12,5% WEEKACTIE!

Ontvang t/m donderdag 29 februari 12,5% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en klus met korting!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

De beste ondergrond voor zonnepanelen is EPDM

Zonnepanelen kunnen u een behoorlijk voordeel op uw energierekening opleveren. Dat is dan ook de reden dat steeds meer mensen er aan beginnen. Maar wat is nou de beste ondergrond voor zonnepanelen op een plat dak?

Zonnepanelen en EPDM; een duurzame combi

Als u zonnepanelen gaat of laat plaatsen zijn er een aantal punten van belang:

 • De ligging van het dak. Zoek vantevoren uit of het dak wel voldoende zonuren krijgt.
 • De dakconstructie. Is het dak stevig genoeg om het extra gewicht van zonnepanelen te dragen?
 • De gebruikte dakbedekking. Is dit een dakbedekking die lang meegaat en goed waterdicht is?

Het aantal zonuren is gemakkelijk na te gaan. Bij een dakconstructie laten inventariseren komt vaak meer kijken. Dit moet gebeuren door een specialistisch bedrijf, helemaal als het dak daarnaast ook nog beloopbaar moet zijn. Heeft u dit allemaal geregeld, dan is het zaak om de beste keuze te maken qua dakbedekking. Omdat EPDM bekend staat op zijn lange levensduur (zeker 50 jaar) en om zijn extreme waterdichtheid, is het een erg populaire dakbedekking om te gebruiken onder zonnepanelen. Waar zonnepanelen vaak na 20 jaar aan vervanging toe zijn, gaat EPDM dus veel langer mee. EPDM en zonnepanelen zijn dus samen een duurzame combinatie!

Welke EPDM dikte bij zonnepanelen?

EPDM XL biedt 2 verschillende EPDM diktes aan. Waar EPDM van 1,00mm dik vaak gebruikt worden in dakgoten, garagedaken, verandadaken en schuurdaken, adviseren wij bij woonhuizen en bedrijfspanden eigenlijk altijd 1,30 millimeter. Dit adviseren wij ook bij zonnepanelen. EPDM van 1,30mm dik gaat net iets langer mee en het bevestigingssysteem van de zonnepanelen is hier ook gemakkelijker op te plaatsen. Het grote voordeel van het EPDM van EPDM XL is dat het EPDM is zonder talk, ook wel Europees EPDM genoemd. In tegenstelling tot de Amerikaanse variant hoeft u voor het verwerken geen primer o.i.d. te gebruiken, maar kunt u gelijk aan de slag.

EPDM en zonnepanelen op een hellend dak

Naast platte daken kan EPDM ook prima toegepast worden op (licht) hellende daken. Hellende daken bieden enkele unieke voordelen voor de installatie van zonnepanelen, helemaal als het een nieuw te maken dak is. U kunt dan namelijk zelf de hellingshoek en de oriëntatie van de panelen bepalen. Zo weet u zeker dat u optimaal rendement uit uw nieuw te plaatsen zonnepanelen zult halen!

Tip: Plaats de zonnepanelen in een hoek van 35 graden richting het zuiden.

EPDM op maat bestellen

Geen enkel dak is hetzelfde en daarom bieden wij in onze webshop EPDM op maat aan. Dat werkt heel gemakkelijk. U selecteert zelf de gewenste lengte en breedte, waarna u op bestellen klikt. Als u vervolgens uw gegevens invult zullen wij ervoor zorgen dat u het EPDM op maat zult ontvangen. Zo hoeft u zelf niet te gaan snijden of knippen. Wilt u het nog gemakkelijker, kies dan een EPDM dakpakket. Naast EPDM op maat krijgt u hierbij ruim voldoende lijm geleverd, zodat u niet zelf hoeft gaan te berekenen hoeveel u hiervan nodig heeft.

EPDM
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

In de webshop van EPDM XL vindt u tevens alle aanverwante producten voor een EPDM dak, zoals EPDM hemelwaterafvoeren, bevestigingsmateriaal, voorgefabriceerde hoeken en professioneel gereedschap voor het verwerken van EPDM.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat