10% Koningsdagactie

Ontvang t/m zondag 28 april 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

EPDM Blog van EPDM XL

Isoleren van een warm, koud en omgekeerd dak

Als u onze vorige blogs heeft gelezen dan weet u inmiddels dat EPDM de beste keuze is als dakbedekking op een plat of licht hellend dak. Om nog meer plezier uit een EPDM dak te halen, praten we u bij over isolatie. Want hoe isoleert u nou eigenlijk een warm of omgekeerd dak?

Lees meer

EPDM dakbedekking op een plat dak plaatsen?

Bent u op zoek naar nieuwe dakbedekking voor het platte dak van uw woning of gebouw? EPDM is dan vrijwel altijd de beste oplossing, dit is namelijk enorm gemakkelijk te plaatsen en op maat te bestellen. Lees meer over de andere voordelen van EPDM!

Lees meer

Zonnepanelen installeren op EPDM dakbedekking

Geld besparen en oog voor het milieu, dat zijn vaak de voornaamste redenen om zonnepanelen op uw dak te laten installeren. Maar hoe zit dat met zonnepanelen op EPDM? Hoe gaat dit in zijn werk en hoe kunt u dit het beste doen?

Lees meer

blaasvorming onder EPDM voorkomen

Als u EPDM op uw dak wilt gaan leggen wilt u natuurlijk trots kunnen zijn op het gedane werk en lang genieten van een lekkagevrij dak. Er is dan ook niets vervelender dan het ontdekken van lelijke luchtbellen of bobbels onder de dakbedekking. Dit is iets wat zeker kan gebeuren, maar gelukkig is het ook eenvoudig te voorkomen. In dit artikel gaan we er dieper op in hoe u blaasvorming onder EPDM-dakbedekking vermijdt door het opvolgen van enkele simpele adviezen.

Lees meer

Totaalrenovatie met EPDM

Nederland wordt steeds dichter bebouwd en dat betekent dat bouwgrond steeds schaarser en duurder wordt. In plaats van een nieuw huis laten bouwen, zien we in de praktijk steeds vaker dat bestaande huizen totaal gerenoveerd worden. In dit artikel vertellen wij u enkele belangrijke zaken waar u bij een totaalrenovatie rekening mee moet houden, en wat wij hier voor u in kunnen betekenen.

Lees meer

Nieuw in ons assortiment: Zelfklevend EPDM

Bij het kiezen van dakbedekking is het essentieel om een materiaal te selecteren dat lang meegaat, waterdicht is en bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Een steeds populairder wordende optie is zelfklevende EPDM-stroken. In deze blog zullen we bespreken wat zelfklevende EPDM-stroken zijn, de toepassingen en de voordelen.

Lees meer

Kun je EPDM als loodvervanger gebruiken?

Bij het nieuw bouwen of renoveren van daken, wordt de loodslabbe steeds vaker vervagen voor een veel duurzamer alternatief zoals EPDM. Een loodslabbe verwijst naar de aansluiting aan de bovenkant van het dak en dicht bij de gevel. Deze loodslabben worden daar aangebracht om de kwetsbare plekken waterdicht te maken en houden. Tijden geleden werden deze slabben gemaakt van lood, maar eigenlijk is EPDM hier veel meer geschikt voor.

Lees meer

Kabeldoorvoer voor een plat dak met EPDM

Een kabeldoorvoer is een belangrijk onderdeel van een plat dak, of het nu gaat om een woonhuis, bedrijfspand of ander gebouw. Het zorgt ervoor dat elektriciteitskabels veilig en netjes door het dak heen worden geleid. Hierbij is het van belang dat de kabeldoorvoer waterdicht is en goed aansluit op de dakbedekking. In dit artikel gaan we dieper in op de kabeldoorvoer op een plat dak met EPDM.

Lees meer

EPDM dakbedekking op een overkapping leggen?

EPDM is een materiaal dat veel gebruikt wordt als dakbedekking voor overkappingen. Het is een folie dat gemaakt is van synthetisch rubber. Het materiaal heeft veel voordelen ten opzichte van andere dakbedekking soorten. In dit blog vertellen we u welke voordelen dat zijn en waarom EPDM zo geschikt is voor overkappingen.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat