GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m donderdag 25 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Zelf dakbedekking van uw dak verwijderen

Als u overweegt om nieuwe dakbedekking aan te brengen vanwege schade aan de huidige, kan dit vaak vrij eenvoudig zelf gedaan worden. Niettemin is het niet altijd vereist. EPDM kan rechtstreeks over de bestaande dakbedekking worden geplaatst, hoewel het soms handiger is om de oude bedekking te verwijderen. Hier delen we handige tips voor het zelf verwijderen van dakbedekking.

Wanneer is het verstandig om oude dakbedekking te verwijderen?

Het is verstandiger om bestaande dakbedekking te verwijderen voordat nieuwe wordt aangebracht, vooral wanneer reparaties aan het dakbeschot of de onderliggende constructie nodig zijn. Door het probleem bij de kern aan te pakken, vergroot u de kans op een succesvolle dakreparatie en voorkomt u toekomstige problemen of herhaling van hetzelfde probleem.

Als u besluit om uw oude dakbedekking te verwijderen, is het raadzaam om aandacht te besteden aan de volgende overwegingen:

1. Zelf dakleer van het dak verwijderen (Afval)

Bij het afvoeren van afval kunnen extra kosten komen kijken. Bijvoorbeeld, oude mastiek dakbedekking wordt beschouwd als chemisch afval en moet apart worden ingeleverd bij het afvaldepot van uw gemeente. Neem contact op met de gemeente om de juiste procedure voor afvalafvoer te achterhalen. Een goede voorbereiding is essentieel bij het verwijderen van oude dakbedekking.

Als u het afval zelf wegbrengt, controleer dan vooraf bij de lokale milieustraat welke materialen u moet scheiden.

Bij veel afval is het overwegen van professionele afvoer het overwegen waard. Bijvoorbeeld, het huren van een bouwcontainer is een optie; deze worden vaak geleverd en opgehaald!

Door dit te regelen, bespaart u tijd bij randzaken en kunt u zich concentreren op uw EPDM-project!

 

EPDM dakbedekking
  1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
    Per stuk
    € 2,49
    Incl. BTW
  2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
    Per stuk
    € 199,95
    Incl. BTW
  3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking  op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
    Per stuk
    € 11,95 € 10,95
    Incl. BTW
  4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
    Per stuk
    € 14,94 € 13,89
    Incl. BTW

 

2. Zelf dakleer van het dak verwijderen (Stappen)

Wees goed voorbereid voordat u aan de klus begint! Ongecontroleerd slopen kan het risico op schade aan het dakbeschot vergroten. Neem de verwijdering van de dakbedekking stap voor stap.

  1. Begin met het verwijderen van ballast (indien aanwezig), zoals stenen, sedum of grind.
  2. Verwijder objecten zoals afvoeren, daktrimmen en ontluchtingen.
  3. Haal de dakbedekking in handzame stukken weg, zodat ze gemakkelijk te tillen zijn.
  4. Zorg voor een schoon dak: maak de ondergrond egaal en zorg voor voldoende bewegingsruimte.
  5. De bevestiging van de dakbedekking kan variëren afhankelijk van het type. Bitumen kan bijvoorbeeld uit één of meerdere lagen bestaan die in de loop der jaren zijn aangebracht. Gebruik een scherp voorwerp om een opening te maken en verwijder vervolgens stukken. Als het lastig is om met de hand te doen, kan een schep helpen om onder de dakbedekking te komen.

Koop uw EPDM bij EPDM XL!

Als u nog twijfelt over hoe u uw platte dak wilt renoveren, is onze aanbeveling in bijna alle gevallen: ga voor EPDM. Deze duurzame, weerbestendige rubberfolie gaat namelijk wel 50 jaar mee en u kunt het gemakkelijk zelf installeren door het te plakken, in tegenstelling tot het branden zoals bij bitumen/dakleer. Wilt u meer te weten komen over EPDM? Bekijk dan onze blogs.

Heeft u materialen nodig voor uw nieuwe EPDM-dak? U kunt deze eenvoudig bestellen via onze webshop. Kies voor een compleet dak-op-maat pakket of bestel losse items zoals EPDM, lijm, rollers, en zelfs lichtkoepels en isolatiemateriaal. Als u niet zeker weet wat u nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen - we staan klaar om u te helpen. EPDM is geschikt voor elke enthousiaste doe-het-zelver en kan met succes worden toegepast op platte of licht hellende daken.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat