de gehele dakbedekking niet meer in zo'n goede staat, dan kunt u ook overwegen om de roofing te vervangen voor een andere dakbedekking, of u kunt EPDM folie over de roofing dakbedekking plaatsen.

Lekkage EPDM folie

Over het algemeen komt lekkage bij EPDM folie amper voor. Dit materiaal is namelijk nauwelijks gevoelig voor de genoemde weersinvloeden. Dit komt door de waterdichtheid en de hoge mate van elasticiteit. EPDM folie gaat gemiddeld minimaal 50 jaar mee, zodat onderhoud eigenlijk niet nodig is.

Is de EPDM bijvoorbeeld verkeerd gelegd of is er verkeerde lijm gebruikt, dan kan er toch een lek ontstaan in de rubberfolie. Gelukkig is dit ook weer makkelijk op te lossen. Gebruik hiervoor EPDM stroken of bestel EPDM folie op maat en u kunt direct aan de slag. Zorg ervoor dat de ondergrond droog en vetvrij is. Verlijm de EPDM folie met randen en opstanden contactlijm voor EPDM en werk de naad af met EPDM kit. Rol dit aan met een aandrukroller en laat het goed drogen. Als het droog is dan is de lekkage verholpen!

EPDM op maat kopen voor dak reparatie

Om een lekkage te verhelpen, kunt u EPDM op maat bestellen bij EPDM XL. U voert simpelweg de lengte en breedte in en u krijgt de folie aangeleverd op de maat die u wenst. Ook de genoemde EPDM stroken kunnen dienst doen als reparatiemiddel. Om een goede hechting te waarborgen, besteld u direct de juiste EPDM en kit mee. Omdat wij EPDM folie verkopen zonder talk, hoeft u geen primer te gebruiken. Voor extra advies of tips kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. U kunt dan contact opnemen met onze kundige klantenservice.

 

 

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat