GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Zonnepanelen en EPDM: Wat u moet weten

Als u op zoek bent naar manieren om uw huis energiezuiniger te maken, dan heeft u ongetwijfeld al overwogen om zonnepanelen te installeren. Zonnepanelen als dakbedekking levert u flink wat energie op. Maar als u woont in een huis met een plat dak, dan weet u waarschijnlijk dat er heel wat extra factoren zijn waarmee u rekening moet houden wanneer u zonnepanelen wilt plaatsen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste dingen die u moet weten wanneer het gaat om zonnepanelen en EPDM-daken.

Zonnepanelen op EPDM-dak

Wanneer u een plat dak hebt, is het cruciaal om een waterdicht materiaal te gebruiken dat lang meegaat. EPDM is hiervoor fantastisch geschikt, omdat het bestand is tegen barre weersomstandigheden en ook nog eens milieuvriendelijk is. Wanneer uw dak bedekt is met EPDM, kunt u eenvoudig zonnepanelen installeren door middel van een montagesysteem dat de waterdichte laag niet beschadigt. Dit type montagesysteem bestaat uit speciale beugels die rechtstreeks aan het dak worden vastgemaakt. EPDM heeft daarnaast een levensduur van wel 50 jaar en het grote voordeel van EPDM is dat u het gewoon zelf op het dak kunt verlijmen, met behulp van onze bijgeleverde montagehandleiding is de klus zo gedaan!

Zonnepanelen op een bitumen plat dak

Bitumen dakbedekking wordt vaak gebruikt op platte daken vanwege zijn duurzaamheid en eenvoudige installatie. Bij het monteren van zonnepanelen op een bitumen dak is het belangrijk om een montagesysteem te gebruiken dat speciaal ontworpen is voor dit type dak. Hierdoor blijft de waterdichte laag van het dak intact. Toch heeft bitumen enkele nadelen: bitumen dakbedekking heeft maar een levensduur van 25 jaar en moet in bijna elke situatie aangebracht worden door een dakexpert met een brander. De kosten vallen hierdoor uiteraard een stuk hoger uit. 

Zonnepanelen op een tuinhuis plat dak

Als u al een tuinhuis heeft met een plat dak, dan kan het plaatsen van zonnepanelen zelfs nog eenvoudiger zijn dan bij een gewoon plat dak. Bij dit type constructie zijn de daken meestal niet zo groot als bij andere soorten gebouwen, waardoor u minder panelen nodig hebt. Voor kleinere oppervlakten gaat u best op zoek naar specifieke kleine en compacte modules die makkelijk op uw dak kunnen worden gemonteerd.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Zonnepanelen op een plat dak zonder ballast

Soms wilt u zonnepanelen installeren zonder daarbij extra ballast te hoeven gebruiken. In dat geval hangt alles af van de dakconstructie van uw huis. Als uw dak sterk genoeg is, kunt u kiezen voor penetratieloze systemen die geen installatie van ballast nodig hebben. 

Met deze methode kunt u zwaardere zonnepanelen plaatsen zonder dat dit zware ballastblokken of platen vraagt. Op die manier behoudt u het esthetische uitzicht van uw zonne-installatie en bespaart u tevens op de kosten van stenen of andere ballastmogelijkheden.

Beloopbare zonnepanelen dakterras

Tot slot, kan u op plekken met beperkte ruimte overwegen om beloopbare panelen te installeren op een dakterras of plat dak. Dit zijn zonnepanelen die ontworpen zijn om ook belopen te worden. Deze panelen zijn ideaal voor op dakterrassen, omdat ze energie genereren terwijl ze gelijktijdig gebruikt worden als loopoppervlak. Zo bespaart u niet alleen energiekosten, maar behoudt u ook nog ruimte waarop gelopen kan worden!

Kwaliteit dakbedekking koopt u bij de specialist!

Door onze lange ervaring op het gebied van EPDM bent u bij EPDM XL altijd aan het juiste adres en kunt u altijd bij ons terecht voor advies. Onze experts kunnen u altijd voorzien van de benodigde informatie en schroom daarom niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Wanneer u in één keer klaar wilt zijn en meteen aan de slag wilt kunt u kiezen voor een EPDM dakpakket, dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om uw klus mooi mee af te ronden zoals uiteraard het EPDM folie, eventueel een hemelwaterafvoer, bodemlijm en contactlijm.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat