GRATIS ADIDAS EK 2024 BAL!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 23 juni een gratis replica Adidas EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Welke kant van het EPDM moet ik lijmen?

Als u een nieuw dak nodig heeft, of bijvoorbeeld een aanbouw met een plat dak aan uw huis heeft laten plaatsen en gekozen heeft voor EPDM, wilt u natuurlijk meteen aan de slag. Uw bestelling van EPDMXL wordt snel geleverd, zodat u direct kunt beginnen zodra u de verpakking heeft geopend. Maar aan welke kant moet EPDM eigenlijk gelijmd worden?

Moet u EPDM aan de onder- of bovenkant lijmen?

De EPDM-folie die u bij EPDMXL koopt, is Europese EPDM, wat betekent dat er geen talk is gebruikt. Dit houdt in dat het niet uitmaakt aan welke kant u de lijm aanbrengt. EPDM is een homogeen materiaal en heeft dus geen onder- of bovenkant; beide zijden zijn identiek. U zult echter merken dat op een van de zijden een merknaam staat, in ons geval Tytane. Wij raden aan om het EPDM met de merknaam naar boven te leggen. Dit kan handig zijn als u na tientallen jaren het dak wilt vervangen of een noodreparatie moet uitvoeren, omdat u dan precies weet waar het EPDM vandaan komt. Bovendien kunt u dan vrienden of buren vertellen waar u dit hoogwaardige materiaal heeft gekocht, mocht ook zij een project met EPDM plannen!

Niet waar: EPDM aan de verkeerde kant lijmen veroorzaakt luchtbellen onder de folie

Als u een dak heeft waarop EPDM is gelegd en u problemen heeft gehad met luchtbellen of blaasvorming onder de folie, dan komt dit zeker niet doordat het EPDM aan de verkeerde kant is gelijmd. Beide zijden van het rubber zijn volledig identiek. De oorzaak ligt waarschijnlijk ergens anders, bijvoorbeeld bij slecht vastgelijmde randen waardoor het EPDM is gaan bewegen. Zorg er ook voor dat u de juiste lijm gebruikt en het materiaal bij geschikte weersomstandigheden verwerkt.

Als u zelf de EPDM-dakbedekking aanbrengt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het dak minder waterdicht zal zijn als u de folie aan de verkeerde kant lijmt. Wat de hechting betreft, maakt het namelijk geen verschil welke kant u verlijmt.

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Koop EPDM en speciale EPDM-lijm gemakkelijk online.

Om ervoor te zorgen dat u de juiste materialen aanschaft, raden wij aan om onze eigen EPDM-lijmen te gebruiken in combinatie met onze EPDM-dakbedekking. Als u andere lijm gebruikt, kunnen wij de hechting niet garanderen en bestaat de kans dat het materiaal minder lang meegaat. Als u niet zeker weet hoeveel lijm of kit u nodig heeft, bieden wij EPDM-dakpakketten aan. Deze pakketten bevatten EPDM-dakbedekking op maat van uw dak, samen met ruim voldoende bodem- en contactlijm om de klus te klaren. Wij doen het rekenwerk voor u! Heeft u nog verdere vragen over het materiaal of uw bestelling? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat