GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Zonnepanelen installeren op EPDM dakbedekking

Geld besparen en oog voor het milieu, dat zijn vaak de voornaamste redenen om zonnepanelen op uw dak te laten installeren. Maar hoe zit dat met zonnepanelen op EPDM? Hoe gaat dit in zijn werk en hoe kunt u dit het beste doen?

 

Waarom kiezen voor EPDM-dakbedekking?

Over het algemeen is het combineren van zonnepanelen en EPDM een zeer goede keuze. Omdat EPDM dakbedekking tientallen jaren meegaat, heeft u hier na de installatie van zonnepanelen geen omkijken meer naar. Maar niet ieder dak is geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. De dakconstructie moet in orde zijn, het dak moet voldoende zonlicht opvangen, en ook de dikte van het EPDM is van belang. Bij EPDM XL adviseren wij altijd om te gaan voor EPDM dakbedekking met een dikte van 1,3 mm. Op deze dikte kan het bevestigingssysteem van de zonnepanelen beter gemonteerd worden en het eerdergenoemde voordeel van de langere levensduur is hier weer van toepassing.

 

Kosten besparen met EPDM en zonnepanelen!

Zonnepanelen zijn ideaal om de energierekening naar beneden te krijgen. Ook is duurzaamheid vaak een goede reden om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Doordat de energie zelf opgewekt wordt, belast u het milieu hier verder niet mee. EPDM heeft eigenlijk precies dezelfde eigenschappen als zonnepanelen. Als u een goed geïsoleerd dak heeft, bijvoorbeeld met PIR isolatieplaten, en u combineert dit met EPDM dakbedekking, dan zal de energierekening hierdoor ook lager uitvallen. Ook staat EPDM bekend om zijn lage milieubelasting en duurzaamheid. Het wordt dan ook steeds vaker toegepast in de huidige trend van het duurzaam bouwen, of het luchtdicht maken van panden.

 

Installeren van de zonnepanelen

Als u zonnepanelen gaat plaatsen op een plat of licht hellend dak, dan kunt u vooraf de hellingshoek en de plek bepalen waar de zonnepanelen gemonteerd kunnen worden. Voor een optimaal rendement kunt u de panelen het beste in een hoek van 35 graden plaatsen richting het zuiden.

Voordat u de panelen laat plaatsen, inventariseer dan eerst uw huidige dakbedekking. Zonnepanelen gaan zo'n twintig jaar mee, en het is natuurlijk niet handig als u in de tussentijd uw dakbedekking moet vervangen. Kies daarom EPDM dakbedekking, met een levensduur van minimaal vijftig jaar is dit namelijk een verstandige keuze op uw dak.

Niet elk dak met EPDM is echter geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Soms is de dakconstructie simpelweg niet toereikend en in andere gevallen is het dak qua oriëntatie helaas niet optimaal gelegen.

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Installeren van EPDM-dakbedekking

Het plaatsen van onze Europese EPDM dakbedekking is zeer gemakkelijk en kunt u gewoon zelf, zonder dat u een brander of dure dakexpert nodig heeft. U bestelt het EPDM in uw gewenste maten, dit voorkomt onnodig snijden of knippen in de dakbedekking. EPDM wordt gewoon op het dak gelijmd, dit doet u met onze speciale EPDM lijm en kit. Onze EPDM bodemlijm gebruikt u voor het dakoppervlakte en deze lijm wordt enkelzijdig aangebracht, de EPDM contactlijm gebruikt u voor de randen en opstanden van het dak. Voor het afwerken en afdichten van naden gebruikt u EPDM kit, deze kit gebruikt u ook voor het verlijmen van EPDM op EPDM.

 

Jarenlange ervaring op het gebied van EPDM!

Door onze tientallen jaren ervaring op het gebied van EPDM kunnen wij u altijd voorzien van het best mogelijke advies, onze experts staan graag voor u klaar! Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen, dit kunt u natuurlijk via de mail of telefonisch doen. Ook kunt u bij ons langskomen op locatie in Wapenveld, hier kunt u uw bestelling afhalen of informatie opdoen. Omdat wij u graag willen voorzien van de best mogelijke service, ontvangt u uw bestelling al binnen 2 werkdagen.

Bij onze meest gestelde vragen of onze blogs kunt u vaak al het antwoord op uw vraag vinden. Ook kunt u eens een kijkje nemen bij een van onze videohandleidingen, om uw montage van EPDM eenvoudiger te maken.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat