Als u EPDM-dakbedekking plaatst, is het essentieel om rekening te houden met de afvoer van hemelwater. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een EPDM-stadsuitloop kunt integreren in uw EPDM dak om ervoor te zorgen dat het regenwater goed wordt afgevoerd.
Waarom gebruik ik een stadsuitloop of hemelwaterafvoer?
Een goede afvoer van hemelwater is onmisbaar op een plat dak, omdat stilstaand water kan leiden tot lekkages en andere problemen. Door een hemelwaterafvoer met onderuitloop, ook wel EPDM-stadsuitloop genoemd, te installeren, kunt u dit voorkomen. Het EPDM-folie is onderhoudsvriendelijk en met een goede afvoer van hemelwater heeft u geen omkijken meer naar uw dak.
Er zijn verschillende soorten EPDM-hemelwaterafvoeren beschikbaar en de diameter is afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak. Bij een dakoppervlak tot 45 vierkante meter is de minimale diameter van de hemelwaterafvoer 60 mm. Bij een dakoppervlak tussen de 45 en 65 vierkante meter is dit 70 mm, tussen de 65 en 90 vierkante meter is dit 80 mm en bij een dakoppervlak groter dan 90 vierkante meter is dit minimaal 100 mm.
Hemelwaterafvoer plaatsen?
Als u de EPDM-stadsuitloop waterdicht in uw dak wilt integreren, kunt u de volgende stappen volgen:
- Teken met bijvoorbeeld krijt de plek af waar u de EPDM-stadsuitloop wilt plaatsen.
- Verwijder een deel van de overtollige EPDM folie en maak een kleinere opening dan het gat voor de waterafvoer.
- Plaats de EPDM-stadsuitloop in het gat en duw deze erdoorheen.
- Teken op de dakrand af waar de EPDM-kraag zich na montage zal bevinden.
- Sla de EPDM-kraag terug en breng speciale EPDM kit aan op de dakrand in het afgetekende gebied.
- Druk de EPDM-kraag stevig aan met een aandrukroller.
- Breng extra kit aan onder de randen van de EPDM-kraag en druk deze stevig aan.
Europese A-kwaliteit EPDM-dakbedekking
Bij ons kunt u natuurlijk ook terecht voor EPDM-dakbedekking, deze bestelt u gewoon op maat. U kunt zelf de breedte, lengte en dikte kiezen, zo heeft u na afloop van uw klus maar weinig restafval over. Een ander groot voordeel van dit folie is dat het bestand is tegen vrijwel alle weersomstandigheden en grote temperatuurverschillen, dit maakt het dan ook perfect als dakbedekking. Daarnaast heeft is enorm duurzaam, het heeft namelijk maar weinig onderhoud en het heeft een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar. Zo bent u lang verzekerd van een strak en waterdicht dak.